Hurgada u Oktobru - 9 dana

890 €  / po osobi

21.10.-29.10.2024

Hurgada – Egipat – u Oktobru -  hit putovanje 

Ekskluzivni odmor  sa 5* na bazi all inclusive usluge

Grupni aranzman sa vodicem - avionom  iz Podgorice

21.10.-29.10.2024

 

Cijena:

SEA GULL 4* - all inclusive - 890€

SWISS INN  5* - all inclusive – 995€

CARRIBEAN WORLD SOMA BAY 5* - 1010€

PYRAMISA BEACH RESORT SAHL HASHEESH 5* - 1045€

GRAVITY HOTEL & AQUA PARK HURGHADA 5* - 1110€

First minute cijene za prijave do 01.07.

 

Na pješčanoj obali u dužini od skoro 40 kilometara su hoteli koji sadržajem i komforom mame turiste iz cijelog svijeta u toku cijele godine. Čarolija od mora sa fantastičnom florom i faunom, bezbroj zadovoljstava u toku dana i večeri.

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Od malog ribarskog mjesta izrasla je u grad sa gotovo 250000 stanovnika, prestižno ljetovalište sa starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor.

 

1. DAN / PONEDELJAK / 21.10.2024. – PODGORICA - ISTANBUL - HURGADA 

Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici 2 sata prije leta. Let za Istanbul je u 20:40h. Slijetanje u Istanbul je u 23:30h.  Let za Hurgadu je u 02:05. Slijetanje u Hurgadu u 04:50h. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. DAN / UTORAK / 22.10.2024. – HURGADA

Slobodno vrijeme za boravak i uzivanje u sadržajima hotela na bazi all inclusive usluge.

 

3. DAN / SRIJEDA / 23.10.2024 – HURGADA – KAIRO – PIRAMIDE / fakultativno /

Prestonica Egipta nalazi se sjeverno od Hurgade i do nje treba putovati kroz pustinju oko 6,5 sati udobnim autobusom, zato je polazak za Kairo obično planiran oko jedan sat iza ponoći. Nakon dolaska u najveći grad Afrike, razgledanje započinje posjetom platou Giza, gdJe se uzdižu čuvene vječne piramide, najpoznatije na svijetu - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova, stare 4500 godina, kao i statua Velike Sfinge. Nakon detaljnog razgledanja platoa, sa zaustavljanjem ispred piramida i posjetom dolinskom hramu kralja Kefrena, predviđena je pauza za ručak koji je u cijeni programa (samousluživanje, piće se dodatno plaća), a nakon toga slijedi posjeta jednoj od galerija i proizvodnji eteričnih ulja – mirisnih esencija. U nastavku programa odlazak autobusom do centra grada gdje se nalazi Nacionalni arheološki muzej, jedan od najbogatijih muzeja na svetu. Razgledanje muzeja obuhvata i posjetu riznici gde je smješteno čuveno Tutankamonovo blago. Povratak za Hurgadu predviđen je između 16 i 17 časova.
U pitanju je cjelodnevni izlet. Preporučujemo: laganu odjeću od prirodnih materijala (pamuk ili lan), zatvorenu obuću, zaštitu od sunca (kape, šešire  ili marame), kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i naočare za sunce. Dan prije izleta treba na recepciji naručiti breakfest box (kutiju sa doručkom) kao i late dinner (kasnu večeru). Na izlet treba obavezno ponijeti flašicu vode i novac  za suvenire i piće.

 

4. DAN / CETVRTAK / 24.10.2024 – HURGADA  - SAFARI / fakultativno /

Slobodno vrijeme i boravak u hotelu na bazi all inclusive usluge.  U podnevnim časovima odlazak na izlet Safari u pustinji. Polazak na ovaj izlet predviđen je oko podneva, kada se zainteresovani putnici smještaju u džipove kojima se voze do safari centra, a zatim do beduinskog sela. Dinamičan safari kroz nesvakidašnje predjele kamenite egipatske pustinje. Razgledanje beduniskog sela obuhvata posjetu pekari, apoteci, jahanje kamila i ispijanje čaja dobrodošlice u društvu beduina. Potom je planiran povratak džipovima u safari centar i kratka pauza. Nakon pauze slijedi vožnja kvadova (motora sa 4 točka) koja traje oko 45 minuta i vožnja „spajdera“ - pustinjskih automobila koja traje oko 15 minuta. Zatim se servira ukusan obrok uz interesantnu orijentalnu predstavu, takozvani beduin show. Povratak u hotel je oko 20h. Na izlet treba ponijeti: 2 € za profesionalne naočare (brile) za vožnju kvadova, laganu odjeću od prirodnih materijala (pamuk, lan), zatvorenu obuću, zaštitu od sunca, flašicu vode i novac za suvenire.

 

5. DAN / PETAK / 25.10.2024. – HURGADA – LUXOR – DOLINA KRALJEVA / fakultativno /

Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet za Luksor. Na oko 4,5 sata vožnje od Hurgade u pravcu jugozapada, nalazi se nekadašnja prestonica Egipta – Luksor, jedno od najbogatijih arheoloških nalazišta na svijetu. Zato je ovaj izlet na koji se kreće u ranim jutarnjim časovima izuzetno zanimljiv i atraktivan. Razgledanje Luksora podrazumjeva posjetu veličanstvenim hramovima i grobnicama na istočnoj i zapadnoj obali Nila, a obično započinje sa posjetom impozantnom hramovnom kompleksu Karnak, u kojem su mnogi egipatski vladari uzdizali fantastična zdanja, poput Hipostilne dvorane, obeliska, ogromnih trijumfalnih dvorišta, hramova posvećenih Amonu Ra i drugim božanstvima... Nakon razgledanja Karnaka, predviđeno je kraće zadržavanje u jednom od instituta za papirus, gdje će gosti moći da vide kako se od ove biljke pravio najstariji papir na svijetu, a zatim odlazak u veoma lijep restoran na obali Nila gdje je pauza za ručak (ručak je uračunat u cijenu, samo se piće u restoranu dodatno plaća). Nakon ručka se motornim čamcima plovi Nilom do zapadne obale, gdje se razgledanje nastavlja posjetom čuvenoj Dolini kraljevskih grobnica (predviđen je ulazak u tri grobnice egipatskih vladara), razgledanjem nesvakidašnjeg pogrebnog hrama kraljice Hatčepsut i Memnonovih kolosa, džinovskih statua koje su nekada krasile pročelje hrama Amenofisa III.
U pitanju je cjelodnevni izlet. Preporučujemo: laganu odjeću od prirodnih materijala (pamuk ili lan), zatvorenu obuću, zaštitu od sunca (kape, šešire  ili marame), kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i naočare za sunce. Dan prije izleta treba na recepciji naručiti breakfest box (kutiju sa doručkom) kao i late dinner (kasnu večeru). Na izlet treba obavezno ponijeti flašicu vode i novac za suvenire i piće.

 

6. DAN / SUBOTA / 26.10.2024. – HURGADA – ORANGE BAY / fakultativno /

Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet ORANGE BAY.

Polazak na ovaj izlet predviđen je izmedju 8 i 9 sati ujutru. Nakon transfera u luku i ukrcavanja na brod, plovidba do ostrva Giftun traje oko 1,5 sat. Po dolasku na čuvenu plažu ORANGE BAY, gosti se smještaju u za njih unaprijed rezervisane ležaljke ispod suncobrana od trske. Na ostrvu se boravi između 1,5 i 2 sata. Nakon toga je predviđen povratak na brod, ručak, a zatim površinsko ronjenje – gnjuranje. Očaravajuća flora i fauna Crvenog mora najbolje i najlakše se mogu upoznati upravo na ovaj način. Programom su predviđena dva zaustavljanja broda uz raskošne koralne grebene. Oprema za ronjenje (maske, disaljke i peraja) nalazi se na brodu i uračunata je u cijenu izleta, kao i bezalkoholna pića uz ručak i tokom plovidbe. Na izlet treba ponijeti opremu za plažu, peškir, kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i nešto novca za eventualnu kupovinu suvenira, fotografije ili piće na plaži.  Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

7. DAN / NEDELJA / 27.10.2024. – HURGADA

Slobodno vrijeme za boravak i uzivanje u sadržajima hotela na bazi all inclusive usluge.

8. DAN / PONEDELJAK / 28.10.2024. – HURGADA

Slobodno vrijeme za boravak i uzivanje u sadržajima hotela na bazi all inclusive usluge. Nocenje.

9. DAN / UTORAK / 29.10.2024 – HURGADA

 Transfer za aerodrom  je u 04h. Let za Istanbul je u 06:05h.  Slijetanje u Istanbul je u 09:05h.  Let za Podgoricu je u 19:35h. Dolazak na aerodrom u Podgorici je u 19:25h. Kraj programa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Hurgada
 • Kairo
 • Piramide
 •  Safari
 • Luxor
 • Dolina Kraljeva
 • Orange Bay

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Podgorica – Istanbul – Hurgada – Istanbul – Podgorica
 • cekirani prtljag do 23 kg
 • Transfer autobusom od aerodroma do hotela i obrnuto;
 • Usluga 8 noćenja  na bazi all inclusive usluge u izabranom hotelu
 • Usluga pratioca / vodiča tokom cijelog putovanja
 • Obilasci po programu putovanja
 • Organizacioni i ostali troškovi.

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Troškovi pribavljanja Egipatske vize (25$ dobija se na aerodromu u Hurgadi)
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (Može obezbijediti agencija – 20,00€);
 • Lokalna turistička taksa koja se plaća na recepciji hotela;
 • Fakultativne posjete i ulaznice.

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prilikom prijave je potrebno uplatiti 450 €, a ostatak 15 dana prije polaska.

 

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit.

 

HOTELI:

SWISS INN 5* - ALL INCLUSIVE

NOVO: All inclusive usluga na raspolaganju je gostima 24h.

Položaj: Nalazi se u srcu popularnog odmarališta Memše, na privatnoj pješčanoj plaži bez korala. Od aerodroma je udaljen 5km.

Sadržaj: Brojnim sadržajima omogućava gostima prijatan odmor. Pored recepcije koja je otvorena 24h, gostima su na raspolaganju dva spoljašnja bazena (jedan se grije zimi), unutrašnji bazen, bazen za djecu, aqua park, restoran, a la cart restoran, bar pored bazena, bar na plaži, dečiji restoran, mini klub, animacija za djecu i odrasle, igralište za djecu, skvoš, teren za tenis, sportovi na vodi, fitnes centar, spa & wellness centar, WiFi internet (lobby hotela).

Smještaj: Hotel ima 401 smještajnu jedinicu i sve posjeduju: balkon, sef, klima uređaj, SAT TV, kupatilo sa fenom, mini bar, telefon.
Sve sobe mogu imati francuski ili dva odvojena standardna ležaja, treći ležaj je pomoćni, maksimalan broj kreveta u sobi je 3. Standardne i premium garden view sobe se nalaze u vila dijelu u drugom redu od mora preko puta šetališta Memša, dok se premium sobe nalaze u prvom redu do mora.
Sve premium sobe su kompletno renovirane 2019. godine, dok su premium garden view sobe u drugom redu kompletno renovirane 2021. godine.

Usluga: All inclusive – služi se po principu švedskog stola (samoposluženje).

 

 

GRAVITY HOTEL & AQUA PARK 5* - ALL INCLUSIVE

Položaj: Nalazi se na kraju promenade Memša, u novijem dijelu Hurgade u čijoj okolini se nalaze brojne prodavnice, restorani i barovi.
Hotel posjeduje sopstvenu plažu u obliku lagune.
Ulazak u vodu je postepen, dok je manji dio plaže sa koralnim grebenom. Udaljen je od aerodroma 8 km.

Sadržaj: Hotel u svom sastavu ima recepciju, glavni restoran, dva a la carte restorana, arapski i italijanski (besplatno korišćenje 1 tokom boravka uz rezervaciju 1 dan ranije), lobby bar, shisha corner (uz doplatu), snack bar pored bazena kao i na plaži, SPA centar, salon lepote, internet centar, teretanu, mjenjačnicu, bankomat, mini disco klub za djecu, igralište, animaciju, prodavnice u sklopu hotela. Gosti mogu da uživaju u 6 spoljašnjih bazena, kao i aqua parku sa 30 tobogana za djecu i odrasle.

Korišćenje suncobarana, ležaljki i peškira je besplatno za goste hotela. Agencija ne garantuje brzinu interneta, jačinu signala, usled eventualnih tehničkih problema lokalnih operatera. Sport i zabava: Na raspolaganju su i tereni za odbojku na pijesku, stoni tenis, teretana, ronilački klub i razni sportovi na vodi.

Smještaj: Hotel se sastoji od dvje zgrade i ima 300 soba različitih tipova. U ponudi su porodične sobe sa pogledom na more, kao i superior sobe sa pogledom na vrt ili pogledom na more.
Svaka soba sadrži francuski ležaj ili dva odvojena standardna ležaja, sofu na razvlačenje. Makismalan kapacitet je 4 osobe, 2 odrasle osobe + 2 djece ili 3 odrasle osobe i 1 dijete. Sobe su veoma komforne, superior sobe su površine od oko 40m2, dok su porodične sobe 60m2. Svaka soba sadrži: klimu, LCD-TV, mini bar (sadrži vodu, dnevno punjenje), aparat za kafu i čaj, sef, telefon, SAT-TV, terasa, fen za sušenje kose.

Uz doplatu: room servis, apoteka, masaže i tretmani u spa centru, sauna, đakuzi, tursko kupatilo, usluga pranja veša, bilijar, prodavnice, frizer, svi sportovi na vodi, škola ronjenja, sva uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, telefon/fax, energetska pića, svježe cijeđeni sokovi, flaširana pića i pića u limenci, uvozna pića, kokteli, sva hrana, piće i usluge van hotelskog koncepta AI usluge. Usluga: All inclusive, buffet, samoposluživanje.

U cijenu su uključeni doručak, ručak, večera, užine, konzumiranje svih alkoholnih i bezalkoholnih pića domaće proizvodnje.

Kontakt: www.hotelsgravity.com/gravity-hotels-hurghada-samra-bay

 

Napomena: Odličan odnos cijene i kvaliteta.
Hotel sa veoma komfornim sobama, idealan za porodice sa djecom.

Kontakt informacije