Kapadokija

679 €  / po osobi

18.10.-22.10.2023

KAPADOKIJA U OKTOBRU - HIT PUTOVANJE
AVIONOM IZ PODGORICE

SIGURAN POLAZAK

18.10.-22.10.2023
4 noćenja - 5 dana
Grupni aranžman
U cijenu su uključene aerodromske takse.

CIJENA: 679 EUR - 


 Program putovanja:
1. DAN / SRIJEDA – 18.10.2023. / PODGORICA - ISTANBUL - KAJZERI - KAPADOKIJA /
Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici 2 sata prije leta. Let za Istanbul predviđen je u 13:10h. Slijetanje  u Istanbulu u 15:55h. Let za Kajseri u 20:25h. Slijetanje u 21:45h. Transfer do hotela.  Smještaj u hotel. Noćenje.
 
2. DAN / CETVRTAK - 19.10.2023. / KAPADOKIJA /
Doručak. Prvo upoznavanje sa gradom Urgup, setnjom do centra grada. Nakon toga  odlazak u razgledanje ovog po svemu jedinstvenog mjesta na svijetu. Obilazak podzemnog grada Kaymakli, izgrađen je od vulkanskog kamena u 7. vijeku p.n.e. Obilazak Ihlara doline ( klisura sa nestvarnim kamenim ambijentom i riječicama ). Nakon šetnje kroz kanjon, obilazak Učhisar tvrđave koja podsjeća na tvđave građene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smještena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
3. DAN /PETAK - 20.10.2023. / KAPADOKIJA - VOŽNJA BALONOM /
U ranim jutarnjim časovima, prije izlaska sunca, odlazak do mjesta gdje polijeću baloni. Svi putnici koji žele samo da vide veličanstvene prizore, moći će da prate sa vidikovca let balona, dok je za sve ostale fakultativno organizovan nezaboravan let balonom nad vilinim dimnjacima i spektakularnim predjelima Kapadokije. Imaćemo priliku da napravimo nestvarne fotografije. Povratak u hotel. Doručak. Nakon toga slijedi poluodnevni obilazak “Kolijevke Hrišćanstva”. U vrijeme velikih progona, tokom 2. i 3. vijeka, u stijenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bježeci iz Palestine, a prije njih prva naselja nastala su 2000 godina p.n.e. Obilazak doline golubova, posjeta otvorenom muzeju Goreme u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo vidjeti freske koje datiraju iz 10. vijeka i opisuju život Isusa Hrista. Obilazak doline Zelve, jedne od najljepših tačaka u Kapadokiji. Smještena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Prestavljala je sigurno mjesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom posjeta crkvi djevice Marije.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
4. DAN / SUBOTA – 21.10.2023. / KAPADOKIJA /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na jedan od fakultativnih izleta: Jahanje konja, voznja kvadovima ili voznja Old timer vozilima . Daleko od gužve, krećemo u istraživanje fascinantnih dolina i prekrasnih vidika. Jahanje je jedna od glavnih aktivnosti za koje se možete opredijeliti dok ste u Kapadokiji. Uživaćemo u osećaju slobode dok nas okružuju najljepši pejzaži. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
5. DAN / NEDELJA – 22.10.2023. / KAJZERI - ISTANBUL - PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela.  Transfer na aerodrom.  Let za Istanbul je predviđen u 08:05h. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu je u 09:25h. Let za Podgoricu je u 11:50h. Slijetanje u Podgoricu je predviđeno u 12:45h. Kraj programa.


U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
•    Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Istanbul – Kajzeri – Istanbul – Podgorica,
•    Transferi autobusom prema programu,

•     cekirani prtljag od 20 kg
•    Smještaj u hotelu 4* na bazi polupansiona  (doručak i večera),
•    Obilasci prema programu,
•    Aerodromske takse,
•    Parkinzi, putarine i baksiši koji se ostavljaju po hotelima.


U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
•    Fakultativni izleti
•    Ulaznice za lokalitete
•    Individualni troškovi putnika

 

 NAČIN PLAĆANJA:
- mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 300 a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
- mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.
 
 
LET BALONOM IZNAD KAPADOKIJE
Prilikom prijave za putovanje putnici mogu izvršiti i u cjelosti uplatiti i rezervaciju za let balonom.
Rezervacija za let balonom će se vršiti za svakog putnika individualno.
Cijena leta balonom je oko 250 eur po putniku. Cijena je svakodnevno podložna promjeni o čemu će putnici biti unaprijed obavješteni prilikom bukiranja istog.
Uplaćeni iznos se ne vraća i ako putnik otkaže svoje putovanje.
U slučaju lošeg vremena na destinaciji i jakih vjetrova, let se otkazuje i uplaćeni novac se putniku vraća u cjelosti.

  • Kajseri
  • Kapadokija

Kontakt informacije