LISABON I BARSELONA - ZA 1. MAJ
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Lisabon i Barselona - grupni aranzman
Prevoz: avion
Trajanje aranzmana: 27.04.-04.05.2023

 
                                           

                                                                 PORTUGAL I ŠPANIJA
                                                         LISABON I BARSELONA ZA 1. MAJ
                    SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL- OBIDOŠ - ALKOBASA – BATALJA – NAZARE
                                                                           27.04.-04.05.2023
                         FIRST MINUTE CIJENA: 890 EURA ( SA UKLJUCENIM AERODROMSKIM TAKSAMA)

                                                             ZA PRIJAVE DO 05.03.
                                                                    GRUPNI ARANZMAN

                                                                   AVIONOM IZ PODGORICE
 Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mjesta gdje se najduža rijeka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj dio grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim dijelom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. vijeku, a prvi gradski tramvaji mogu se vidjeti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obelježja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovjek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.
  
Program putovanja:
 

1. DAN /CETVRTAK – 27.04.2023 / PODGORICA – BARSELONA /
Okupljanje grupe kod info šaltera na aerodromu u Podgorici u 10:30h. Polijetanje za Barelonu je u 12:50h. Slijetanje u Barseloni u 15:15 h. Nakon izlaska sa aerodroma predviđen je panoramski razgled grada sa vodičem: Plaza Catalunya, La Rambla, Catedrala, Plaza Real, Colombov spomenik... brdo Monjuic - na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Port Olimic, Paseo de Gracia gdje se nalaze fascinantne Gaudijeve kuće Casa Batlo i Casa Mila, Sagrada Familia - arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Vidjećemo i staro gradsko jezgro Gotska četvrt – većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana - Catedrala, zgrada Opštine...  Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan /PETAK/ 28.04.2023. BARSELONA - LISABON
 Dorucak. Napustanje hotela. Odlazak na aerodrom I let za Lisabon. u 16:45h. Let iz Barselone za Lisabon je u 17:50. Nakon pasoške kontrole transfer do hotela. Smjestaj u hotel. Slobodno vrijeme. Nocenje.  
 
 3.dan / SUBOTA / 29.04.  Lisabon
Dorucak.  Odlazak na  panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkricima, panorama tvrdjave svetog Ðorda…   Obilazak glavnih gradskih trgova pješke, u pratnji vodica: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska cetvrt Alfama. Individualni povratak u hotel.  Nocenje.
 
4.dan / NEDELJA / 30.04.Lisabon
Dorucak. Vožnja za Belem – najreprezantativniji dio Lisabona koji je ostao očuvan u razornom zemljotresu 1755. Samostan sv.Jeronima s pripadajućim klaustrom i crkvomKula Belem – izgrađena početkom 16. vijeka kao spomen „putu začina” Vaska de Game, spomenik velikim prekomorskim otkrićima. Nakon toga vidjećete dvorac Sv. Đorđa odakle se pruža najljepši pogled na grad. Slobodno vrijeme. Ne propustite vožnju legendarnim tramvajem po središnjim brežuljcima Lisabona!.Uvece, fakultativni odlazak na veceru u tipicni restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim obicajima u raznim oblastima Portugala. Nocenje.
 
5. dan /PONEDELJAK / 01.05. LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON Dorucak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradic udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specificnu mikro-klimu, pa je zato vjekovima bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sven  do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mjesto dominiraju zidine mavarskog utvrdenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. vijeku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temel jima iz 15. vijeka i nosi obelježja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tacka Evrope cije su geografske koordinate simbolicno upisane na kameni obelisk smješten na stjenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog vijenca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turistickom mjestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko ljetovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem cini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Nocenje.

6.dan / UTORAK / 02.05.  LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni dio Portugalije. Obidoš je najljepši i najbolje očuvan srednjovjekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. vijeka. Poznat je i kao „grad vjenčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog vjenčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvijećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. vijeka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobjede, najveće remek-djelo portugalske gotičke umjetnosti. Izgrađen je krajem 14. vijeka nakon portugalske pobjede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mjesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine djeluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mjesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mjesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.
 
7.dan / SRIJEDA / 03.05.2023 LISABON – BARSELONA
Dorucak. Napustanje hotela.   Transfer do aerodroma. Polijetanje za Barselonu u 13:55h. Slijetanje na aerodorm u Barseloni u 16:50. Transfer do hotela. Smjestaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Barseloni.Nocenje.

8.dan / CETVRTAK / 04.05.2023 BARSELONA-PODGORICA

Dorucak.  Napustanje hotela. Transfer do aerodroma. Let za Podgoricu je u 9:55. Slijetanje u Podgoricu je u 12:25h. Kraj programa.


 U cijenu aranzmana je ukljuceno:
-avionski prevoz na relaciji Podgorica - Barselona-Podgorica I Barselona – Lisabon - Barselona
-pet noćenja sa doručkom u hotelu  sa 3/4* u  Lisabonu

-dva nocenja sa doruckom u hotelu sa 3/4*u Barseloni
-transferi od aerodroma do hotela I obrnuto u Lisabonu

-transferi od aerodroma do hotela I obrnuto u Barseloni
-panoramsko razgledanje Lisabona I Barselone u pratnji vodica
-usluge vodiča tokom cijelog putovanja
-troškovi organizovanja putovanja. 

 U cijenu aranzmana nije ukljuceno:
-  fakultativni izleti i ulaznice,
-  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, (15 eura)
-  gradska taksa koja se placa na recepciji hotelaNAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 300 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
 

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA
 

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com