PROVANSA I AZURNA OBALA - AVIONOM
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Azurna obala i Provansa
Prevoz: avion
Trajanje aranzmana: 25.10.-02.11.2022

HIT PUTOVANJE!!!

PROVANSA I AZURNA OBALA
FRANCUSKA I ITALIJA

EKS AN PROVANS - AVINJON -NIM - ARL - MARSEJ - REMY - LE BO - SAN POL DE VANS - NICA - KAN - MONTE KARLO - MONAKO - SAN REMO - EZE SEN TROPE - MENTON - ANTIB
25.10.-02.11.2022

SVI OBILASCI UKLJUCENI U CIJENU
CIJENA: 815 EURA SA TAKSAMA ZA PRIJAVE DO 01.10.

8 NOCENJA / 9 DANA

Provansa je most koji povezuje prošlost i sadašnjost – pejzaži su išarani grčkim arheološkim nalazištima, rimskim amfiteatrima, akvaduktima, termama i trujumfalnim kapijama; Srednji vijek je tu ostavio veličanstvena romanska utvrđenja, zamkove i gotske katedrale, gradiće sa uskim ulicama i skrivenim trgovima, a savremeno doba blistave i bogate gradove na obali. Priroda i čovjek su skladno oblikovali prirodne ljepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvijek predstavljala raj za umjetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umjetnička djela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa..Provansa se nalazi u jugoistočnom dijelu Francuske, graniči se sa rijekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku. Da li je potrebno isticati ljepote San Rema? Vjerujemo da ste zahvaljujući čuvenom festivalu već čuli za Sanremo. To je grad cvijeća, prelijepih riva uz Ligurijsko more i fantastičnih noći Kazina Ariston i iluminacija Ruske crkve...
Dalje ćemo uživati u Azurnoj obali i njenim fantastičnim gradovima:  Nica – kraljica Azurne obale smještena u prelijepom Zalivu Anđela i naravno, Kneževina Monako sa srceparajućom pričom o jednoj ljubavi, ali i besanim noćima Monte Karla i njegove luksuzne Kockarnice... Na kraju nas očekuje prelijepa Đenova sa svojim čudesnim spomenicima i fantastičnim pričama.
 

Program putovanja:
1.dan 25.10.2022  /Utorak/ Podgorica – Tirana - Nica
 Sastanak putnika  u 14h na dogovorenom mjestu .Transfer do Tirane. Let za Nicu. je u 19:45h. Slijetanje aviona u Nicu u 21:55h. Transfer do hotela uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
2.dan 26.10.2022 /Srijeda / Nica – Eze -Monte Karlo - Monako
Doručak. Odlazak u obilazak I razgledanje Nice: Engleska promenada, hotel “Negresco”, trg Mesena, katedrala Sv. Reparate. Slobodno vrijeme. U poslepodnevnim časovima odlazak u EZE Village – živopisno malo primorsko mjesto poznato kao svjetska prestonica parfema. Posjeta jednoj od najstarijih fabrika parfema / parfimerija: upoznavanje sa tradicionalnim procesom proizvodnje parfema i kozmetičkih proizvoda, posjeta malom muzeju. Nastavak putovanja do KNEŽEVINE MONAKO.Obilazak glavnog grada Kneževine, Monako  uz razgledanje: Okeanografski muzej, Katedrala Sv. Nikole sa grobnicama dinastije Grimaldi, Kneževska palata. Slobodno vrijeme za posjetu Okeanografskom muzeju ili individualne aktivnosti . Nastavak razgledanja uz vožnju stazom Formule 1do MONTE KARLA. Obilazak  trga Kazina sa čuvenom Kockarnicom “Monte Carlo”, hotelom “Paris” i kafeom “Paris”. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Nicu u vecernjim casovima. Nocenje.

3.dan 27.10.2022 / Cetvrtak/  Nica – Menton – San Remo - Imperia

Dorucak. Odlazak na izlet  za Menton, mondenski centar na Francuskoj rivijeri koji se još naziva “La perle de la France” – “Biser Francuske”. Nakon dolaska, obilazak Mentona: stari grad sa izuzetnim mediteranskim šarmom, lepa marina, živopisne pjacete...Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za San Remo. Obilazak centra grada  uz razgledanje:Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata Ariston – poznata po festivalu italijanske kancone. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za Menton. Nastavak putovanja za grad Imperia.  Imperija je grad u regiji Ligurija. Nalazi se na Rivijera dei Fiori, sjeveroistočno od San Rema. Osnovan 1923. godine udruživanjem Porto Mauricija, Onelje i nekoliko sela, grad je dobio ime po Torente Impero („Impero potok“) koji prolazi kroz grad. Po dolasku obilazak grada, pjesacka tura. Slobodno vrijeme. Povratak za Nicu.

4 dan 28.10.2022 / Petak / - Antib – Kan – Sen  Trope

Dorucak.Polazak  za Antib, pravi biser Mediterana. Ovaj slikoviti gradić je smješten na pola puta između Nice i Kana. Gradom dominira tvrđava Fort Kare u čijem podnožju je marina za jahte. Antib, osim toga što je meka džet setera, poznat je i po džez festivalu, festivalu podvodne fotografije i starina. Po dolasku obilazak Antiba: stari dio grada, tvrđava, luka...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja  do mondenskog KANA. Kraći obilazak grada: Palata filmskog festivala, šetalište Kroazet, Srpska ulica, hotel “Carlton”. Nastavak putovanja do mondenskog SenTropea. Po dolasku obilazak kosmopolitskog ljetovališta, mjesta gdje se okuplja svjetski džet set. Po svojim događajima mitsko mjesto u kome se prepliću sjaj šou biznisa, tradicija, glamur, kultura i umjetnost. Obilazak luke sa bezbroj kafića i restorana, gradskog zvonika...  Slobodno vrijeme .. Povratak u Nicu.

5.dan 29.10.2022 / Subota /  Nica– Marsej – Eks An Provanse
 Doručak. Napustanje hotela. Nastavak voznje za Marsej.  Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Stara luka, glavna ulica Kanebijer – poznata po tome što je u njoj 1934. godine ubijen kralj Aleksandar I Karađorđević, Gradska kuća, Bazilika Notre Dame de la Garde – rimsko – vizantijska bazilika, izgrađena u 19. vijeku. Nalazi se na najvišoj tački grada odakle se pruža veličanstven pogled na grad i Lionski zaliv.    Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Eks An Provans. Po dolasku smjestaj u hotel. Nocenje.  

6.dan 30.10.2022/ Nedelja/ Eks An Provans – Remy – Le Bo
Dorucak. Odlazak u obilazak Eks An Provansa. Eks an Provans je poznati univerzitetski grad koji je vjekovima prestonica Provanse. Poznat je i kao grad "sto fontana" jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima....   Obilazak Aks-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras. Slobodno vrijeme. Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Posjeta srednjovjekovnom gradiću SEN REMI u kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vrijeme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad, …Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovjekovni grad LE BO (jedno od najživopisnijih i najljepših sela Francuske) smješten na okomitoj stijeni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel . Noćenje.
 
7.dan 31.10.2022 / Ponedeljak/ EKS AN PROVANS - AVINJON- NIM –ARL
Dorucak. Odlazak na izlet do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea...Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana, kada se zvao Nemesus sto znači „od izvora". Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. . Nastavak putovanja za Arl - grad u kome je Vinsent Van Gog proveo poslednje godine svog života.. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živio Van Gog Povratak u Eks an Provans.  Noćenje.

8.dan 01.11.2022 /Utorak/ Eks an Provans – San Pol de Vans -  Nica – transfer aerodrom
Dorucak. Napustanje hotela. Polazak za San Pol de Vans, jedno od najljepših bajkovitih mjesta živopisne Provanse. San Pol de Vans ima savršen panoramski položaj, srednjevjekovnu tvrđavu sa brojnim suvenirnicama i galerijama i pogledom na slikovite pejzaže koji ga okružuju. Mirisna polja lavande, vinogradi i maslinjaci bili su inspiracija za brojne slikare: Matisa, Huan Miroa, Šagala, Pikasa... koji su se sastajali na terasi kultnog bistroa „Zlatna golubica“ (La Colombe d’Or) koji i danas odiše francuskom umjetnošću. Nakon dolaska u San Pol de Vans šetnja kroz stari grad i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i individualne aktivnosti. Slobodno vrijeme Polazak za Nicu. Po dolasku u Nicu smjestaj u hotel. Slobodno vrijeme. 

 9.dan 02.11.2022 / Srijeda / Nica – aerodrom – Tirana – Budva

Dorucak. Transfer do aerodroma u Nici. Let za Tiranu je u 09:45h. Dolazak na aerodrom u Tiranu u 11:30. Transfer do Budve/Podgorice. Kraj programa.

 

U cijenu aranžmana je uključeno:
-avio prevoz na relaciji Tirana – Nica - Tirana
-prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
-tri nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* u Eks an Provansu 
-pet  nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* u Nici 
-organizacioni troškovi

-transfer autobusom visoke turisticke klase na relaciji Podgorica – Tirana - Podgorica
-obilasci prema programu putovanja
-licencirani vodic tokom cijelog trajanja putovanja
-1 komad ručnog prtljaga do 10 kg dimenzija  55cm x 40cm x 23 cm
 

U cijenu aranžmana nije uključeno:
-medjunarodno putnicko I zdravstveno osiguranje – 10 eura
-lokalne gradske takse, placaju se iskljucivo na recepciji hotela
-ulaznice za muzeje
-individualni troskovi putnika
- Čekirani prtljag ( kofer ) do 23 kg – 60 eur


Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 40. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com