PROVANSA I AZURNA OBALA
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Provansa i Azurna obala
prevoz: avion
Trajanje aranzmana: 25.09.-02.10.2019

HIT PUTOVANJE!!!
FRANCUSKA I ITALIJA
PROVANSA I AZURNA OBALA
DJENOVA-MILANO-EKS AN PROVANS – AVINJON - NIM – ARL- MARSEJ- REMY-LE BO - NICA-KAN-MONAKO-MONTE KARLO- SEN TROPE-TORINO
25.09.- 02.10.2019
7 NOCENJA / 8 DANA
CIJENA: 690 eura

Provansa je most koji povezuje prošlost i sadašnjost – pejzaži su išarani grčkim arheološkim nalazištima, rimskim amfiteatrima, akvaduktima, termama i trujumfalnim kapijama; Srednji vijek je tu ostavio veličanstvena romanska utvrđenja, zamkove i gotske katedrale, gradiće sa uskim ulicama i skrivenim trgovima, a savremeno doba blistave i bogate gradove na obali. Priroda i čovjek su skladno oblikovali prirodne ljepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvijek predstavljala raj za umjetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umjetnička djela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa..Provansa se nalazi u jugoistočnom dijelu Francuske, graniči se sa rijekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku. Da li je potrebno isticati ljepote San Rema? Vjerujemo da ste zahvaljujući čuvenom festivalu već čuli za Sanremo. To je grad cvijeća, prelijepih riva uz Ligurijsko more i fantastičnih noći Kazina Ariston i iluminacija Ruske crkve...
Dalje ćemo uživati u Azurnoj obali i njenim fantastičnim gradovima:  Nica – kraljica Azurne obale smještena u prelijepom Zalivu Anđela i naravno, Kneževina Monako sa srceparajućom pričom o jednoj ljubavi, ali i besanim noćima Monte Karla i njegove luksuzne Kockarnice... Na kraju nas očekuje prelijepa Đenova sa svojim čudesnim spomenicima i fantastičnim pričama.

Program putovanja:
1.dan 25.09.2019 /Srijeda/ Podgorica - Milano
 Sastanak putnika  u 16:30h na aerodromu u Podgorici . Let za Milano je u 18:35h. Slijetanje aviona u Milano u 20:30h. Transfer do hotela uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
2.dan 26.09.2019 / Cetvrtak / Milano – Djenova-Nica
Dorucak. Napustanje hotela.Polazak za Djenovu. Po dolasku u Djenovu panoramsko razgledanje centra grada koji je proglašen djelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde - nekadašnja rezidencija duždeva, katedrala San Lorenco, via Garibaldi u kojoj su kuće bogatih đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za Nicu. Vožnja preko pokrajina Furlanija, Veneto, Lombardija. Putovanje preko živopisnih predjela Rivijere cvijeća do Nice. Dolazak u popodnevnim satima. Smjestaj u hotel. Slobodno vrijeme. Nocenje.
 
 3.dan 27.09.2019 / Petak/  Nica-Kan-Monte Karlo-Monako
Doručak. Odlazak u obilazak I razgledanje Nice: Engleska promenada, hotel “Negresco”, trg Mesena, katedrala Sv. Reparate. Slobodno vrijeme. Odlazak do mondenskog KANA. Kraći obilazak grada: Palata filmskog festivala, šetalište Kroazet, Srpska ulica, hotel “Carlton”. Svracanje u Grass – fabriku parfema. Slobodno vrijeme .. Odlazak do KNEŽEVINE MONAKO.Obilazak glavnog grada Kneževine, Monako  uz razgledanje: Okeanografski muzej, Katedrala Sv. Nikole sa grobnicama dinastije Grimaldi, Kneževska palata. Slobodno vrijeme za posjetu Okeanografskom muzeju ili individualne aktivnosti . Nastavak razgledanja uz vožnju stazom Formule 1do MONTE KARLA. Obilazak  trga Kazina sa čuvenom Kockarnicom “Monte Carlo”, hotelom “Paris” i kafeom “Paris”. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Nicu u vecernjim casovima. Nocenje.

4.dan 28.09.2019 / Subota /  Nica- Saint Trope – Marsej – Eks An Provanse
 Doručak. Napustanje hotela. Odlazak za Saint Trope. Po dolasku obilazak kosmopolitskog ljetovališta, mjesta gdje se okuplja svjetski džet set. Po svojim događajima mitsko mjesto u kome se prepliću sjaj šou biznisa, tradicija, glamur, kultura i umjetnost. Obilazak luke sa bezbroj kafića i restorana, gradskog zvonika... Slobodno vrijeme. Nastavak voznje za Marsej.  Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Stara luka, glavna ulica Kanebijer – poznata po tome što je u njoj 1934. godine ubijen kralj Aleksandar I Karađorđević, Gradska kuća, Bazilika Notre Dame de la Garde – rimsko – vizantijska bazilika, izgrađena u 19. vijeku. Nalazi se na najvišoj tački grada odakle se pruža veličanstven pogled na grad i Lionski zaliv.    Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Eks An Provans. Po dolasku smjestaj u hotel. Nocenje.  

5.dan 29.09.2019 / Nedelja / Eks An Provans – Remy – Le Bo
Dorucak. Odlazak u obilazak Eks An Provansa. Eks an Provans je poznati univerzitetski grad koji je vjekovima prestonica Provanse. Poznat je i kao grad "sto fontana" jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima....   Obilazak Aks-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras. Slobodno vrijeme. Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Posjeta srednjovjekovnom gradiću SEN REMI u kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vrijeme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad, …Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovjekovni grad LE BO (jedno od najživopisnijih i najljepših sela Francuske) smješten na okomitoj stijeni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel . Noćenje.
 
6.dan 30.09.2019 / Ponedeljak / EKS AN PROVANS - AVINJON- NIM –ARL
Dorucak. Odlazak na izlet do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea...Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana, kada se zvao Nemesus sto znači „od izvora". Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. . Nastavak putovanja za Arl - grad u kome je Vinsent Van Gog proveo poslednje godine svog života.. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živio Van Gog Povratak u Eks an Provans.  Noćenje.

7.dan 01.10.2019 /Utorak/ Eks an Provans - Torino
Dorucak. Napustanje hotela. Polazak za Torino.  Po dolasku  organizovano razgledanje grada: trg Karlo Feliće sa lijepim vrtom koji predstavlja jednu od najljepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjamaVia Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sjedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelijepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Smjestaj u hotel. Nocenje


8.dan 02.10.2019 / Srijeda/ Torino-Milano-Podgorica
Dorucak. Napustanje hotela. Polazak za Milano I transfer do aerodrome Mlapensa u jutarnjim casovima. Dolazak na aerodorm Malpensa u 14h. Let za Podgoricu je u 16:20. Dolazak u Podgoricu je u 18:30h. Kraj programa.

 U cijenu aranžmana je uključeno:
-avio karte na relaciji Podgorica-Milano-Podgorica
-prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
-jedno noćenje s doruckom u hotelu sa 3* u okolini Milana
-tri nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* u Eks an Provansu
-jedno nocenje sa doruckom u hotelu sa 3* u Torinu
-dva nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* u Nici
-organizacioni troškovi
-obilasci prema programu putovanja
-licencirani vodic tokom cijelog trajanja putovanja
-1 komad ručnog prtljaga do 10 kg dimenzija 40cm x 30cm x 20 cm
 

U cijenu aranžmana nije uključeno:
-medjunarodno putnicko I zdravstveno osiguranje – 10 eura
-lokalne gradske takse, placaju se iskljucivo na recepciji hotela
-ulaznice za muzeje
-individualni troskovi putnika
- Čekirani prtljag ( kofer ) do 23 kg Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 40. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com