Baltička tura – Hit putovanje

985 €  / po osobi

03.08. - 10.08.2024.

Talin – Helsinki – Haapsalu – Parnu – Nacionalni Park Gauja – Riga 

 • 8 dana / 7 noćenja
 • Avionom iz Dubrovnika

 

Kako drugačije nazvati ovo putovanje, osim nezaboravno! I zaista je tako! Toliko malo znamo o malim pribaltičkim državama, nekadašnjim državama u sastavu SSSR-a, a danas državama koje se ponose svojom stabilnom ekonomijom, bogatom istorijom, kao i nevjerovatnim kulturnim nasleđem. Prijestonice Baltika odišu posebnom ljepotom koja odvlači poglede daleko ka horizontima i neobično svijetlom nebu. Iako smještene na sjeveru Evrope, ove zemlje imaju dobru i stabilnu klimu! Ako ste mislili da ćete se smrzavati, prevarili ste se, jer blagotvorne tople struje Baltika daju specifične mikroklimatske uslove ovom dijelu Evrope.

 

1. dan / SUBOTA / 03.08.2024. / PODGORICA  - DUBROVNIK – TALIN  
Sastanak grupe kod Ina pumpe, pored Delte. Transfer autobusom do dubrovačkog aerodroma. Ukrcaj na let za Talin. Polijetanje u 10:15 h. Slijetanje u 14:05. Transfer do hotela. Nakon odmora odlazak u laganu šetnju gradom. Noćenje.

 

2. dan / NEDELJA / 04.08.2024. / TALIN 
Doručak. Odlazak u razgledanje Talina, šarmantne estonske prijestonice poznate po starom srednjevjekovnom jezgru okruženom odbrambenim kulama koja se nalazi pod zaštitom organizacije UNESCO. U Talinu je lako zaboraviti da je riječ o glavnom gradu jednog vrlo modernog evropskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Vjekovima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjevjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su atrakcija u Talinu. Pješačko razgledanje Talina obuhvata jezgro grada, katedralu iz 13.vijeka, rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjećemo gradsku vijećnicu i mnoge palate iz doba Hanse, dvorac Toompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan / PONEDELJAK / 05.08.2024. / TALIN – HELSINKI – TALIN    
Doručak. Danas vam svakako preporučujemo posjetu prekrasnoj finskoj prijestonici (doplata za izlet prilikom rezervacije aranžmana, minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Poslije doručka pješački odlazak u luku na brod za Helsinki. Plovidba Baltičkim morem do finske prijestonice traje otprilike dva sata. Po dolasku u luku ukrcaj u autobus i odlazak u panoramsko razgledanje grada. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Evrope za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektama, art nouveau građevinama, uopšte fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stokholmom i Oslom, Helsinki itekako zavređuje pažnju posjetioca – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, odličnom gastro scenom, itd. Slobodno vrijeme za individualne programe, posjete muzejima ili kupovinu, i sl. Odlazak u luku javnim gradskim prevozom i povratak brodom u Talin u večernjim satima. Noćenje.

 

4. dan / ČETVRTAK / 06.08.2024. / TALIN – RIGA 
Doručak.  Odjava iz soba i putovanje prema Letoniji. Putem do Rige  napravićemo pauze po potrebi. Dolazak u Rigu, smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Odlazak u večernju šetnju središtem grada s pratiocem putovanja. Noćenje.

 

5. dan / ČETVRTAK / 07.08.2024. / RIGA 
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgledanje grada. Riga je letonska prijestonica koja se smjestila na rijeci Daugavi/Zapadnoj Dvini i najveći je grad Letonije. Grad je poznat zbog svoje drvene arhitekture 19. vijeka te art nouveau građevina zbog kojih je uvršten na listu UNESCO-ve zaštićene baštine. Pješački razgled starog grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva sv. Petra, katedralni trg s katedralom koju krase jedne od najvrijednijih orgulja na svijetu koje je 1883. godine sagradila firma E. F. Walcker & Sons u Ludwigsburgu, Barutna kula i gradske zidine, Tri brata – najstarija kuća u starom gradu, starogradski trg s vijećnicom koja je prepoznatljiv simbol grada, Kuća Crnoglavih, Parlament, Spomenik slobode, Opera... Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje. 

 

6. dan / PETAK / 08.08.2024. / RIGA 
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u poznatu i prelijepu palatu Rundale. Rundale je jedna od dvije palate vojvoda od Letonije, izgrađena u baroknom stilu u 18. vijeku. i jedna je od najposjećenijih destinacija u Letonijii. Danas je palata muzej i koristi se za smještaj uglednih gostiju kao što su predsjednici država u posjetu Letoniji. Povratak u hotel. Noćenje.

 

7. dan / PETAK / 09.08.2024. / RIGA – TURAIDA
Doručak. Prijepodne se možete pridružiti fakultativnom izletu u dvorac Turaida. Srednjevjekovni dvorac smjestio se u istoimenom gradu u pokrajini Vidzeme. Izgrađen je početkom 13. vijeka u gotičkom stilu, a ovdje se danas nalazi i muzej koji svjedoči o istoriji ovoga prostora. Dvorac je sagrađen od cigle u gotičkom stilu 1214. godine pod Albertom, nadbiskupom Rige, na mjestu uništenog drvenog dvorca livonijskog vođe Caupo od Turaida. Obilazak muzeja. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

8. dan / SUBOTA / 10.08.2024. / RIGA DUBROVNIK   PODGORICA
Doručak. Transfer do aerodroma i let za Dubrovnik u 09:35 h. Po slijetanju na dubrovački aerodrom, transfer do Podgorice. Kraj programa.

 

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga Cijena
Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn****
Mercure Riga Centre Hotel****
Noćenje sa doručkom 985 €
Doplata za jednokrevetnu sobu Noćenje sa doručkom 220 €
 • Talin 
 • Helsinki
 • Riga
 • Turaida

U cijenu aranžmana je uračunato: 

 • prevoz avionom na relaciji Dubrovnik – Talin kao i Riga – Dubrovnik
 • transferi do aerodroma u Dubrovniku
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom (samoposluživanje)
 • panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem
 • usluge vodiča
 • troškovi organizacije putovanja
 • prtljag do 23 kg
 • popust za djecu do 12 godina 20%.

 

U cijenu aranžmana nije uračunato: 

 • fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju
 • međunarodno putno osiguranje 
 • gradske takse

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. 
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša. 
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 7 dana prije puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta, kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 25).
 • Montesol travel  ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni. 

 

Cijene fakultativnih izeta:

 • Helsinki - 90,00 €
 • Rundale - 70,00 €
 • Turaida - 60,00 €

 

Način plaćanja:

 • mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 400€, a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
 • mogućnost plaćanja na 6, 9 ili 12 rata kreditiranjem kod banaka
 • CKB SHOPPING karticom

 

Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel.

Kontakt informacije