Lisabon & Porto & Madrid

960 €  / po osobi

27.10. - 03.11.2023.

Portugal i Španija
Sintra – Kabo Da Roka – Kaškaiš – Estoril- Fatima – Batalja – Gimaraes – Braga

SIGURAN POLAZAK

First minute cijena: 960 € ( sa uključenim aerodromskim taksama) 
Grupni aranžman

 

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mjesta gdje se najduža rijeka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj dio grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim dijelom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. vijeku, a prvi gradski tramvaji mogu se vidjeti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obelježja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovjek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.
  
Program putovanja:
 

1. DAN /PETAK – 27.10.2023 / PODGORICA – TIRANA - MADRID /
Okupljanje grupe kod Delte na strani Zare kod Ina pumpe u 12h. Transfer za Tiranu. Polijetanje za Madrid je u 17:40h. Slijetanje u Madrid u 21:10 h. Nakon izlaska sa aerodrome transfer do hotela. Nocenje.

 

2.dan /SUBOTA/ 28.10.2023  / MADRID - PORTO /
Doručak.  Odlazak u panoramski obilazak  grada: Kio Puerta ili “Vrata Evrope” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo finansijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palata, rezidencija španskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, cuveni gradski park – Atocha. Slobodno vrijeme. Polazak za Porto u popodnevnim casovima. Po dolasku u Porto panoramski obilazak grada. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima, trg Ribeira, Klerigoš kula, Kristalna palata, Trg Umberta Delgada, Berza. Smjestaj u hotel. Noćenje.
 

3.dan / NEDELJA / 29.10.2023 /.  PORTO – GIMARAES - BRAGA

Doručak. Šetačka tura po centru grada. Porto je jedan od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Uživanje u pješačkoj zoni. Slobodno vrijeme ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Gimaraes I Bragu.

Prvo obilazimo Bragu. Grad je osnovan u rimsko doba, vladali su njime Arapi i Španci, a od 1128.godine se smatra prvom prijestonicom Portugala, nove nacije koja je rođena baš na ovom mjestu. Tu se nalazio dvor, crkvena uprava i vojna postaja i sve su najznačajnije odluke po novu državu donošene baš u Gimaraišu. Zbog svog izuzetnog značaja, kao i sjajno očuvanih srednjevjekovnih građevina, grad se nalazi na Uneskovoj listi. Posjetićemo tvrđavi u katedralu i uživati u najpitoresknijem gradu ove magične države. Nakon toga nastavljamo obilazak posjetom Brage, koja je najvažniji centar barokne umjetnosti u Portugalu. Razgledanje grada: Trg Republike, gradska vijećnica, katedrala... U poslijepodnevnim časovima se vraćamo u Porto. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan / PONEDELJAK / 30.10.2023. PORTO –  BATALJA - FATIMA - LISABON

Doručak. Napustanje hotela. Vožnja do Batalje i upoznavanje sa istorijatom nastanka i arhitekturom dominikanskog manastira iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa osobenostima prelaza gotske u renesansnu umjetnost. Ovaj manastir dio je UNESCO kulturne baštine. Nastavak putovanja do Fatime, gde se Bogorodica ukazala 1917. Ove godine je 100 godina proslave. Posjeta ogromnoj katedrali na jednom od najposećenijih hodočasničkih mjesta na planeti. Nastavak puta do Lisabona. Smjestaj u hotel. Nocenje.

 

5. dan /UTORAK / 31.10.2023.  LISABON

Doručak. Odlazak na  panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkricima, panorama tvrdjave svetog Ðorda…   Obilazak glavnih gradskih trgova pješke, u pratnji vodica: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska cetvrt Alfama. Vožnja za Belem – najreprezantativniji dio Lisabona koji je ostao očuvan u razornom zemljotresu 1755. Samostan sv.Jeronima s pripadajućim klaustrom i crkvomKula Belem – izgrađena početkom 16. vijeka kao spomen „putu začina” Vaska de Game, spomenik velikim prekomorskim otkrićima. Nakon toga vidjećete dvorac Sv. Đorđa odakle se pruža najljepši pogled na grad. Slobodno vrijeme. Ne propustite vožnju legendarnim tramvajem po središnjim brežuljcima Lisabona!.  Noćenje.
 

6. dan / SRIJEDA / 01.11.2023. LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL –

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradic udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specificnu mikro-klimu, pa je zato vjekovima bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sven  do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mjesto dominiraju zidine mavarskog utvrdenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. vijeku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temel jima iz 15. vijeka i nosi obelježja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tacka Evrope cije su geografske koordinate simbolicno upisane na kameni obelisk smješten na stjenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog vijenca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turistickom mjestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko ljetovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem cini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Nocenje.

 

7.dan / ČETVRTAK / 02.11.2023.  LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
 

8.dan / PETAK / 03.11.2023. MADRID - TIRANA-PODGORICA

Doručak.  Napuštanje hotela. Transfer do aerodrome u Madridu. Let za Tiranu je u 21:50. Slijetanje u Tiranu je u 01:15h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

 


U cijenu aranžmana je uključeno:

 • avionski prevoz na relaciji Tirana – Madrid – Tirana
 • četiri noćenja sa doručkom u hotelu  sa 4* u  Lisabonu
 • jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3/4*u Madridu
 • dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Portu
 • transferi Podgorica – Tirana Podgorica
 • transferi od aerodroma do hotela I obrnuto u Madridu
 • panoramsko razgledanje Lisabona, Madrida I Porta u pratnji vodica
 • usluge vodiča tokom cijelog putovanja
 • troškovi organizovanja putovanja. 
 • ruksak do 8 kg i rucni kofer do 10 kg dimenzija 55 x 40 x 23


U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • fakultativni izleti i ulaznice,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje (15 €)
 • gradska taksa koja se placa na recepciji hotela
 • doplata za cekirani prtljag od 20 kgNAČIN PLAĆANJA:

 • mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 300 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja

 

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA
 

 • Madrid
 • Lisabon
 • Sintra
 • Kabo Da Roka
 • Kaškaiš
 • Estoril
 • Porto
 • Gimaraes
 • Braga
 • Fatima

 

Kontakt informacije