Dubai i Abu Dabi u Januaru

770 €  / po osobi

22.01. - 29.01.2024.

Grupni aranžman 
Direktan let iz Tirane za Abu Dabi
CIJENA: 830€  - 22.01.-29.01.2024

                770€ - 24.01.-31.01.2024 - NOVI POLAZAK

First minute cijena za prijave do 20.12.
 

 • lokalni vodič
 • obilasci po programu
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* na odličnoj lokaciji - TECOM
 • transferi

 

Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od pjeskovitih plaža od kojih je najljepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima.Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom.

 

Program putovanja:


1. DAN  . – PODGORICA – TIRANA – DUBAI
Sastanak grupe u 11h kod Delte na strani Zare. Polazak u 11:15h. Transfer do aerodroma u Tirani. Let za Abu Dabi je u 17:30h. Dolazak u Abu Dabi je u 01:40h. Transfer do Dubaia. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. DAN . – DUBAI 
Doručak. Odlazak na petočasovno razgledanje Dubaia u pratnji vodiča u podnevnim časovima tokom kojeg ćete vidjeti  prelijepa mjesta najvećeg komercijalnog i turističkog centra Srednjeg istoka, Sheik Mohammed Palace, Sheikh Zayed road, Burj Al Arab pored kojeg ćemo napraviti pauzu za kratku posjetu i fotografisanje, Burj Khalifa – najviša zgrada na svijetu. Obici ćemo Palm Island Jumeirah (8. Svjetsko čudo), Jumeirah Medinah tržni centar, Dubai marinu, najveću marinu na svijetu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
 
3. DAN  - DUBAI - ABU DABI
Doručak. Fakultativni odlazak na poludnevni izlet u Abu Dhabi u pratnji vodiča. Posjeta starom jezgru grada, prolazak pored hotela „Emirates Palace”, zdanja sa sedam zvjezdica. Obilazak novih djelova grada, odlazak do Sadijat ostrva gdje su trenutno u izgradnji novi projekti kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World”. Obilazak Šeik Zaid džamije, jedne od najvećih na svijetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo je i mauzolej jer je u njemu pohranjeno tijelo oca nacije Šeik Zaida. Slobodno vrijeme. Povratak za Dubai. Možete posmatrati kontraste stare i nove arihtekture: Nacionalnu Banku Dubaia, Privrednu komoru, kuću šeika Zajeda... Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. DAN - DUBAI – KRSTARENJE
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo odmor uz sunčanje i kupanje na plaži Jumeirah, posjetu Dubai Festival Cityu, provozajte se na raznim roller-coasterima u Aquaventure vodenom parku ili istražite izgubljene odaje potopljene Atlantide - veličanstveni akvarijum sa preko 250 vrsta morskih stvorenja, kitova, pirana i egzotičnih riba u novootvorenom hotelu Atlantis the Palm. Dan možete iskoristiti i za posjetu Wild Wadiju (zabavni vodeni park pokraj Burj Al Araba) ili posjeti Dubai Marini. U večernjim satima odlazak na krstarenje - romantična plovidba modernim brodom u Dubai marini, najvećoj na svijetu uz tradicionalnu večeru (fakultativno). Noćenje.

 

5. DAN - DUBAI – STARI DIO GRADA – PALM VIEW
Doručak.  Fakultativni prijepodnevni izlet stari dio grada i Palm View (Dubai Creek, Deira, Golden Souk, pijaca začina, Muzej, Palm Tower). Kada se pomisli na Dubai, svima je u glavi slika futurističke arhitekture. I najveći dio jeste takav, ali ako vas zanima kako se ovdje nekada živjelo, posjetite stari Dubai. Prvi naseljenici su se skoncentrisali oko velike močvare (Dubai Creek) i odatle se grad širio. Posjeticemo muzej u kome najbolje možete saznati o istoriji Dubaija. Muzej je smješten u najstarijoj građevini u gradu, Al Fahidi tvrđavi (izgrađena 1787.). Posjeta pijaci zlata Gold Souk i posjeta pijaci začina i tekstila, gdje ćete vidjeti veliki zlatni prsten, kupiti suvenire, začine i osjetiti duh starog Dubaija.  Slobodno vrijeme. Nastavak izleta i odlazak na Palm Jumeirah. Doživite uzbuđenje gledajući horizont Dubaija sa 240 metara visine. Snimite zadivljujući pogled na Palm Jumeirah od 360 stepeni. Otkrijte ljepotu Palm Jumeiraha na spoljnoj terasi 'The View at The Palm' na 52. spratu kultnog Palm Towera u Dubaiju. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. DAN -  DUBAI - Poludnevni izlet  MIRACLE GARDEN / GLOBAL VILLAGE
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta MIRACLE GARDEN I GLOBAL VILLAGE. Polazak iz hotela oko 14h. Na ovom izletu ćemo posjetiti dvije značajne atrakcije Dubaia, Miracle Gardens i Global Village. Da li ste nekad zamišljali kako izgledaju rajski vrtovi...Zaista, sve umijeće vrtlara, svo bogatstvo vladara Dubaija, sva moć, raskoš, želja za isticanjem i ekstravagancijom vidi se ovde... U sred pustinje, na mjestu gdje je nekada bio suv pustinjski pijesak niklo je ovo šarenilo boja i bogatstvo mirisa... a da i čulo sluha ne bi bilo zapostavljeno, tu je i saksofonista čija muzika odjekuje baštom... Miracle Gardens je najveći cvjetni vrt na svijetu napravljen od prirodnog cvijeća. Ovaj park ima preko 110 miliona cvijetnih vrsta koji su rasprostranjeni na 72 000 metara kvadratnih i oblikovani u različitim oblicima. Ovaj vrt je počeo sa radom 14. februara 2013. godine na Dan Zaljubljenih. Nakon posjete Miracle Garden-u slijedi obilazak Global Village. Global Village je još jedna od mnogih popularnih atrakcija Dubaia, gdje su na jednom mjestu  napravljeni paviljoni predstavljajući svoje države sa njihovim prepoznatljivim znamenitostima, hrani, proizvodima i kulturnim posebnostima. Ideja tvoraca Dubaija je bila da spoje sve ljude na jednom mjestu, da sve ljepote svijeta donesu u ovaj grad.zašto ići u Irak, Iran, Kinu, afričke zemlje kad se sve ono što nude nalazi na jednom mjestu... Tako su stvorili Global Village - globalno selo. Sve važne države svijeta predstavljene su ponekom zgradom.Ona predstavlja kapiju, unutar čijih se zidina krije tržnica gdje možete pronaći proizvode vezane za datu državu - nacionalnu odjeću, hranu, začine, čajeve...

 

7. DAN - DUBAI - BURJ KALIFA - JEEP SAFARI
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili posjeta najvisočijoj zgradi na svijetu Burj Khalifi (individualan odlazak i povratak). U poslijepodnevnim časovima (15:00h) odlazak na fakultativni izlet DŽIP SAFARI U PUSTINJI. Tokom ove ture vidjećete ljepote beskonačne pustinje i njenih velelepnih dina. Počinje avanturističkom vožnjom zlatnom pustinjom po velikim pješčanim dinama, a završava zaustavljanjem kako bi se uživalo u zalasku Sunca. Bićete impresionirani magičnom večeri koju ćete doživjeti. Možete da jašete kamilu, uradite tatu kanom ili probate nargilu prije serviranja večere u kampu. Tradicionalno, zabavu će upotpuniti trbušne plesačice. Vozićete se sa profesionalnim vozačima u zatvorenim Land Cruiser vozilima. Kapacitet automobila je maksimalno 6 osoba, a svi vozači govore engleski jezik. Povratak u Dubai oko 21h. Noćenje.
 

8. DAN - DUBAI – TIRANA – PODGORICA
Rani doručak. Slijedi napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u Abu Dabiju u 9h. Let iz Abu Dabija za Tiranu u 14:05h. Slijetanje na aerodrom u Tirani u 16:55h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.
 


U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • avio prevoz Tirana – Abu Dabi – Tirana sa uključenih 10kg ručnog prtljaga po osobi 
 • transfer od aerodroma u Abu Dabiju do hotela u Dubaiju i obrnuto
 • 7 noćenja  sa  doručkom u hotelu sa   4* (ASMA TIME ili sličan) na odličnoj lokaciji (Tecom ili Al Barsha) 
 • poludnevni obilazak Dubaia u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku
 • pratilac grupe iz agencije
 • lokalni vodič na našem jeziku
 • transfer Podgorica – Tirana – Podgorica

 

Doplata za jednokrevetnu sobu 350€.

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 20€
 • čekirani prtljag od 20kg
 • fakultativni izleti i ulaznice (za fakultativne izlete potrebno se prijaviti 15 dana prije polaska)
 • turističke i boravišne takse (plaćaju se na recepciji hotela) - u iznosu od 15 € po osobi

 

Cijene izleta:

 • Jeep safari – 75 €
 • Krstarenje Dubai Marinom – 75 €
 • Abu Dabi – 65 €
 • Burz kalifa 60 €
 • Palm view i stari dio grada – 65 €
 • Miracle Garden i Global village – 65 €

 

Napomene:

 • Većina hotela ne prima dvoje odraslih i dvoje djece u jednu sobu, pa se u tom slučaju vrši upit kod hotela
 • Dodatni ležaj u dvokrevetnoj sobi se radi na upit
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit
 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja


Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel.
 

Kontakt informacije