Paradiski - skijanje u Francuskoj

630 €  / po osobi

12.01. - 21.01.2024.

Paradiski – Rajsko skijalište u srcu Savoia

Paradiski – Les Arc 1800 (1800 mnv)


Jedno od tri najveća ski domena u Francuskoj – 329 staza, 425km.  Među najljepšim svjetskim skijalištima, sa potpunim pravom nosi ime Paradiski – rajsko skijalište. Smještaj u apartmanima u srcu ovog impresivnog skijališta na blizu 2000mnv. Sredina januara – termin najbolji za skijanje, udaljenost od staze 0 metara – staza prolazi kroz rezideciju u kojoj smo smješteni.

Po nadmorskoj visini, Arc 1800 ujedno je najpopularnije i najveće, a predstavlja i težište skijališta. Sastoji se od 4 manja sela:  Charvet, Villards, Charmettoger i Chantel. Uzevši u obzir topografiju planine i vremenske uslove, Arc 1800 se nalazi na idealnoj poziciji. Karakterišu ga modernistička arhitektura, hoteli i brojni chaleti, kao i dućani, restorani, barovi, klizalište i ostali prateći sadržaj.
Skijanje u Les Arcsu je moguće na 105 staza (preko 220 km) međusobno povezanih sa 60-ak ski liftova. Teren u Les Arcsu je svestran i nudi veliki izbor svim kategorijama skijaša i snowboardera. Plave staze na nižim nadmorskim visinama polako prelaze u crvene kako napredujete prema glečeru. Sistem ski liftova je odličan, moderan i dovoljno velikog kapaciteta da redovi uopšte ne postoje. No, to je takođe zasluga i samog skijališta koje je u velikom dijelu kompaktno i bez uskih grla i nudi više ski liftova za određenu destinaciju. Crvene i malo zahtjevnije staze u podnožju Aguille Grive vrha (2.732 mnv) vertikalno se spuštaju prema podnožju, a plave staze ih gotovo horizontalno (s malim nagibom) presijecaju, tako da je moguće doći s jedne na drugi kraj planine u jednom spustu.


PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan / PETAK / 12.01.2024.
Okupljanje putnika u 8:30h kod Delte. Polazak u 9h. Putovanje preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kracim pauzama za odmor i granicne formalnosti.
 

2. Dan / SUBOTA / 13.01.2024.
Voznja kroz Italiju i Francusku. Pauza u velikom tržnom kompleksu u Albertvilu. U Les Arc 1800  stižemo u kasnim popodnevnim  satima.
 

3. Dan / NEDELJA / 14.01.2024.  - 8. Dan / PETAK / 19.01.2024.
Šest dana skijanja. 

9. Dan / SUBOTA / 20.01.2024. 

Nakon razduživanja apartmana polazak za Podgoricu. Apartmani se moraju razdužiti ujutro, što prije to bolje. Čim to završimo krećemo za Podgoricu. 

10. Dan / NEDELJA / 21.01.2024.
Dolazak u Podgoricu u popodnevnim satima. Kraj programa

 

FIRST MINUTE CIJENE:
 

 •  630€ u četvorokrevetnim studijima i apartmanima od 22m2, 24m2 i 29m2;
 •  630€ u petokrevetnom apartmanu od 31m2;


 

 • Za sve koji uplate prvu ratu do 05. novembra važi FIRST MINUTE cijena.
 • Poslije 5. novembra cijena je veća za 30€
 • Minimalni iznos za prvu ratu je 250€ po osobi.
 • Posljednja rata se mora uplatiti do 30. decembra 2023.

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • prevoz od Podgorice do Les Arca 1800 i nazad
 • smještaj u apartmanima Lauzieres
 • ski pas za Les Arc + Pess Valandry (200 km staza).  Doplata za cijeli domen Paradiski (400 km staza  35 €) 

 


Cijene su po osobi kada je apartman u potpunosti popunjen. Moguće je da i manji broj osoba boravi u apartmanu ali u tom slučaju neophodno je izvršiti odgovarajuću doplatu, tj. ako su: 

 • tri osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata je 50 € po osobi;
 • četiri osobe u 5-krevetnom apartmanu doplata je 35 € po osobi;


Za sve koji idu sopstvenim prevozom, cijena je niža za 80€.

NAPOMENA 1: Kad pogledate cijenu ovog aranžmana i šta je uključeno, lako ćete shvatiti da ne idemo u ekstra komforne luksuzne aprtmane sa đakuzijima. Oni koji su do sada bili na skijanju u Francuskoj znaju šta ih očekuje – skromni apartmani namjenjeni skijašima, najčešće simpatično opremljeni sa maksimalno iskorišćenim prostorom.  Onima koji dolaze zbog skijanja ovakav vid smještaja nikad nije bio problem. 


NAPOMENA 2: Vodite računa kako se pakujete jer ako ponesete npr. dva kofera, a po dva ponesu i prijatelji koji su sa vama u apartmanu – e onda ćete imati problema sa prostorom :)

SKIJALIŠTE

Paradiski se sastoji od tri skijališta: Les Arcs, La Plagne i Peisey-Vallandry -130 liftova, 260 staza, 425 km od čega 36 crnih, 77 crvenih, 135 plavih i 12 zelenih omogućava da na ovom skijalištu mogu uživati svi, od apsolutnih početnika pa do tehnički najnaprednijih skijaša i snowboardera. 

La Planj je centralno, najbolje i najpopularnije skijalište. Ima vrhunske liftove, siguran glečer na 3.250m i staze koje idu sve do 1.250m. Sadrži 77 liftova, 134 obilježene staze (225 km) 19 crnih, 34 crvene, 72 plave, 9 zelenih i popriličan broj “off-piste” staza. Jedno od rijetkih francuskih skijališa u kojima se šuma penje visoko u planinu pa je skijanje stazama kroz šumu posebno lijep užitak. U La Planju se nalazi i najduža “Funslope” staza u Evropi, veliki Snowpark različitih stepana zahtjevnosti gdje i početnici mogu uživati.

Les Arcs i La Plagne i povezani su žičarom Vanoise Express, jedinstvenom na svijetu double-decker gondolom, kapaciteta od čak 200 ljudi, koja u 4 minuta vožnje premošćuje 1800m, brzinom od 12.5 m/s.  A pogled iz gondole na Ponthurin dolinu sa 380m visine je nešto posebno!HRANA

Svi apartmani posjeduju kompletno posuđe i kuhinju. Hranu možete nositi iz CG. Ili ponesite neke namirnice za svaki slučaj, a u Francuskoj kupite dodatno što vam treba. Preporučujemo da nosite samo one stvari koje ne možete naći u Francuskoj, kao npr. neke domaće suhomesnate proizvode. 
Ne zaboravite da ponesete i 5-6 tabletica za mašinu za pranje suđa. 
 

SKI INSTRUKTOR

U našoj grupi će biti i internacionalni ski instruktor .  Ako nikad niste stali na skije ovo može biti sjajna prilika za vas. A ako ste dobar skijaš, možda vam ne bi falilo malo korekcije od strane instruktora. Prethodnih godina su mnogi od nas u Francuskoj i u Banskom uz instruktora naučili da skijaju ili značajno poprave svoje znanje. 
Za razliku od prethodnih godina neće se raditi u većim grupama. Ove sezone instruktor će za zainteresovane držati individualne časove ili u grupama po max. 4 osobe. Sve u vezi časova skijanja, njihove cijene i ostalih detalja dogovarate direktno sa ski instruktorom. 
OPREMA

Iznajmljivanje  skija u Francuskoj košta vas od 15€ pa na gore za dan. I to samo na nekim mjestima se mogu naći po toj cijeni. Postoji i varijanta rezervacije opreme preko pojedinih sajtova. Bordovi su nešto skuplji. 
 

JOŠ MALO NAPOMENA:
 

 • Depozit za najam apartmana iznosi 100 - 150€ po osobi, zavisno od broja osoba u apartmanu, a plaća se na licu mjesta, neposredno prije ulaska u isti, kešom ili platnim karticama blokiranjem sredstava u visini depozita. Poslije napuštanja  apartmana i pregleda osoba iz agencije, ako nije pričinjena nikakva šteta, novac se vraća, odnosno kartica se odblokira. 
 • Apartman je potrebno srediti, očistiti i dovesti u stanje u kojem je bio prije ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu. Cijena čišćenja je 40-150€.
 • Putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i rizik od skijanja je obavezno. Možete ga dobiti preko agencije. 
 • U cijenu nijje uračunata taksa koja iznosi 2€ dnevno po osobi.
 • Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel.
 • Minimum za realizaciju aranžmana je 40 putnika.

 

Kontakt informacije