Egzotični Dubai i Abu Dabi

740 €  / po osobi

17.05. - 24.05.2024.

GRUPNI ARANŽMAN - DIREKTAN LET IZ TIRANE NA ABU DABI

FIRST MINUTE CIJENA važi za prijave do 10.04.

 

 • lokalni vodič
 • obilasci po programu
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* na odličnoj lokaciji - TECOM
 • transferi


Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od pjeskovitih plaža od kojih je najljepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima.Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom.

 

Program putovanja:


1. dan / PODGORICA - TIRANA - DUBAI
Sastanak grupe  u  12:15h kod Delte na strani Zare. Polazak u 12:30h. Transfer do aerodroma u Tirani. Let za Abu Dabi je u 18:30h. Dolazak  u Abu Dabi  je  u 01:40h. Transfer do Dubaia. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan / DUBAI
Doručak. Odlazak na  petočasovno razgledanje Dubaia u pratnji vodiča u podnevnim časovima tokom kojeg ćete vidjeti prelijepa mjesta najvećeg komercijalnog i turističkog centra Srednjeg istoka, Sheik Mohammed Palace, Sheikh Zayed road, Burj Al Arab pored kojeg ćemo napraviti pauzu za kratku posjetu i fotografisanje, Burj Khalifa – najvisa zgrada na svijetu. Obići ćemo Palm Island Jumeirah ( 8. Svjetsko čudo svijeta), Jumeirah Medinah tržni centar, Dubai marinu, najveću marinu na svijetu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
 
3. dan / DUBAI - ABU DABI
Doručak .Fakultativni odlazak na poludnevni izlet u Abu Dhabi u pratnji vodiča. Posjeta starom jezgru grada, prolazak pored hotela „Emirates Palace”, zdanja sa sedam zvjezdica. Posjeta raskošnoj predsjedničkoj palati Qasr al Watan (ulaznica uključena u cijenu). Obilazak novih djelova grada, odlazak do Sadijat ostrva gdje su trenutno u izgradnji novi projekti kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World”. Obilazak Šeik Zaid džamije, jedne od najvećih na svijetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo je i mauzolej jer je u njemu pohranjeno tijelo oca nacije Šeik Zaida. Slobodno vrijeme. Povratak za Dubai. Možete posmatrati kontraste stare i nove arihtekture: Nacionalnu Banku Dubaia, Privrednu komoru, kuću šeika Zajeda... Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan / DUBAI - KRSTARENJE 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo odmor uz sunčanje i kupanje na plaži Jumeirah, posjetu Dubai Festival Cityu, provozajte se na raznim roller-coasterima u Aquaventure vodenom parku ili istražite izgubljene odaje potopljene Atlantide - veličanstveni akvarijum sa preko 250 vrsta morskih stvorenja, kitova, piranja i egzotičnih riba u novootvorenom hotelu Atlantis the Palm. Dan možete iskoristiti i za posjetu  Wild Wadiju (zabavni vodeni park pokraj Burj Al Araba) ili posjeti Dubai Marini. U večernjim satima odlazak na krstarenje - romantična plovidba modernom jahtom u Dubai marini, najvećoj na svijetu uz tradicionalnu večeru (fakultativno). Noćenje.

5. dan / DUBAI – STARI DIO GRADA – PALM VIEW 
Doručak.  Fakultativni prijepodnevni izlet stari dio grada i Palm View (Dubai Creek, Deira, Golden Souk, pijaca zacina, Muzej, Palm Tower). Kada se pomisli na Dubai, svima je u glavi slika futurističke arhitekture. I najveći dio jeste takav, ali ako vas zanima kako se ovdje nekada živjelo, posjetite stari Dubai. Prvi naseljenici su se skoncentrisali oko velike močvare (Dubai Creek) i odatle se grad širio. Posjetićemo muzej u kome najbolje možete saznati o istoriji Dubaija. Muzej je smješten u najstarijoj građevini u gradu, Al Fahidi tvrđavi (izgrađena 1787.). Posjeta pijaci zlata Gold Souk i posjeta pijaci začina i tekstila,  gdje ćete vidjeti veliki zlatni prsten, kupiti suvenire, začine i osjetiti duh starog Dubaija. Slobodno vrijeme. Nastavak izleta i odlazak na Palm Jumeirah. Doživite uzbuđenje gledajući horizont Dubaija s 240 metara visine. Snimite zadivljujući pogled na Palm Jumeirah od 360 stepeni. Otkrijte ljepotu Palm Jumeiraha na spoljnoj  terasi 'The View at The Palm' na 52. spratu kultnog Palm Towera u Dubaiju. Povratak u hotel. Noćenje.

6.  dan / DUBAI - Poludnevni izlet  MIRACLE GARDEN / GLOBAL VILLAGE
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta MIRACLE GARDEN I GLOBAL VILLAGE. Polazak iz hotela oko 14h. Na ovom izletu ćemo posjetiti dvije značajne atrakcije Dubaia, Miracle Gardens i Global Village. Da li ste nekad zamišljali kako izgledaju rajski vrtovi...

Zaista, sve umijeće vrtlara, svo bogatstvo vladara Dubaija, sva moć, raskoš, želja za isticanjem i ekstravagancijom vidi se ovde. U sred pustinje, na mjestu gdje je nekada bio suv pustinjski pijesak niklo je ovo šarenilo boja i bogatstvo mirisa... A da i čulo sluha ne bi bilo zapostavljeno, tu je i saksofonista čija muzika odjekuje baštom... Miracle Gardens je najveći cvjetni vrt na svijetu napravljen od prirodnog cvijeća. Ovaj park ima preko 110 miliona cvijetnih vrsta koji su rasprostranjeni na 72 000 metara kvadratnih i oblikovani u razlicitim oblicima. Ovaj vrt je počeo sa radom 14. februara  2013. godine na Dan Zaljubljenih.

Nakon posjete Miracle Garden-u slijedi obilazak Global Village. Global Village je još jedna od mnogih popularnih atrakcija Dubaia, gdje su na jednom mjestu  napravljeni paviljoni predstavljajući svoje države sa njihovim prepoznatljivim znamenitostima, hrani, proizvodima i kulturnim posebnostima. Ideja tvoraca Dubaia je bila da spoje sve ljude na jednom mjestu, da sve ljepote svijeta donesu u ovaj grad. Zašto ići u Irak, Iran, Kinu, afričke zemlje kad se sve ono što nude nalazi na jednom mjestu. Tako su stvorili Global Village - globalno selo. Sve važne države svijeta predstavljene su ponekom zgradom.Ona predstavlja kapiju, unutar čijih se zidina krije tržnica gdje možete pronaći proizvode vezane za datu državu - nacionalnu odjeću, hranu, začine, čajeve.


7. dan / DUBAI - BURJ KALIFA - JEEP SAFARI
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili posjeta najvisočijoj zgradi na svijetu Burj Khalifi (individualan odlazak i povratak ). U poslijepodnevnim časovima (15:00h) odlazak na fakultativni izlet DžIP SAFARI U PUSTINJI. Tokom ove ture vidjećete ljepote beskonačne pustinje i njenih velelepnih dina. Počinje avanturističkom vožnjom zlatnom pustinjom po velikim pješčanim dinama, a završava zaustavljanjem kako bi se uživalo u zalasku Sunca. Bićete impresionirani magičnom večeri koju ćete doživjeti. Možete da jašete kamilu, uradite tatu kanom ili probate nargilu prije serviranja večere u kampu. Tradicionalno, zabavu će upotpuniti trbušne plesačice. Vozićete se sa profesionalnim vozačima u zatvorenim Land Cruiser vozilima. Kapacitet automobila je maksimalno 6 osoba, a svi  vozači govore engleski jezik. Povratak u Dubai oko 21h. Noćenje
 

8. dan / DUBAI - TIRANA - PODGORICA
Rani doručak. Slijedi napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u Abu Dabiju u 9h. Let iz Abu Dabija za Tiranu u 14:05h. Slijetanje na aerodrom u Tirani u 16:55h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

 

 

 • Dubai
 • Abu Dabi

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • avio prevoz Tirana – Abu Dabi-Tirana sa ukljucenih 10kg ručnog prtljaga po osobi
 • transfer od aerodroma u Abu Dabiju   do hotela u Dubaiju i obrnuto
 • 7 noćenja  sa  doručkom u hotelu sa 4* na odličnoj lokaciji - TECOM  
 • poludnevni obilazak Dubaia u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku
 • pratilac grupe iz agencije
 • lokalni vodič na nasem jeziku
 • transfer Podgorica - Tirana - Podgorica


Doplata za jednokrevetnu sobu 260 €

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • međunarodno putno i zdravstveno osiguranje - 20€
 • čekirani prtljag od 20kg
 • fakultativni izleti i ulaznice (za fakultativne izlete potrebno se prijaviti 15 dana prije polaska)
 • turističke i boravišne takse (plaćaju se na recepciji hotela) - u iznosu od 15 AED (trenutna vrijednost 5.5 USD) - po sobi po noćiNapomene:

 • većina hotela ne prima dvoje odraslih i dvoje djece u jednu sobu, pa se u tom slučaju vrši upit kod hotela
 • dodatni pomoćni  ležaj u dvokrevetnoj sobi se radi na upit
 • jednokrevetne sobe se rade na upit


Način plaćanja:

 • mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 250€, a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
 • mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

 

 • Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel

 

 • U slučaju da putnik tokom putovanja oboli od koronavirusa putnim zdravstvenim osiguranjem se pokrivaju troškovi karantinskog smještaja, liječenja i povratnog leta za novi datum, nakon ozdravljenja
 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja

Kontakt informacije