RIM u Oktobru

525 €  / po osobi

11.10.-14.10.2024

Vatikan & Koloseum & Forum
Grupni aranžman avionom iz Podgorice

11.10.-14.10.2024

First minute cijena: 525 € sa svim taksama - za prijave do 01.08.

ČEKIRANI PRTLJAG DO 23 KG


Rim, koji je vjekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katoličkog svijeta, sjedište grada-države Vatikana, posjetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svijet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući cjelinu kakva se nigdje drugdje u svijetu ne može naći. Kao drevno mjesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad. Možda će posjetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvijek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umjetnosti, mode i kulinarskog umijeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vrijeme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj.
 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / PETAK - 11.10.2024 / PODGORICA & RIM /

Sastanak grupe kod info pulta na aerodromu Golubovci u 8:20. Let za Rim je u 10:20h Slijetanje u Rim je u 11:40h, i po završetku graničnih formalnosti slijedi panoramsko pješačko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak pješaka do čuvenih trgova: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale… Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

2. DAN / SUBOTA  -  12.10.2024 / FORUM & KOLOSEUM /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodiča (ide se pješaka). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vuciča odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

3. DAN / NEDELJA - 13.10.2024 / VATIKAN /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu Vatikanu u pratnji vodiča (ide se metroom). U okviru posjete obilazi se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi slobodno vrijeme koje možete iskorisititi za obilazak najveće crkve na svijetu - Crkve svetog Petra. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti.  Noćenje. 

5. DAN / PONEDELJAK 14.10.2024  / RIM  & PODGORICA /

Doručak.  Napustanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Podgoricu je u 15:55h. Dolazak u Podgoricu  17:15h. Kraj programa.

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • avionski prevoz na relaciji Podgorica – Rim – Podgorica
 • smještaj u hotelu kategorije tri zvjezdice u širem centru Rima 
 • tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu
 • poludnevno panoramsko razgledanje grada
 • ručni prtljag do  do 8 kg
 • cekirani prtljag do 23kg
 • usluge vodiča
 • troškovi organizovanja putovanja
 • aerodromske takse

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • fakultativni izleti i ulaznice
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje - 10 €
 • gradska taksa - za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 6 €, a u hotelu kategorije 4* plaća se 8 € po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.

 

 • Mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim što je  potrebno uplatiti prilikom prijave 250 € a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
 • Mogućnost plaćanja na rate kreditiranjem kod banaka


Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza aranžmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA

 

 • Rim
 • Forum
 • Koloseum
 • Vatikan
 • Tivoli

Kontakt informacije