Minhen i Orlovo gnijezdo

480 €  / po osobi

11.10. - 15.10.2023.

Minhen - Orlovo Gnijezdo - Salzburg & Dvorci Bavarske
Dvorci Nojšvanštajn
i Linderhof – Jezero Königssee (Kraljevsko jezero)
Avio prevoz sa taksama + hotel sa doručkom + transferi + vodič
FIRST MINUTE CIJENA: 480 €  

 
Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Njemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsjednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj mjeri uspio u svojim nastojanjima, potrošio je vjekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan prije tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim. Regensburg koji se nalazi na rijekama Regen i Dunav, sjedište biskupije koju je osnovao papa Benedikt u 8.vijeku, najpoznatiji je po kamenom mostu preko Dunava iz 12. vijeka i starom, srednjovjekovnom jezgru grada, koje se nalazi na Unesco listi svjetske kulturne baštine. Nirnberg je grad bogate istorije i nalazi se u Bavarskoj. Prvi put se pominje u dokumentu cara Henrika III još 1050. godine. Ovdje se nalazilo utvrđenje u kojem je često boravio car Svetog Rimskog Carstva. Zbog toga se smatra da je Nirnberg bio nezvanična prestonica Carstva i ogledalo njemačke istorije gdje su cvjetali trgovina i umjetnost. 

 

1. DAN / SRIJEDA – 11.10.2023. / PODGORICA - TIRANA- MINHEN

Sastanak grupe kod Delte na strani Zare, kod Ina pumpe u Podgorici u 3 h. Transfer do Tirane. Let za Minhen u 07:10 h. Dolazak u Minhen u 09:20h. Po preuzimanju prtljaga i graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada sa kraćim obilascima: dvorac Nymphenburg (kraljevska palata, ljetnja rezidencija dinastije Vitelsbah), Muzeja kočija, Muzeja porcelana i parka; palata Maksimilianum; Nacionalna opera i pozorište; galerija nove i stare Pinakoteke; centar grada sa trgom Djevice Marije Marienplatz; trg i istoimena pijaca Viktualienmarkt; Frauenkirhe – Ženska crkva, zaštitni znak Minhena sa svoja dva zvonika visine 99 m; Engleski park, jedan od najvećih svoje vrstu na cijelom svijetu (5 x 1 km); Bavarski Parlament. Smještaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Uveče kolektivni odlazak do neke od čuvenih minhenskih pivnica (gradskim prevozom). Noćenje.

 

2. DAN / ČETVRTAK – 12.10.2023. / MINHEN - DVORCI BAVARSKE 
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak dvoraca Linderhof i Nojšvanštajn. Posjeta najmanjem od tri kraljevska dvorca, Linderhof, koji je sagradio kralj Ludwig II tokom 19. vijeka kao lovački dom. Izgrađen je u francuskom stilu rokoko. Vođena tura u pratnji specijalizovanog vodiča za razgledanje dvorca. Kraća vožnja do Nojšvanštajna. Na prilazu Nojšvanštajnu, brzo će postati jasno zašto je ovaj veličanstveni dvorac u neo-romaničkom stilu, dvorac koji je najviše poznat u svijetu i vrhunac naše posjete dvorcima bavarske. Čini se kroz izmaglicu kao nešto iz bajke, a ako Vam se sve to čini vrlo poznato, to je zbog toga, jer je dvorac bio je inspiracija za Diznijev "Dvorac uspavane ljepotice". Obilazak dvorca. Povratak u Minhen. Noćenje.

 

3. DAN / PETAK – 13.10.2023. / MINHEN - SALZBURG
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Salzburg.  Putovanje prema Salzburgu. Razgledanje grada u pratnji vodiča: vrt Mirabel, Katedrala, Mocartov trg, Linzergrasse, Mocartova kuća i muzej... Fakultativna vožnja žičarom. Slobodno vrijeme u centru grada do povratka za Minhen. Dolazak u hotel. Noćenje.


4. DAN / SUBOTA – 14.10.2023. / MINHEN – ORLOVO GNIJEZDO
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet “Orlovo gnijezdo”
Vožnja do ORLOVOG GNIJEZDA, jedne od najposjećenijih turističkih destinacija ove regije, koja se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i istorijskim značajem. Orlovo gnijezdo ili KEHLSTEINHAUS, bilo je utočište Hitleru i Evi Braun u periodu od 1939. do 1944. godine. Dograđeno je pored kuće koja se zvala Berghof, a koju je Hitler nekoliko godina iznajmljivao od austrijske udovice da bi je na kraju i kupio honorarom kojeg je zaradio od prodaje knjige “Mein Kampf”. Cijeli kompleks, u sklopu kojeg se nekad nalazio hotel Platterhof, trebao je biti skrovište za Hitlera i njegove najbliže saradnike u slučaju da Berlin padne u savezničke ruke. Berghof je uništen tokom savezničkog bombardovanja 1945. godine, a ostatke nekadašnje kuće do temelja je srušila bavarska vlada nekoliko godina kasnije, dok je hotel Platterhof srušen 1990. godine. Kao simbol ovih prošlih vremena, na litici ponosno stoji Orlovo gnijezdo, koji je pretvoren u restoran. Po dolasku, izaći ćemo iz autobusa (u podnožju Orlovog gnijezda) te presjesti u poseban autobus. Slijedi nastavak vožnje po 6.5 km dugom planinskom putu, a potom vožnja liftom do visine od 1834 m. Oduševiće vas prekrasni pogled na njemačke i austrijske Alpe. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju, ručak, kafu… Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja do jezera KÖNIGSSEE – KRALJEVSKOG JEZERA. Riječ je o najčistijem jezeru u Njemačkoj koje je ujedno i jedno od najdubljih srednjeevropskih jezera, a nalazi se u podnožju planine WATZMANN. Slobodno vrijeme za šetnju oko jezera i uživanje u jedinstvenom skladu prirode i kulture. Preporučujemo panoramsku vožnju elektronskim brodićem do crkvice sv. Bartolomeja (uz doplatu), koja je izgrađena davne 1134. godine. Nakon cjelodnevnog uživanja u prirodnim ljepotama Bavarske, slijedi okupljanje grupe u kasnijim poslijepodnevnim satima i polazak za Minhen. Dolazak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.


5. DAN / NEDELJA – 15.10.2023. / MINHEN – TIRANA - PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer grupe na aerodrom. Let za Tiranu je u 14:45h sa dolaskom u Tiranu u 16:40 h. Transfer do Podgorice.  Kraj aranžmana.
 
U cijenu je uračunato:

 • Avio prevoz na relaciji Tirana – Minhen (Memmingen) – Tirana;
 • Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*  u Minhenu;
 • Usluga vodiča/pratioca grupe za razglede prema programu;
 • Jedan komad ručnog prtljaga do 10 kg dimenzija 55 x 40 x 25;
 • Organizacioni troškovi;
 • Transfer Podgorica – Tirana - Podgorica
 • Aerodromske takse.
 • Razgledanje po programu


U cijenu nije uračunato:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Fakultativni izleti (prijava i plaćanje izleta se vrši najkasnije do 15 dana pred polazak)
 • Ulaznice, karte za gradski prevoz;
 • čekirani do 20kg (može se doplatiti u agenciji do 10 dana pred polazak);

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

 

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
 • Avio kompanija vrši nasumičan raspored sjedišta putnika na letu.

 
NAČIN PLAĆANJA:

 • mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim što je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200€,  a zadnju ratu 20 dana prije putovanja
 • mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

 

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 30. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranžmana najkasnije sedam dana prije polaska.
Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
   
 • Minhen
 • Orlovo Gnijezdo
 • Salzburg
 • Dvorci Bavarske

Pošaljite upit