Istanbul - Nova godina 2024

550 €  / po osobi

30.12. - 03.01.2024.

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstva - Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad - Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Ovaj veliki grad ima površinu od 5700 km², a nastanjuje ga nešto više od 14 miliona stanovnika.

 

Avio prevoz sa polaskom iz Tivta, Hotelski smještaj sa doručkom, Transferi, Vodič

Cijena: 550 € ZA PRIJAVE  DO  05.11.


PROGRAM PUTOVANJA:


1. DAN / SUBOTA – 30.12.2023. / TIVAT – ISTANBUL /
Sastanak na aerodromu u Tivtu na info šalteru dva sata prije leta. Let za Istanbul je u 11:30h. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu je predviđeno u 14:10h. Nakon toga slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Aksaraj, Valensov viadukt, Zlatni rog, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na Azijsku stranu ovog divnog grada i obilazak jednog od najljepših vidikovaca, Čamlidža… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / NEDELJA – 31.12.2023. / ISTANBUL /
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'.  Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svijetu, nemjerljive arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Podignuta je za nepunih šest godina (532-537) u doba cara Justinijana i posvećena je Hristu kao personifikaciji Božije mudrosti; pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Postala je muzej 1935. godine. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mjestu palate cara Kontantina od 1609. do 1616. godine, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cvijeta lale u pedesetak varijanti - to je jedina džamija u islamskom svijetu, pored džamije u Meki, sa šest minareta. Posjeta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgrađenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri vijeka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odjeće i porcelana. Slobodno popodne. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska u tradicionalni restoran na večeru sa folklornim programom i trbušnim plesom. Noćenje.

3. DAN / PONEDELJAK – 01.01.2024. / ISTANBUL /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

4.DAN / UTORAK – 02.01.2024. / ISTANBUL /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske Patrijaršije (sjedište Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv. Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije). Nakon krstarenja fakultativni obilazak palate Dolmabahče podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Noćenje.
 

5. DAN / SRIJEDA – 03.05.2024. / ISTANBUL /
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 14:55h, i dolazak u Tivat u 15:45h. Kraj putovanja.
 

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz avionom na relaciji Tivat – Istanbul – Tivat
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3/4* u Istanbulu
 • Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
 • Aerodromske takse
 • Čekirani prtljag do 23 kg i ručni prtljag do 8 kg (ruksak)

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa Covid pokrićem (obavezno)
 • Individualni troškovi putnika

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 25 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave u iznosu od 250 €, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja.

 

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

 

Pošaljite upit