Gruzija

890 €  / po osobi

30.04. - 05.05.2024.

Gruzija – novo hit putovanje

6 dana, 5 noćenja

Avionom iz Podgorice
 

Postoji zemlja u kojoj tradicionalno i savremeno koegzistiraju u harmoniji, naglašavajući izuzetnost jedna drugoj. Zemlja u kojoj sigurno nećete biti gladni i žedni, zemlja izuzetne kuhinje i odličnih vina kojima će Vas poslužiti ljubazno i srdačno lokalno stanovništvo. Zemlja u kojoj ćete imati priliku da vidite najstarije manastirske i crkvene komplekse na svijetu, izgrađene u nevjerovatnim pejsažima poludivlje prirode. Zemlja sa jednom od najstarijih kultura na svijetu, sa istorijom koja je oblikuje preko 6000 godina. Zemlja koja je zaogrnuta zelenim planinskim vijencima čiji su vrhovi prekriveni vječnim snijegom, odjevena u kamene i pješčane pustinje, nepregledne vinograde, plaže… a u ovoj scenografiji pred Vama se prostiru prelijepi gradovi i moderni i tradicionalni u isto vreme. Otkrijte i upoznajte Gruziju! 

 

1. dan / 30.04. 2024. / PODGORICA – ISTANBUL – TBILISI   
Polazak sa aerodroma Podgorica  za Istanbul u 10:40 h. Po slijetanju na aerodrom transfer metroom do Istanbula i slobodno vrijeme do polaska ka aerodromu. Let za Tbilisi u 00:10 h.

 

2. dan / 01.05.2024. / TBILISI  
Po slijetanju u Tbilisi, u 03:20 h transfer i smještaj u hotel. Poslije doručka pješački obilazak Tblisija. Grad je poznat po burnoj istoriji, elegantnoj i izuzetnoj arhitekturi. Rušen je i izgrađivan više puta. Ipak u potpunosti je zadržao svoj gruzijski duh i pravoslavnu religiju i tradiciju. Šetnja kroz stari grad, obilazak tvrđave Narikala iz 4. vijeka, poznatog Sulfur kupatila, katedrale Svetog trojstva i foto pauza kod mosta Mira. Šetnja duž Rustaveli avenije. Noćenje.
 
3. dan / 02.05.2024, / TBILISI – MCHETA – TBILISI   
Doručak. Polazak pored takazvanog mora Tbilisija. Nastavak putovanja do manastira Džvari iz VI vijeka, najstarijeg sačuvanog hrama na teritoriji Gruzije, simbola hrišćanstva. Odavde se pruža divna panorama, na staru gruzijsku prijestonicu, na grad Mcheta koji je lociran na ušću dvije reke – Aragvi i Kure. Obilazak Mchete, grada-muzeja, vjerskog centra Gruzije u kojem se nalazi katedrala Svetichoveli iz XI vijeka, druga po veličini crkva u zemlji koja se, zajedno sa ostalim spomenicima Mchete, nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Slobodno vrijeme u Mcheti za šetnju, uživanje u gruzijskim ukusima i šoping. Povratak u Tbilisi. Noćenje.

 

4. dan / 03.05.2024. / TBILISI – GORI – UPLISTIŠE – TBILISI (oko 250km) 
Doručak. (fakultativno) Polazak za Gori. Po dolasku, obilazak muzeja i kuće u kojoj je rođen Staljin. Odlazak za Uplistiše, srednjevjekovni grad uklesan u stijene, čiji ostaci datiraju hiljadu godina prije nove ere. Grad predstavlja zanimljivu mješavinu arhitekture helenističkog perioda sa ranom hrišćanskom umjetnošću. Povratak u Tbilisi. Noćenje.

 

5. dan / 04.05.2024. / TBILISI – VINARIJA KHAREBA – BODBE – SIGNAGI (ukupno oko 290 km)
Doručak. (fakultativno) Dan počinjemo obilaskom vinarije koja posjeduje najveći tunel za skladištenje vina – Kvareli wine cave. Pored degustacije vina i čače, ovdje ćemo imati i prezentaciju izrade gruzijskog hljeba i tradicionalnog slatkiša – churchkhela. Putovanje nastavljamo ka manastiru Bodbe u kojem je sahranjena Sveta Nina koja je u IV vijeku donijela hrišćansku vjeru u Gruziju. Nakon obilaska i kraće vožnje stižemo u grad ljubavi Signahi koji se smatra najromantičnijim i najljepšim mjestom u Kakhetiji. Grad je opasan zidinama, mali, ali potpuno obnovljen. Ugodno je samo šetati po njegovim kaldrmisanim ulicama u kojima teče miran seoski život te ga mnogi smatraju savršenim mjestom za zaljubljene parove. Šetnju uskim ulicama starog grada završavamo u porodičnom restoranu Kusika sa nevjerovatnim pogledom na Alazansku dolinu. Ovdje nam se pruža prilika da vidimo kako se izrađuju tradicionalna gruzijska jela hačapuri i hinkali. Poslije ručka povratak u Tbilisi. Noćenje. 

 

6. dan / 05.05.2024. / TBILISI – ISTANBUL – PODGORICA 
Rano buđenje (picnic box doručak). Transfer do aerodroma i let za Istanbul u 04:55 h. Slijetanje u Istanbul u 06:25 h. Let za Podgoricu u 11:50 h. Po slijetanju u Podgoricu, kraj programa. 

 • Istanbul
 • Tbilisi   
 • Mcheta
 • Gori
 • Uplistiše
 • Bodbe
 • Signagi

U cijenu putovanja je uračunato: 

 • prevoz avionom na relaciji Podgorica – Tbilisi – Podgorica  
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom 
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi 5  noćenja sa doručkom (samoposluživanje)
 • panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem
 • usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, ručni prtljag do 20 kg
 • popust za djecu do 12 godina 20%

 

U cijenu putovanja nije uračunato: 

 • fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju
 • međunarodno putno osiguranje 
 • gradske takse 

 

OPŠTE NAPOMENE:

Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. 
Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša. 
Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 7 dana prije puta.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. 
Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta  kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

Način plaćanja:

 • mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 400€, a zadnju ratu 15 dana prije putovanja

Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel

Kontakt informacije