Kuba - Havana & Varadero

2690 €  / po osobi

10.11. - 21.11.2024.

                                  

12 dana (9 noćenja) – avionom

Hoteli sa 5*****  - ALL INCLUSIVE i NOCENJE SA DORUCKOM

 

"…ovo je najljepše ostrvo koje su moje oči vidjele…” pisao je Kristofer Kolumbo, čovjek pustolov koji je vidio skoro sve ljepote kugle zemaljske. Kuba je najveće Karipsko ostrvo. Nalazi se u najboljem društvu, gdje priroda nije žalila kada je dijelila svoju ljepotu. Okružena je Floridom, Kajmanskim ostrvima, Bahamima, Haitijem, Meksikom i Jamajkom, a zapljuskuju je vode Karipskog mora i Sjevernog Atlanskog okeana. Čuvena kubanska revolucija na čelu sa Fidelom Kastrom i Če Gevarom izazvala je totalne sankcije koje su trajale punih 55 godina. Od tada vrijeme kao da je stalo. Kuba i danas izgleda isto kao prije pet decenija. Jedino ovdje možete da vidite i živite prošlost! Havana je glavni grad Kube. Arhitektura iz kolonijalnog doba, trgovi, ulice, prodavnice, katedrale, parkovi, dokovi … sve u Havani je drugačije od svega što ste do sada vidjeli. Posebnu pažnju plijeni Stari grad koji je pod zašitom UNESCO-a. Ne zaboravite da se ovdje prave najbolje cigare na svijetu! Varadero je glavni  turistički grad na Kubi. Nalazi se na poluostrvu Hikakos, 140 km istočno od Havane. Na najširem dijelu poluostrvo je široko samo 1,2 km. Svojim posjetiocima nudi 20 km najfinijih peščanih plaža. Visoka turistička sezona na Kubi je period od decembra do aprila, mada su najtopliji dani (ali sa većim brojem kišnih dana) u periodu našeg ljeta. Prosječna temperatura vazduha na Kubi je oko 27 C°, a mora oko 26 C°. Valuta je kubanski pezos (CUP – koji koriste stanovnici) i kubanski konvertibilni pezos (CUC – koji koriste turisti).

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.    dan (10.11.) – PODGORICA – ISTANBUL

Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu u 19 h. Polazak aviona za Istanbul u 20:25 h. Slijetanje u Istanbul u 00:15h.  

 

2.    dan (11.11.) – ISTANBUL – HAVANA – VARADERO

Let Istanbul – Havana, ukrcaj u avion i polijetanje po redu letjenja 02:10 h. Slijetanje u Havanu u 08:55 h. Transfer grupe do Varadera (najčuvenijeg ljetovališta na Kubi udaljenog 140 km od Havane). Smještaj u hotelu na bazi All inclusive usluge. Check in u hotelu u 16 h. Noćenje.

 

3.    dan (12.11.) – VARADERO

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

4.    dan (13.11.) – VARADERO

Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Katamaran – Cayo Blanco Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gdje se ukrcavamo na katamaran za ostrvo Cayo Blanco. Muzika i zabava sa otvorenim barom traje tokom cijelog puta. Dolazak u delfinarium gdje možete plivati sa ovim čarobnim stvorenjima. Zastajemo na koralnom grebenu gdje možete iskusiti spektakularno ronjenje na Karibima. Stižemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuće vode… Ručak sa kreolskom i morskom hranom, bar sa uključenim lokalnim pićima. Posle ručka, povratak nazad u Marinu Gaviota. Transfer do hotela. Noćenje.

 

5.    dan (14.11.) – VARADERO

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

6.    dan (15.11.) – VARADERO

Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta sa posjetom farmi krokodila u Guami. Noćenje.

 

7.    dan (16.11.) – VARADERO

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

8.    dan (17.11.) – VARADERO – HAVANA

Doručak. Nakon doručka transfer do Havane. Polazak za Havanu oko 12:00 h. Kratka pauza na Bacunayagua mostu - najbolja Pina Colada u ovom dijelu svijeta. Nastavak ka prestonici Kube i obilazak grada. Tura započinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i čuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dijela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i raznobojnih građevina u španskom stilu. Prošetaćemo starom Havanom, koja je zbog svoje ljepote uvrštena na listu UNESCO svjetske kulturne baštine i upoznati se sa veličanstvenim trgovima koji su obilježili ovaj znameniti grad-muzej. Smještaj u hotel. Mogućnost fakultativnog izleta Hemingvej tura – koktel bar Floridita i kafe Bodegita del Medio.Noćenje.

 

9.    dan (18.11.) – VARADERO

Doručak. Fantastičan fakultativni jednodnevni izlet iz Havane do oblasti Pinar del Ria gdje se nalaze plantaže najkvalitetnijeg duvana na svijetu. Posjeta plantaži gdje će se obići zasadi duvana i biti održana kratka prezentacija vezana za pravljenje čuvene kubanske cigare. Mogućnost konzumacije cigare uz kafu i kupovine. Nastavak putovanja do Vinjalesa, živopisne doline pod zaštitom UNESCO svjetske baštine. Obilazak praistorijskog murala, vožnja čamcem po veoma interesantnoj pećini. Kratak predah i foto pauza na vidikovcu sa kojeg ćete uživati u pogledu na dolinu. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju gradićem. Povratak u Havanu. Fakultativni večernji odlazak u najčuveniji kabare „Tropicana“. Noćenje.

 

10.dan (19.11.) – HAVANA

Doručak. Slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak do imanja Ernesta Hemingveja - La Vigia. Ručak uz doplatu u omiljenom piščevom restoranu La Terazza u Kohimaru. Povratak u Havanu. Noćenje.

 

11.dan (20.11.) – VARADERO – HAVANA – ISTANBUL  

Odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let za Istanbul u 08:40 h.

 

12.dan (21.11.) - ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u 08:55h. Let za Podgoricu u 13:50h. sa slijetanjem na podgorički aerodrom u 13:35h. Kraj programa.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA

 

Smještaj Usluga Cijena aranžmana po osobi
u dvokrevetnoj sobi
Doplata za jednokrevetnu sobu
Grand Aston Varadero beach resort 5***** - u Varaderu All Inclusive 2550 € 350 €
Grand Aston La Havana 5***** u Havani Noćenje sa doručkom    
 • Havana
 • Varadero

NAPOMENA:

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrši se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust na dodatnom ležaju.

 

VAŽNA NAPOMENA: Dozvoljena težina prtljaga na letovima je do 23kg, a za ručni do 8kg. Za svaki kg prekoračenja vrši se doplata na licu mjesta.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Podgorica - Istanbul – Havana – Istanbul - Podgorica
 • smještaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 5* u Havani (3 noćenja na bazi noćenja sa doručkom) Varaderu (6 noćenja na bazi All Inclusive)
 • transfer Havana – Varadero – aerodrom Havana
 • transferi i razgledanja prema programu u pratnji lokalnog vodiča
 • troškovi organizovanja i vođenja putovanja

 

U cijenu putovanja nije uračunato:

 • fakultativni izleti i troškovi ulaznica u muzeje i diskoteke i ostale nepomenute usluge
 • međunarodno putno osiguranje (20 €)
 • osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 7 dana prije puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel
 • Montesol travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

 • gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel agency

Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 320.

Kontakt informacije