LOUTRAKI & PELOPONEZ & ATINA - HIT LJETOVANJE
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Loutraki-Atina-Peloponez
Trajanje aranzmana: 06.08.-14.08.2020
Prevoz: autobus

HIT PONUDA - LJETO 22020

LUTRAKI & ATINA & PELOPONEZ  -SEDMU GODINU ZAREDOM

(PREVOZ, 6 NOĆENJA SA DORUČKOM, VODIČ )

06.08.-14.08.2020 
Cijena aranžmana:  199 EURA 

 

Kristalno čisto more, planina prekrivena borovinom i zelenilom koje doseže do same morske obale idealna je za odmor i uživanje. Za one koji vole more, mnogo je skrivenih plaža do kojih se moze doći brodom. Za one koji uživaju u planini, planinski lanac Geranie, pravi je za romantične šetnje. Lutraki je idealno mjesto odakle možete poći u obilazak najznačajnijih arheoloških znamenitosti Grčke, kao što su antički Korint, Delfi, Mikena, Epidaurus, Olimpia ili Akropolj u Atini. Tu su i antički hramovi i vizantijske crkve nedaleko od grada, Heraion na preijlepom jezeru Vouliagmeni i manastiri na Geraniji. Šta god da izaberete u Lutrakiju Vam nikada neće biti dosadno. Lutraki je grad pun živosti i odmor proveden ovdje je nezaboravan i izvanredan i za djecu i za odrasle. Lutraki, mjesto pod suncem, ojsetite svim svojim čulima, danju i noću. Otvorite oči i udahnite duboko. Mnogo je toga što možete vidjeti, uraditi i u čemu možete uživati.

LUTRAKI je jedan od najljepših grčkih primorskih turističkih gradova. Smješten je u Korintskom zalivu u podnožju planine ‪‎Gerania, na mjestu koje povezuje ‪Atinu (Atiku) i ‪Peloponez. Udaljen je 4 km od ‪Korintskogkanala i oko 80 km od Atine. 
Ujednačena mediteranska klima, dugo i toplo ljeto, kristalno čisto more sa prelijepim šljunkovito pješčanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija na padinama planine Geranija, termalni izvori, vodopadi i Plavo jezero, učiniće da ljetovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo, kao i desetinama hiljada turista iz cijelog svijeta. Prostor južne Grčke u kome dominira Lutraki, jednako kao i obližnja Atina, ima jedinstvenu poziciju da se vidi i osjeti zemlja prelijepih kontrasta i duh legendi i mitova nestalih civilizacija i starih gradova. Lutraki svojom blizinom najznačajnijim arheološkim nalazištima i istorijskim antičkim gradovima i spomenicima ima idealnu poziciju za jednodnevni obilazak atinskog Akropolja, Suniona, Delfa i na Peloponezu Mikene, Epidaurusa, Sparte, Olimpie, Tirinsa, Nafpliona, drevnih manastira ili krstarenje duž slikovitih grčkih ostrva u Saronskom zalivu: Egina, Poros i Hidra. Iz Lutrakija se mogu organizovano obići Alkinoidska ostrva i druga manja mjesta sa predivnim plažama, kao što su Skaloma, Milokopi, Strava, Sterna... Organizuju se i živopisna krstarenja Korintskim kanalom.
Lutraki je prevashodno turističko mjesto, ali poznato je i po izvorima prirodne mineralne vode, jedne od najcjenjenijih flaširanih voda u Grčkoj i u Evropi, a koja je uz dobre klimatske uslove od Lutrakija načinila vrijedan zdravstveno - rekreativni centar.
Grad Loutraki, sa dugačkom plažom i brojnim hotelima, različitih kategorija, spa centrima, uređenim ulicama sa brojnim prodavnicama sa robom iz celog svijeta, cvjetnim i zelenim trgovima i romantičnim ulicama sa kafeterijama, fontanama, brojnim restoranima, jahting i turističkom lukom, crkvama, ali i barovima, disko klubovima, kazinom... vješto povezuje osjećaj boravka u tradicionalnom živopisnom grčkom primorskom gradiću, ali i modernom ljetovalištu koje odiše kosmopolitskim atmosferom.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  . / PODGORICA /

Polazak ispred hotela DELTA CITY u večernjim satima. Vožnja preko Albanije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi  odmora grupe, noćna vožnja do Grčke...

2. DAN  / LUTRAKI /

Dolazak u Lutraki u popodnevnim satima. Smještaj u hotel oko 14:00h. Nakon kraćeg odmora zajednički odlazak na gradsku plažu. Slobodno vrijeme za kupanje. Info sastanak grupe sa vodičem u 19:00h. Nakon toga kolektivni odlazak u večernju šetnju Lutrakijem. Noćenje.

3. DAN / PLAŽA VOULIAGMENI - HERIN HRAM i SVETIONIK /Doručak. Slobodan dan za odmor u Lutrakiju ili mogućnost fakultativnog odlaska do poluostrva Perachora, uz posjetu svetionika i Herinog hrama. Čuveni svetionik je jedna od prelijepih tačaka koja je poznata uglavnom lokalcima. Sa njega se pruža predivan pogled na cijeli Korintski zaliv. U blizini se opet vraćamo u neka antička vremena i dolazimo do ostataka Herinog hrama koji svjedoče o slavnoj istoriji koja je ostavila svoj trag na ovim prostorima. Hram se nalazi na samoj obali Jonskog mora i ovde je sjajna prilika za prvo kupanje na ovom izletu. Naša priča se nastavlja odlaskom do prelijepe lagune gdje se i nalazi Vouliagmeni jezero – jedno od najvećih turističkih atrakcija ove regije. Plaža je pješčana i idealna za uživanje, a na samoj plaži nalaze se barovi i restorani. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN  / PELOPONEZ ( EPIDAURUS, NAFPLION )
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni cjelodnevni izlet za Peloponez. Vožnja do Epidaurusa (svetilište boga Asklepija), obilazak antičkog pozorišta iz IV vijeka p.n.e, čuvenog po svojoj akustičnosti. Nastavak putovanja do Nafpliona – jedan od najljepših gradova Peloponeza, poznat i kao grad tri tvrđave (srednjovjekovna tvrđava " Palamidi ", drevna tvrđava " Akronavplia", otomanska " Bourtzi "). Pješačko razgledanje centra grada i slobodno vrijeme za ručak ili za odlazak na gradsku plažu.  Povratak u Lutraki u poslijepodnevnim časovima. Mogućnost zajedničkog odlaska do diskoteke. Individualni povratak. Noćenje.

5. DAN  / PLAZA/

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na jednu od najljepših plaža. Noćenje.


6. DAN  / ATINA - AKROPOLJ - GLIFADA /

Doručak. Slobodan dan za odmor u Lutrakiju ili fakultativni odlazak grupe u razgledanje Atine: trg Omonija, trg Sintagma, Parlament sa smejnom straže, Akademija nauka, Olimpijski stadion, Dionizijev hram, Hadrijanova kapija... Nakon toga odlazak šetnjom do Akropolja (individualni ulazak). Nakon obilaska Akropolja slobodno vrijeme za individualni razgled u ulici "Ermou". U popodnevnim satima polazak autobusa do Glifade i slobodno vrijeme za kupanje u beach baru "Bolivar". Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

7. DAN /   KORINTSKI KANAL - PLAŽA - VINARIJA  /
Doručak. Slobodan dan za odmor u Lutrakiju ili mogućnost fakultativnog odlaska do vinarije i jedne od najljepših plaža.. Prelijepa plaža sa tirkizno plavim i kristalno čistim morem probudiće u Vama želju da što duže ostanete na ovom mjestu. Ovo mjesto je ujedno i poznata turistička destinacija sa raznovrsnim sadržajem… Nakon toga nastavak puta do vinarije u području Nemea. Posjeta vinariji uz degustaciju vina. Poslijepodnevni povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN / LUTRAKI - PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska ka Podgorici. Vožnja prema Podgorici preko Patre, Janjine, Kakavije. Noćna vožnja sa pauzama po potrebi grupe.

9. DAN  / PODGORICA /
Dolazak u Podgoricu u jutarnjim časovima. Kraj programa !

 


CIJENA ARANŽMANA  199,00 €

U cijenu aranžmana je ukljuceno:
- Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu
- Usluga 6 noćenja sa doručkom u hotelu Cosmopolit sa  3* u Lutrakiju (renoivran 2018)
- Usluga vodiča i pratioca grupe
- Organizacioni toškovi


U cijenu aranžmana nije ukljuceno:
- Fakultativni izleti 
- Troškovi ulaznica, individualni troškovi, room service
- lokalne gradske takse (placaju se na recepciji hotela)

NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 80 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka


Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.ŠTA VIDJETI U LUTRAKIJU?

Fakultativni izleti su po izuzetno povoljnim cijenama dostupni za sve turiste putem naše turističke agencije, i to:
* Posjeta Atini i Akropolju
* Najljepše plaže
* Otkrivanje Peloponeza
* Atina noću
*Grcko vece


Atina i Akropolj vjerovatno nisu bili nikad bliže, pa je ljetovanje u Lutrakiju prava prilika da posjetite Atinu, sjedište antičke istorije i filozofske misli. Uz panoramsko razgledanje grada koje podrazumijeva da će se usput vidjeti Trg Omonija, Trg Sintagma, grčki Parlament, straža Evzona, Zevsov hram, Hadrijanova vrata i druge kulturno istorijske znamenitosti Atine, podrazumijeva se i posjeta Akropolju, najvišoj tački Atine, uz mnoštvo kulturnih spomenika za čiji je nastanak zadužena Periklova vladavina koja se još naziva i zlatno doba Atine (460. – 429. godine p.n.e.). A kao i uvijek, duša grada se osjeti kroz noćni obilazak, karakterističnu hranu nekog mjesta, i možda neki osvežavajući koktel, pa ne smijete propustiti priliku da pojedete neki grčki delišes, ali i da osjetite noćni život Atine u nekom od brojnih klubova i barova.

Peloponez je bio poprište burne istorije u antičkoj Grčkoj, pa su po njemu nazvani i čuveni Peloponeski ratovi, te budite sigurni da kroz obilazak Peloponeza možete otkriti mnogo toga novog, ali i po prvi put vidjeti neke sasvim nevjerovatne prizore. Samim prelaskom Korintskog kanala, spremite se na oduševljenje uz poznato antičko pozorište, Epidaurus, zatim ostatke Mikene sa Lavljom kapijom, čuvenog kralja Agamemnona koji je podigao Grčku na noge i pošao u Trojanski rat. Tu je i Atrejeva riznica i stara grčka prestonica, Nafplion, a sve je to pažljivo uklopljeno i uračunato u cijenu fakultativnog izleta koji može predstavljati pravi izbor za malu pauzu od morske vode. Međutim da ne biste previše odmarali od kupanja, vodimo vas na najlepše plaže Peloponeza, plaža Pounta i plaža Melisi.

Do sada neotkriveno ljetovalište koje toliko toga ima da pruži, možda bude upravo Vaš izbor za ljeto 2019. godine, pa zato na vrijeme rezervišite povoljan aranžman za letovanje preko Montesol agencije, i budite među prvima koji će moći da kažu da su proveli ljeto u Lutrakiju i uživali uz ljepote Peloponeza i Atine. 

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 45 PUTNIKA.

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com