Napulj i Južna Italija

530 €  / po osobi

09.10. - 13.10.2023.

NAPULJ - SORENTO - KAPRI - AMALFI - POZITANO - POMPEJA - RAVELO

SIGURAN POLAZAK

FIRST MINUTE CIJENA: 530 € - 

5 dana / 4 noćenja


Program putovanja: 
 

1. dan | Ponedeljak 09.10.2023 | Tirana  - Napulj
Sastanak putnika kod Delte na strani Zare u   u 06:00. Transfer do Tirane. Let za Napulj   je u 10:55h Dolazak u Napulj je u  12:15h. Transfer do hotela. Nakon kraceg odmora odlazak u razgledanje ovog živopisnog grada cije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svjetske kulturne baštine UNESCO. Razgledanje pocinje panoramom luke koja je peta po znacaju na Mediteranu. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, trg Municipio sa Anžujskim dvorcem Kastel Nuovo, brdo Posilipo, priobalje Margellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Vila Comunale, dvorac Jaje,….nastavak obilaska pješke do trgovacke Ulice Umberta I, monumentalni Castel Nuovo, cuveni Teatro San Carlo, Piazza del Plebiscito sa Kraljevskom palatom i crkvom Sv. Franje…Za kraj ostavljamo malenu luku Svete Lucije i tvrdavu, odakle se pruža fantastican pogled na vulkan Vezuv. Slobodno vrijeme za odmor, ili šetnju gradom (u piceriji Brandi probajte najbolju pizzu u Italiji). Povratak u hotel. Nocenje.

2. dan | Utorak 10.10.2023| Napulj:  Pozitano - Amalfi - Ravelo
Dorucak. Slobodan dan ili fakultativni izlet:Amalfi - Pozitano - Ravelo. Odlazak na fakultativni izlet na Amalfijsku obalu.Voznja  za Pozitano i Amalfi. Oni koji su imali priliku da posjete Sorento i Amalfi obalu kažu da je to nešto najljepše što Italija ima.  Spektakularna rivijera sa oštrim brdima, uskim „zmijolikim“ putevima, cudnom vegetacijom, malim ribarskim selima i slikovitim gradovima. Panoramski obilazak gradica Pozitano, poznatom po otmenim ljetnjikovcima koji se kao uklesani u brdu kaskadno spuštaju do mora. Nastavak putovanja do Amalfija, po kome je cijela obala dobila ime. Gradic je biser srednjevjekovne arhitekture sa uskim vijugavim ulicama, tipicnim za ovaj dio italijanske obale, a obilazi se šetnjom. Posjeta se završava ispred katedrale Sv. Andreje do koje se od glavnog trga stiže usponom od 57 stepenika. Nastavak putovanja do Ravela. Na brdu iznad mora izdiže se neobični gradić, takođe nastao još u rimsko doba. U srednjem vijeku Ravelo je bio razvijeni centar u okviru Republike Amalfi, sa nekih 25.000 stanovnika. Danas u njemu živi 2.500 lokalaca, ali o staroj slavi svjedoče katedrala i brojne raskošne palate čuvenih trgovačkih porodica Rufolo, d’Aflitto, Confalone i Della Marra.Monumentalna arhitektura u malom mjestu u dramatičnom pejzažu sa spektakularnim pogledom, već vjekovima privlači umetnike i intelektualce. Među najpoznatijima su Bokačo, Vagner, Edvard Grig, Esher, Virdžinija Vulf, Greta Garbo, Gor Vidal, Andre Žid, Truman Kapote i mnogi drugi. Povratak u Napulj. Nocenje

 

3. dan | Srijeda 11.10.2023 . | Napulj - Sorento  - Kapri 
Doručak. Individualni boravak u gradu, ili fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri. Jutarnji polazak do luke i ukrcavanje na brod. Nakon jednocasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugacko je 7 a široko blizu 3 km. Kapri je bio ljetnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII vijeku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX v. do sredine XX v. utocište mnogih poznatih slikara, pisaca i ekscentrika. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gdje se setajuci posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žicara, panorama Vile švedskog ljekara Axel Munthe-a … Potom slijedi odlazak zicarom do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu i kroz trgovacke ulicice do panorame Faragliona – stijena pored mora simbol Kaprija, na kraju  nezaobilazna posjeta Avgustovim Vrtovima. Slobodno vrijeme do popodnevnog broda za Sorento. Po dolasku obilazak Sorenta: centar grada cine ulice koje se odlikuju tipicnim mediteranskim ambijentom, živopisnim prodavnicama suvenira, umjetnickim radionicama, tradicionalnim restoranima i kafeima,... a od svih njih se posebno izdvajaju  Via Pieta, Via S. Cezareo i Via Teso. Na glavnom trgu, svojom ljepotom istice se Bazilika Sant’ Antonino. Vrhunska vina, lokalni specijaliteti i brojni kafei ucinice da osjetite pravi duh regije Kampanije.Slobodno vrijeme.Povratak u Napulj. Noćenje.

 

4. dan Četvrtak 12.10.2023 – Napulj – Pompeja

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet Pompeja. Odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Pompeju. Obilazak jednog od najcuvenijih svjetskih arheoloških nalazišta, koje je bilo potpuno zatrpano pepelom u erupciji vulkana, avgusta mjeseca 79.g n.e. Lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „cuvala“ narednih 1500 godina, do današnjih dana. To što se desilo Pompeji sacuvalo je do danas jedinstvenu sliku arhitekture, urbanizma i nacina života jednog bogatog grada drevne imperije. Po zavrsetku izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5. dan Petak 13.10.2023. – NAPULJ - TIRANA - PODGORICA

Doručak. Transfer do aerodroma.Let za Tiranu  je u 12:50h. Dolazak na aerodorm u Tirani je u 14:05h. Transfer do Podgorice, kod Delte.  Kraj programa.

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • avionski prevoz na relaciji Tirana-Napulj - Tirana
 • četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini Napulja
 • svi transferi
 • poludnevna panoramska razgledanja Napulja
 • ručni prtljag do 10kg (55x40x23cm) 
 • usluge vodiča
 • troškovi organizovanja putovanja. 
 • aerodromske takse

 
U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • fakultativni izleti: 1. Pompeja, 2. Pozitano i Amalfi i Ravelo, 3. Sorento i Kapri
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje, (10€)
 • gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela

 

Način plaćanja:

 • mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
 • mogućnost plaćanja na rate kreditiranjem kod banaka


Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRŽIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA

 • Napulj
 • Sorento
 • Kapri
 • Amalfi
 • Pozitano
 • Pompeja
 • Ravelo

U cijenu aranzmana je ukljuceno:

-avionski prevoz na relaciji Tirana - Napulj - Tirana
-cetiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Napulju
-svi transferi
-poludnevna panoramska razgledanja Rima I Napulja

-Ručni prtljag do 10kg (55x40x23cm) 
-usluge vodiča
-troškovi organizovanja putovanja. 
-aerodromske takse
 
U cijenu aranzmana nije ukljuceno:
-  fakultativni izleti: 1. Pompeja, 2. Pozitano i Amalfi, 3. Sorento i Kapri
-  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, (10 eura)
- gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.
 
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na rate kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA

Pošaljite upit