GRUPNO KRSTARENJE ZAPADNIM MEDITERANOM - MSC GRANDIOSA

Aranzman: Krstarenje zapadnim Mediteranom
Prevoz: avion i brod
Termin: 06.11.-14.11.2022

GRUPNO PUTOVANJE AVIONOM

06.11.-14.11.2022

SA KRSTARENJEM MEDITERANOM BRODOM

MSC GRANDIOSA

CIJENA: OD 920 EUR

ZA PRIJAVE DO 01.10.

 

Dan

Dolazak

Odlazak

Luka

07.11.2022

-

18:00

Genoa, Italy

08.11.2022

07:00

18:00

La Spezia (Cinque Terre) Italy

09.11.2022

07:00

19:00

Civitavecchia (Rome) Italy

10.11.2022

-

-

Dan na moru

11.11.2022

09:00

23:00

Palma de Mallorca, Spain

12.11.2022

08:00

14:00

Barcelona, Spain

13.11.2022

10:00

-

Genoa, Italy

 

...Nica, Djenova, Portofino,  Cinque Terre, Rim, Palma de Majorka, Barselona

sa organizovanim avionskim prevozom, vodičem, svim transferima, noćenjima u Djenovi... već od 920 eur

 

MSC GRANDIOSA

9-dnevno putovanje i krstarenje

ZAPADNIM MEDITERANOM 06.11.-14.11.2022

06.11.2022 PODGORICA – TIRANA – NICA - DJENOVA

Sastanak putnika u 2h na kod DELTE na strani Zare. Transfer do Tirane . Avio let Tirana – Nica u 7h. Dolazak u Nicu u 9:10h. Odlazak u pjesacko panoramski obilazak Nice. : Engleska promenada, hotel “Negresco”, trg Mesena, katedrala Sv. Reparate. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak voznje do Djenove.  Smjestaj u hotel. U popodnevnim casovima odlazak na pjesacku turu i razgledanje Djenove: trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde - nekadašnja rezidencija duždeva, katedrala San Lorenco, via Garibaldi u kojoj su kuće bogatih đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Nocenje.

07.11.2022 DJENOVA – PORTOFINO – UKRCAJ NA KRUZER

Dorucak. Odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Portofino. Portofino  se nalazi usred maslinjaka, vinograda i čempresa.. nekadašnji ribarski gradić koji je tokom srednjeg vijeka bio sjedište đenovljanske trgovačke flote. Krajem 19. vijeka u Portofino dolaze bogati industrijalci koji ovom gradiću daju svoj  pečat u vidu luksuznih vila i građevina. Obilazak srednjovjekovne crkve San Đorđo i odlazak do istoimenog zamka i ako produžimo živopisnom stazom ka južnom vrhu ugledaćemo simbol grada svetionik Punto Kapo sa kojeg se pruža pogled na zaliv. Slobodno vrijeme. Odlazak u luku u Djenovi i ukrcaj na brod MSC Grandiosa. Isplovljavanje broda je u 18h.

Opis broda:Ovaj po mnogo čemu jedinstven brod ima zatvorenu promenadu dugu 111 metara sa restoranima,barovima,radnjama i mnogobrojnim zabavnim sadržajem.

Ukupan broj kabina raspoređenih  na  18  paluba  je  2444  sto  omogućava  smještaj do  6300  putnika.  Ukupno 11 restorana, 20 barova, otvoreni akva park, zabavni park, sportski centar sa kuglanom i teretanom,F1 simulator, bioskop ,pozorište, noćni barovi, diskoteka, klub za tinejdžere samo su jedan manji dio sadržaja ovog broda koji nudi nezaboravan boravak i zabavu za sve generacije.

08.11.2022  LA SPEZIA – CINQUE TERRE

La Spezia Dolazak 07:00– Polazak 18:00h Polazak na fakultativni izlet “CINQUE TERRE” .Vožnja do mjesta  oko (80 km) gde je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka “Cinque Terre” u ligurijskoj provinciji La Specija. Najzapadnije među njima Monterosa al Mare, leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori) u spletu uskih ulica. Vernaca (Vernazza) je izgrađena na uzvišenju oko crkve sv. Margarite Antiohiske iz 13-og veka u stilu ligurijske gotike. Kornilja (Corgnilla), na brdu okruženom vinogradima, sa oko 300 stanovnika je najmanje i jedino naselje koje se ne spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve sv. Petra mogu se vidjeti ostala četiri naselja. Manarola ima karakteristične odbrambene kule i izgrađena je dijelom uz more a dijelom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. Riomađore (Riomaggiore), najveće među ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Kraće slobodno vrijeme u svakom od naselja. Po zavrsetku izleta povratak na brod. Nocenje

09.11.2022 CIVITAVECCHIA (ROME)

Rim Dolazak 07:00h – Polazak 19:00h Fakultativni odlazak do Rima. Panoramski obilazak grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrdjava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze„Bocca della Verita“. Obilazak  čuvenih trgova: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale… Povratak na brod. Noćenje.

10.11.2022. Dan na moru

11.11.2022. PALMA DE MALLORCA

  Dolazak 09:00h – Polazak 23:00h

Fakultativni izlet "PALMA DE MAJORKA I VALLDEMOSSA"
Nedaleko od Palme, u ruralnom i brdskom predjelu ostrva, smjestilo se živopisno selo Valldemossa. Stare kamene kuće u kontrastu sa zelenim maslinjacima,hrastovima i bademima i plavim nebom, čine ovo selo posebno idiličnim, prepuno šarma davnih vrijemena. Valldemossa je idealno mjesto za predah u nekom od kafića i terasa. Palma de Majorka je najveći i glavni grad autonomneregije Balearska ostrva. Gotička Katedrala de la Seu iz XIII vijeka nalazi se unutar zidina Starog grada, na mjestu gdje je još u vrijeme Rimljana postojalo naselje i utvrđenje. Odmah pored se nalazi i nekadašnja palata kraljeva Majorke, a danas
je to Kraljevska palata Almudaina koja je zvanična rezidencija Kralja Španije za ljetnje ceremonije. Prošetajte popločanim uličicama, trgovima i skrivenimdvorištima u gradu koji uz sunce, plaže i zabavu, nudi i autentičan doživljaj mješavine Afrike i Evrope na slavnom mediteranskom ostrvu. Majorka je poznata po Majorica biserima, a najslavniji ostrvljanin je Rafael Nadal - "Bik sa Majorke".
Polazak na izlet je u 14:00h, povratak na brod oko 21:00h. 

12.11.2022  BARSELONA

Barselona, Spanija Dolazak 08:00h – Polazak 14:00h. Odlazak na fakultativni izlet za Barselonu. Pjesacko panoramska  tura. Obilazak Monserata u popodnevnim časovima. Glavni grad pokrajine Katalonije koji je ujedno i glavno trgovačko i industrijsko središte Španije i jedna od najvećih sredozemnih luka. Svi ljubitelji Gaudijeve umjetnosti uživaće u impresivnim arhitektonskim oblicima Sagrada Familie, Park Guell-a kao i kućama Batló i Mila.

13.11. DJENOVA

Dolazak 10:00h Iskrcaj sa broda. Odlazak u shopping  u jedan od najvecih  outleta u Italiji, Seravalle. Smjestaj u hotel Nocenje.

14.11. DJENOVA – TIRANA - PODGORICA

Dorucak.  Napustanje hotela. Transfer do aerodroma. Let za Tiranu je u 08:55. Dolazak na aerodorm  u Tirani u 10:35h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

CIJENE ARANŽMANA PO OSOBI

 

920,00€

(smještaj u unutrašnoj kabini)

1020,00€

(smještaj u prozorskoj kabini)

1080,00€

(smještaj u balkonskoj kabini)

*Djeca do 18godina u kabini sa dvije odrasle osobe plaćaju – 599,00 €

DOPLATA ZA 1/1 KABINU - 100%

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni avio let Tirana-Nica i Djenova -Tirana
 • Svi transferi do aerodroma i  do luke ukrcaja/iskrcaja
 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
 • Dva nocenja u Djenovi sa doruckom u hotelu sa 3*
 • -Cekirani prtljag do 23kg 
 • 7-dnevno krstarenje na brodu MSC Grandiosa (kabine na brodu sa tuš/WC, klimom, sefom, TV, fen); puni pansion sa raznovrsnim jelima, kafa i čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, djakuzi, fitness centar, noćni klub, pozorište, peškiri, biblioteka, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse u iznosu od 140,00€ i aerodromske takse

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu 60,00 € po osobi za čitavo krstarenje i 30 € za djecu od 2-13god

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti (Cinque Terre, Rim, Palma de Majorka, Barselona, Portofino)
 • Lična potrošnja (alkoholnih i svih drugih pića, koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstvene tretmane i tretmane ljepote, frizerskog salona, telefonskih poziva i internet)
 • Zdravstveno osiguranje

 

NAPOMENE :

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilinkom brodara MSC cruises
 • Brodar zadrzava pravo promjene programa krstarenja i ostale promjene usled nepredvidjenih okolnosti po medjunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima
 • Ogranizator putovanja zadrzava pravo izmjene programa putovanja u slučaju nepredvidjenih okolnosti

MSC uslovi ukrcaja - Mediteran i Sjeverna Evropa: Svi putnici iznad 12 godina starosti moraju biti u potpunosti vakcinisani sa dvije ili tri doze i one trenutno nemaju rok važenja. Sve vakcine su prihvaćene. Kompanija MSC će dozvoliti ukrcavanje i putnicima koji nisu vakcinisani ako su se oporavili od Covid-19 tokom poslednjih šest meseci. Na ukrcaju putnici moraju prikazati EU digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji ili o preležanom Covid-19.  24/48h prije ukrcaja je potrebno odraditi antigenski/pcr test.


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com