ISTANBUL -avionom iz TIVTA - NOVI POLAZAK U NOVEMBRU
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Prevoz: avionom iz Tivta
Trajanje aranzmana: 31.10.-04.11. i 25.11.-28.11.2021

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstva - Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad - Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Ovaj veliki grad ima površinu od 5700 km², a nastanjuje ga nešto više od 14 miliona stanovnika

ISTANBUL – AVIO – JESEN 2021. / Polazak iz Tivta

(Avio prevoz sa polaskom iz Tivta, Hotelski smještaj sa doručkom, Transferi, Vodič )

Termini putovanja:
                                 4 dana / 25.11.-28.11.2021  -  SIGURAN POLAZAK

Cijena: 309 EUR ZA PRIJAVE  DO 15.11.2021


Program putovanja:
1. DAN / TIVAT – ISTANBUL /
Sastanak na aerodromu u Tivtu na info šalteru dva sata prije leta. Let za Istanbul je u 10.25h. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu je predviđeno u 14:15h. Nakon toga slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Aksaraj, Valensov viadukt, Zlatni rog, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na Azijsku stranu ovog divnog grada i obilazak jednog od najljepših vidikovaca, Čamlidža… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN  / ISTANBUL /
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'.  Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svijetu, nemjerljive arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Podignuta je za nepunih šest godina (532-537) u doba cara Justinijana i posvećena je Hristu kao personifikaciji Božije mudrosti; pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Postala je muzej 1935. godine. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mjestu palate cara Kontantina od 1609. do 1616. godine, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cvijeta lale u pedesetak varijanti - to je jedina džamija u islamskom svijetu, pored džamije u Meki, sa šest minareta. Posjeta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgrađenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri vijeka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odjeće i porcelana. Slobodno popodne... Uveče mogućnost fakultativnog odlaska u tradicionalni restoran na večeru sa folklornim programom i trbušnim plesom. Noćenje.

3. DAN . / ISTANBUL /
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske Patrijaršije (sjedište Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv. Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije). Nakon krstarenja fakultativni obilazak palate Dolmabahče podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Noćenje.

4. DAN . / ISTANBUL /
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 14:55h, i dolazak u Tivat u 14:45h. Kraj putovanja.
 

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
– Prevoz avionom na relaciji Tivat – Istanbul – Tivat
– 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Istanbulu
– Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča
– Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
– Usluge vodiča/pratioca grupe tokom cijelog putovanja
– Aerodromske takse

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
– Fakultativni izleti i ulaznice
– Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa Covid pokrićem (obavezno)
– Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 25 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,

 

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

– Po trenutnim uslovima (10.09.2021.) za boravak u Tursku je potreban – Negativan PCR test, ne stariji od 72h ili negativan rapid antigen test ne stariji od 48h ili sa dokazom o vakcinaciji (da je od druge doze vakcine prošlo minimum 14 dana)

Svi putnici koji putuju u Tursku moraju popuniti online formular preko linka https://register.health.gov.tr/ . Formular je moguće poponuditi od 72h pred let. Nakon popunjavanja formulara dobićete poseban HES kod koji je potrebno štampati.

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com