Hurgada i Krstarenje Nilom

1360 €  / po osobi

31.10. - 09.11.2024.

Hurgada – Kairo – Piramide 
Luksor – Asuan – Edfu – Kom Ombo – Philae Temple

 

Grupni aranžman sa vodičem sa polaskom iz Podgorice
5 noćenja u hotelima sa 4 i 5* na bazi ALL INCLUSIVE usluge + 4  noćenja na kruzeru sa 5* na bazi punog pansiona + vodič + svi transferi + 23 kg prtljag

Cijena važi za prijave do 20.07.
 


1. Dan / Četvrtak – 31.10.2024. / PODGORICA - ISTANBUL - HURGADA 
Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici 2 sata prije leta. Let za Istanbul je u 14:40h. Slijetanje u Istanbul je u 18:30h.  Let za Hurgadu je u 02:05h. Slijetanje u Hurgadu u 03:45h. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
2. Dan / Petak – 01.11.2024. / HURGADA
Slobodno vrijeme za boravak i uživanje u sadržajima hotela na bazi all inclusive usluge.


3. Dan / Subota – 02.11.2024. / HURGADA – KAIRO – PIRAMIDE – HURGADA (fakultativno)
Doručak. Prestonica Egipta nalazi se sjeverno od Hurgade i do nje treba putovati kroz pustinju oko 6,5 sati udobnim autobusom, zato je polazak za Kairo obično planiran oko jedan sat iza ponoći. Nakon dolaska u najveći grad Afrike, razgledanje započinje posjetom platou Giza, gdje se uzdižu čuvene vječne piramide, najpoznatije na svijetu - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova, stare 4500 godina, kao i statua Velike Sfinge. Nakon detaljnog razgledanja platoa, sa zaustavljanjem ispred piramida i posjetom dolinskom hramu kralja Kefrena, predviđena je pauza za ručak koji je u cijeni programa (samousluživanje, piće se dodatno plaća), a nakon toga slijedi posjeta jednoj od galerija i proizvodnji eteričnih ulja – mirisnih esencija. U nastavku programa odlazak autobusom do centra grada gdje se nalazi Nacionalni arheološki muzej, jedan od najbogatijih muzeja na svetu. Razgledanje muzeja obuhvata i posjetu riznici gde je smješteno čuveno Tutankamonovo blago. Povratak za Hurgadu predviđen je između 16 i 17 časova.
U pitanju je cjelodnevni izlet. Preporučujemo: laganu odjeću od prirodnih materijala (pamuk ili lan), zatvorenu obuću, zaštitu od sunca (kape, šešire ili marame), kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i naočare za sunce. Dan prije izleta treba na recepciji naručiti breakfest box (kutiju sa doručkom) kao i late dinner (kasnu večeru). Na izlet treba obavezno ponijeti flašicu vode i novac za suvenire i piće.

 

4. Dan / Nedelja – 03.11.2024. / HURGADA 
Slobodno vrijeme za boravak i uživanje u sadržajima hotela na bazi all inclusive usluge


5. Dan / Ponedeljak – 04.11.2024. / HURGADA – LUKSOR – UKRCAJ NA KRUZER
Doručak (luch paket). Rani polazak iz hotela u Hurgadi prema Luksoru. (vožnja traje oko četiri sata)
Po dolasku u Luksor posjeta Zapadnoj obali Luksora, posjeta Dolini kraljeva i posjeta hramu kraljice Hatšepsut. Na povratku do rijeke Nil, proći ćete pored čuvenih Memnonovih kolosa, poznatih u doba Stare Grčke po svojim proganjajućim glasovima u zoru.
Ručak u lokalnom restoranu ili na brodu. Nakon ručka posjeta impozantnom hramovnom kompleksu Karnak, u kojem su mnogi egipatski vladari uzdizali fantastična zdanja, poput Hipostilne dvorane, obeliska, ogromnih trijumfalnih dvorišta, hramova posvećenih Amonu Ra i drugim božanstvima...
Nakon ručka, posjeta fascinantnom hramu Karnak. Nakon obilaska transfer do luke i ukrcaj na brod  sa 5 zvjezdica gdje će vas dočekati osoblje recepcije. Večera na brodu. Noćenje.


6. Dan / Utorak – 05.11.2024. / LUKSOR TEMPLE 

Doručak na brodu nakon čega slijedi posjeta gracioznom hramu u Luksoru posvećenom bogu Amonu. Sagradili su ga uglavnom Amenhotep III i Ramzes II. Posle obilaska hrama povratak na brod i nastavak krstarenja. Ručak na brodu Plovidba do Edfua. Poslijepodnevni čaj će biti poslužen na brodu, nakon čega slijedi večera i orijentalna predstava. Noćenje.

 

7. Dan / Srijeda – 06.11.2024. / HRAMOVI EDFU I KOM OMBO 

Doručak na bazi švedskog stola na brodu. Nakon doručka posjeta izvanrednom Horusovom hramu. Nakon posjete hrama, povratak na brod i nastavak krstarenja.  Uživajte u ručku i popodnevnom čaju na brodu, dok nastavljamo krstarenje do Kom Omboa. Popodnevna posjeta hramu Kom Ombo, posvećen bogu krokodilu Sobeku. Nakon posjete hramu povratak na brod.
Večera na brodu i orjentalni šou "Egipatske noći" za sve goste, uz priliku da se oblače u tradicionalni egipatski "galabeyya" i uživaju u orijentalnoj muzici. Noćenje.

 

8. Dan / Četvrtak – 07.11.2024. / PHILAE TEMPLE I FELUCCA SAILING

Doručak na bazi švedskog stola na brodu tokom plovidbe do Asuana, nakon čega slijedi kratka vožnja motornim čamcem do posjete veličanstvenom hramu Philae na ostrvu Agilika.  Po zavrsetku razgledanja povratak na brod. Ručak na brodu. Poslijepodne (ako vrijeme dozvoljava) mogućnost fakultativne vožnje felukom, tipičnom egipatskom jedrilicom, oko ostrva Elephantine, Botaničke bašte Lorda Kitchenera i mauzoleja Agha Kan. Večera na brodu. Noćenje.

 

9. Dan / Petak – 08.11.2024. / ASUAN - HURGADA 
Doručak na bazi švedskog stola na brodu i napuštanje broda. Transfer iz Asuana do Hurgade (oko 8-9 sati). Dolazak u Hurgadu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

10. Dan / Subota – 09.11.2024. / HURGADA 
Let za Istanbul je u 05:05h.  Slijetanje u Istanbul je u 09:05h.  Let za Podgoricu je u 13:55h. Dolazak na aerodrom u Podgorici je u 13:50h. Kraj programa. 
 

 • Hurgada
 • Kairo
 • Piramide 
 • Luksor
 • Asuan
 • Edfu
 • Kom Ombo
 • Philae Temple

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • avio prevoz na relaciji Podgorica – Istanbul – Hurgada – Istanbul – Podgorica
 • čekirani prtljag do 23 kg
 • transfer autobusom od aerodroma do hotela i obrnuto;
 • transfer Hurgada – Luksor I Asuan – Hurgada
 • usluga 4 noćenja na bazi all-inclusive usluge u hotelu Swiss in 5*
 • usluga 4 nocenja na brodu sa 5*, na bazi puni pansion
 • usluga jednog nocenja u hotelu Sea Gull 4* - vecera + lunch paket
 • usluga pratioca / vodiča tokom cijelog putovanja
 • obilasci predvidjeni programom
 • organizacioni i ostali troškovi


U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • troškovi pribavljanja Egipatske vize (25$ dobija se na aerodromu u Hurgadi)
 • obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (Može obezbijediti agencija – 20,00€);
 • lokalna turistička taksa koja se plaća na recepciji hotela;
 • fakultativne posjete i ulaznice.
 • obavezan tip u iznosu od 30 €, koji se plaća vodiču prije ukrcaja na brod

 
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.
 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prilikom prijave je potrebno uplatiti 400 €, a ostatak 15 dana prije polaska.

 
NAPOMENA:

 • validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja
 • smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • jednokrevetne sobe se rade na upit

 
HOTELI:


SEA GULL 4* - ALL INCLUSIVE
Smješten direktno na plaži Crvenog mora, ovo odmaralište sa 4 zvjezdice nudi klimatizovane sobe sa balkonom. Njegovih 5 spektakularnih bazena okruženo je ležaljkama u sijenci. Postoji dječiji bazen sa toboganima. Gosti mogu uživati u besplatnom WiFi-u u restoranima i na plaži od 8h do ponoći.
Prostrane sobe su uređene u modernom stilu. Sve sobe su opremljene satelitskom televizijom, klima uređajem, mini frižiderom, besplatnim sefom, direktnom telefonskom linijom i fenom za kosu.

Akva park ima bazene sa kontrolisanom temperaturom sa 3 tobogana za odrasle i 8 za djecu i fantastičnu zabavu za vas i vašu porodicu. Tu je i 5 restorana i 6 barova. Moderni restoran ima italijanske, indijske, dalekoistočne i orijentalne kutke.

Galeb vam nudi: privatne pješčane plaže, multinacionalni tim za animaciju, spa, jedrenje na dasci, teniske terene, bilijar, stoni tenis, fitnes centar, mini zoološki vrt, dječiji klub, kliniku 24/7, diskoteku, 2 bioskopa, 2 konferencijske sale, sadržaje za događaje i još mnogo toga.


SWISS INN 5* - ALL INCLUSIVE
NOVO: All inclusive usluga na raspolaganju je gostima 24h.


Položaj: Nalazi se u srcu popularnog odmarališta Memše, na privatnoj pješčanoj plaži bez korala. Od aerodroma je udaljen 5km.


Sadržaj: Brojnim sadržajima omogućava gostima prijatan odmor. Pored recepcije koja je otvorena 24h, gostima su na raspolaganju dva spoljašnja bazena (jedan se grije zimi), unutrašnji bazen, bazen za djecu, aqua park, restoran, a la cart restoran, bar pored bazena, bar na plaži, dječiji restoran, mini klub, animacija za djecu i odrasle, igralište za djecu, skvoš, teren za tenis, sportovi na vodi, fitnes centar, spa & wellness centar, WiFi internet (lobby hotela).

Smještaj: Hotel ima 401 smještajnu jedinicu i sve posjeduju: balkon, sef, klima uređaj, SAT TV, kupatilo sa fenom, mini bar, telefon.
Sve sobe mogu imati francuski ili dva odvojena standardna ležaja, treći ležaj je pomoćni, maksimalan broj kreveta u sobi je 3. Standardne i premium garden view sobe se nalaze u vila dijelu u drugom redu od mora preko puta šetališta Memša, dok se premium sobe nalaze u prvom redu do mora.
Sve premium sobe su kompletno renovirane 2019. godine, dok su premium garden view sobe u drugom redu kompletno renovirane 2021. godine.

Usluga: All inclusive – služi se po principu švedskog stola (samoposluženje).

 

Kontakt informacije