Kolmar - 1.MAJ

340 €  / po osobi

30.04.-06.05.2024

FRANCUSKA - ŠVAJCARSKA - ITALIJA - 1.MAJ I VASKRS
KOLMAR - STRAZBUR - RIKVIR - MINHEN - CIRIH - MILANO - DVORCI BAVARSKE - HIT PUTOVANJE
ALZAS I ŠVARCVALD
KOLMAR - NAJBAJKOVITIJI GRAD EVROPE
30.04.-06.05.2024
7 dana / 4 noćenja                  
FIRST MINUTE CIJENA: 340€ - 


 U Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom s Njemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dijela Francuske plijene svojom ljepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da se tu nalaze Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa predivnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, a koje predstavljaju sam vrh svjetskog kvaliteta sa svojim bijelim vinima od aromatičnih vrsta grožđa.
Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur u još jednom romanticnom putovanju sa Montesol travelom.  Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi je hit među nasim turistima.  Kroz grad protiče rijeka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali donijeli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili "mala Venecija" (kako se i zove jedna četvrt).
Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz osam vjekova germanske i francuske arhitekture. Grad je nastao u IX vijeku, a status slobodnog grada je stekao 1226.godine.  Nevjerovatna arhitektura, novogodišnja atmosfera,  miris romantike su dovoljan razlog da ne odolite Kolmaru. Svakako slika govori više od riječi.
Muzej Unterlinden je smješten u staroj gotičkoj građevini bivšeg dominikanskog samostana iz 13. vijeka, a u njemu se čuva Isenheimski oltar iz 16. vijeka i radovi Pikasa, Monea, Renoara. Godišnje ga posjeti 220.000 turista. Muzej Bartholdi je smješten u samom srcu starog grada, u prostranoj rezidenciji i rodnom mjestu stvaratelja njujorškog Kipa slobode. Tu je nezaobilazna Mala Venecija sa šarmantnim restoranima pored kanala i šarenim fasadama , kao I tradicionalni božićni vašar.
 
Program putovanja
1.dan 30.04.2024/ Utorak / PODGORICA  – MINHEN
Sastanak putnika  u 12:15 Polazak u 12:30h.  Dnevna voznja  preko  Hrvatske  sa kracim pauzama za odmor I granicne formalnosti. 
 
2.dan 01.05.2024/ Srijeda /    MINHEN
Dolazak u Minhen u prijepodnevnim časovima. Slijedi panoramski obilazak grada. Smještaj u hotel nakon 14:00h. Nakon kraćeg odmora odlazak na pješački obilazak grada (ide se metroom): Muzeja kočija, Muzeja porcelana i parka; palata Maksimilianum; Nacionalna opera i pozorište; galerija nove i stare Pinakoteke; centar grada sa trgom Djevice Marije Marienplatz; trg i istoimena pijaca Viktualienmarkt; Frauenkirhe – Ženska crkva, zaštitni znak Minhena sa svoja dva zvonika visine 99 m; Engleski park, jedan od najvećih svoje vrste na cijelom svijetu (5 x 1 km); Bavarski Parlament. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
 
3. dan 02.05.2024 / Cetvrtak / MINHEN  - DVORAC NOJSVANSTAJN - STRAZBUR
Dorucak. Napustanje hotela. Odlazak na fakultativni izlet do možda najljepšeg i najspektakularnijeg zamka na svijetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka nastavak voznje I nastavak putovanja do Strazbura. Kasni dolazak u Strazbur, grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske na rijeci Il.Smještaj u hotel.. Noćenje

4.dan 03.05.2024/ Petak/ STRAZBUR  – COLMAR - RIKVIR – STRAZBUR (oko 150 km)
Doručak. Šetnja centrom grada sa vodičem: Bogorodičina katedrala gotičke arhitekture, građena od 12. do 15.vijeka sa astronomskim satom, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kammerzell, Trg Kleber, Mala Francuska sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sjedišta Savjeta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12. do 15. vijeka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji dio starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. vijeku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13. vijeka, zaštićen je i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine... Slobodno vrijeme ili odlazak na  fakultativni  izlet u Alzas. Putovanje do gradića Kolmar sa 70000 stanovnika, smještenim u podnožju planine Vogezi na rijeci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovjekovni centar grada nastao u 9. vijeku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smještene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vjekove njemačko – francuske istorije. Slobodno vrijeme u istorijskom centru grada: gdje se nalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, a godišnje ga posjeti oko milion turista. Tijesne uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova: Kula na sjevernoj kapiji iz 13 vijeka, crkva iz 14.vijeka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.  Noćenje.

5.dan 04.05.2024 / Subota/ STRAZBUR -CIRIH-MILANO
Dorucak. Napustanje hotela.  Slobodno vrijeme u Strazburu do polaska prema CIRIHU. Po dolasku kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje grada koji često nazivaju „metropola doživljaja“: skulptura Alfreda Ešera čuvenog švajcarskog bankara, Gradska kuća, Avgustiner ulica – živopisna pješačka zona u srcu Ciriha, Avgustinska crkva iz 13. vijeka, Željeznička ulica – svjetski poznata šoping zona, Frauminster crkva… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju, šoping...Nastavak voznje za Milano. Dolazak u Milano u vecernjim casovima. Smjestaj u hotel. Nocenje.
 
6.dan 05.05.2024/ Nedelja/ MILANO – PODGORICA
Dorucak. Napustanje hotela. Organizovani obilazak Milana – modni, medijski i privredni centar Italije, i  glavni grad pokrajine Lombardija. Pješačka tura: Trg Duomo, Milanski Duomo, jedna od najvećih i najljepših katedrala na svijetu  (sjajan primjer gotičke arhitekture), koju okružuje preko 3.500 statua, fascinira turiste. Šetnja galerijom Viktorio Emanuele II (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), do Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu). Nastavak centralnim šetalištem, ulica Dante do dvoraca Sforcesko, jedan od simbola ovog grada. Dvorac čuva istoriju čuvenih plemićkih porodica Viskontia i Sforca. Slobodno vrijeme za šetnju ili obilazak fudbalskog stadiona Djuzepe Meaca (San Siro). Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske …
 
7.dan 06.05.2024/ Ponedeljak / PODGORICA
Dolazak u Podgoricu ispred Delte u popodnevnim casovima. Kraj programa.

  • KOLMAR
  • STRAZBUR
  • RIKVIR
  • MINHEN
  • CIRIH
  • MILANO
  • DVORCI BAVARSKE

U cijenu aranžmana je uključeno:
-prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
-jedno noćenje s doruckom u hotelu sa 3* u okolini Minhena
-dva nocenja sa doruckom u hotelu sa 2/3* u okolini Strazbura
-jedno nocenje sa doruckom u hotelu sa 3* u okolini Milana
-licencirani vodic tokom cijelog putovanja
-organizacioni troškovi
-obilasci prema programu putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
-fakultativni izlet Kolmar-Rikvir
-fakultativni izlet dvorac Nojsvanstajn
-medjunarodno putnicko I zdravstveno osiguranje – 10 eura
-gradske lokalne takse, placaju se iskljucivo na recepciji hotela prilkom preuzimanja kljuceva od soba
-individualni troskovi putnika
-ulaznice za muzeje

NAČIN PLAĆANJA:
Način plaćanja:

 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 150 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

NAPOMENA:

  • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
  • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

 


Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.

Kontakt informacije