Prag u Oktobru - 5 dana

440 €  / po osobi

13.10.-17.10. i 20.10.-24.10.

Superpromotivno - Prag sa posjetom Drezdenu i Karlovim Varima, polazak iz Tivta avionom 

Cijena važi za prijave do 20.07.

13.10.-17.10.2024 - 440 eur - HOTEL ILF 3*

20.10.-24.10.2024 - 440 eur - HOTEL ILF 3*

Program putovanja:

1. Dan –  / Nedelja / TIVAT - PRAG
Sastanak putnika na aerodromu u Tivtu u 09:30h. Polijetanje aviona za Prag u 11:30h. Dolazak u Prag u 13:10h. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Nakon kraćeg odmora, slijedi organizovani obilazak grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tynova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

2. Dan –  / Ponedeljak / PRAG
Doručak. Dan predviđen za slobodne aktivnosti i dodatni obilazak Praga: Obilazak praškog dvorca Hradčani, posmatranje smjene straže ispred Predsjedničke palate, katedrale Sv. Vita sa kapelom Sv. Vencislava i grobnicama čeških kraljeva, Stare kraljevske palate, Vladislavove dvorane, bazilike Sv. Đorđa i Zlatne ulice, čiji izgled neizmijenjen od XVI vijeka i u kojoj živio Franc Kafka. 
Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativno dvočasovno krstarenje Vltavom.. Plovidba pored Karlovog mosta, Praškog dvorca, Parlamenta, Narodnog pozorišta... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.Dan –  / Utorak / PRAG - DREZDEN
Doručak.  Slobodan dan u Pragu ili fakultativni izlet za Drezden. Drezden je glavni grad njemačke savezne države Saksonije, u dolini rijeke Elbe- Labe, na 20 km od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istoijskog značaja poznat je pod imenom Firenca na Elbi, a čuven je po građevinama iz doba baroka i umjetničkim zbirkama. Posjeta ovom gradu, uz pratnju vodiča, započinje upravo od obale rijeke sa Katedralom tj. dvorskom rimokatoličkom crkvom, Semper operom i palatom Cvinger koja je sastavljena iz paviljonskih kompleksa samih reprenzetativnih primjera barokne arhitekture, zatim slijedi posjeta protestanskoj Bogorodičinoj  crkvi - Frauenkirche (ponosno obnovljena do detalja poslije neviđenog stradanja grada u II svjetskom ratu u kojem je bezmalo 90 % svih njegovih građevina bilo do temelja uništeno), zid saskih vojvoda (igrom slučaja sačuvan u cjelosti)... Poslije obilaska, slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Povratak u Prag u ranim večernjim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.


4.Dan –  / Srijeda / PRAG – KARLOVE VARI 
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet za Karlove vari. Krećemo na izlet do Karlovih Vari, jednu od najpoznatijih banja Evrope. Obilazak banje, njenih čuvenih ljekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp-a, crkva sv. Marije Magdalene… Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posjećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa ljekovitih izvora, oplatke… Slobodno vrijeme. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Noćenje


4. Dan –  / Četvrtak / PRAG - TIVAT
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak ka aerodromu u dogovoreno vrijeme. Polijetanje aviona iz Praga u 13:50h, sa dolaskom u Tivat u 15:30h. Kraj programa.  


U cijenu aranžmana je uključeno:

 • 4 noćenja sa doručkom u Pragu (u 1/2 i 1/3 sobama) u hotelu sa 3*
 • Avionska karta na relaciji Tivat – Prag – Tivat
 • Uračunat veliki kofer od 23 kg + ručni od 7 kg
 • obilasci prema programu putovanja,
 • usluge vodiča, organizacioni troškovi

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • fakultativni izleti (Drezden, Krstarenje Vltavom sa ručkom , Karlove Vari)
 • lokalna boravišna taksa – ukupno 2.5 € dnevno po osobi (plaća se na recepciji hotela)
 • međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 10 €

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200 € a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
 • plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

 

 

 • Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.
 • Prag
 • Drezden
 • Karlove Vari

Kontakt informacije