Magična Sicilija

450 €  / po osobi

06.10.-10.10.2023

AVIONOM IZ TIRANE
GRUPNI ARANŽMAN
06.10.-10.10.2023

SIGURAN POLAZAK
FIRST MINUTE CIJENA: 450 € - 

KATANIJA - SIRAKUZA - NOTO - ETNA - TAORMINA - SAVOKA - PALERMO - MONREALE
 
1.dan 06.10.2023 / Petak /PODGORICA - TIRANA – KATANIA 
Sastanak putnika kod Delte na strani Zare u 03:00h. Transfer do Tirane. Polijetanje aviona za Kataniu u 08:05h. Dolazak na Siciliju u 09:40h. Nakon pasoške kontrole panoramsko razgledanje grada.Smjestaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Po obilasku slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje

2.dan 07.10.2023 / Subota /. KATANIA –   ETNA –TAORMINA - SAVOKA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Cjelodnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Odlazak do mondenskog ljetovališta na Siciliji – Taormine : šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…) Izlet nastavljamo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum” nenadmašnog režisera Frencisa Forda Kopole. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe..Povratak u Kataniju. Nocenje.

3.dan 08.10.2023 /Nedelja /  KATANIA – SIRAKUZA – NOTO

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Ljepota ovog trga iskorištena je za najljepšu scenu iz filma Malena sa Monikom Beluči. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu, akoji je opod zaštitom Unseka. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan 09.10.2023 / Ponedeljak / Katanija -Monreale - Palermo

Dorucak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet Palermo i Monreale. Obilazak gradića Monreale i nezaobilazne veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najljepšu normansku baziliku na svijetu. Nastavak putovanja za Palermo. Osjetite kulturno istorijsko bogatstvo Palerma, grada starog preko 2700. godina. Oduševiće Vas raskošna Katedrala iz XII veka,  Palazzo dei Normani, a potom i živa atmosfera starog Quattro Canti. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo, Chiesa di San Domenico i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje  

5.dan 10.10.2023 / Utorak / KATANIA – TIRANA 
Doručak.Polazak na aerodrom. Polijetanje za Tiranu u 08:35h. Dolazak u Tiranu u 09:55. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

  • KATANIJA
  • SIRAKUZA
  • NOTO
  • ETNA
  • TAORMINA
  • SAVOKA
  • PALERMO
  • MONREALE

U cijenu aranžmana je uključeno:
-prevoz avionom na relaciji Tirana – Katanija - Tirana
-4 nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* u Kataniji
-transfer Podgorica – Tirana – Podgorica
-transferi aerodrom – hotel – aerodrom
-Rucni prtljag do 10 kg
-aerodromske takse
-licencirani vodic tokom cijelog putovanja
-organizacioni troškovi
-obilasci prema programu putovanja

 
U cijenu aranzmana nije ukljuceno:
-fakultativni izleti I ulaznice
-individualni troskovi putnika
-lokalne gradske takse (placaju se iskljucivo na recepciji hotela)
-medjunarodno putno I zdravstveno osiguranje (10 eura)
 
NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
- plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

NAPOMENE:
 
- Organizator putovanja je Montesol travel  , licenca broj 320 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
- Provjeriti 2 dana pre putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 
- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.
 
- Putnik ce prihvatiti sjedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 
- Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 putnika
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije datuma polaska.
 

Pošaljite upit