EGZOTIČNI DUBAI I ABU DABI
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Dubai i Abu Dabi u Oktobru
Prevoz: avion iz Tirane - direktan let
Trajanje aranzmana: 07.10.-13.10. i 17.11.-24.11.

EGZOTIČNI  DUBAI I ABU DABI - U OKTOBRU - SIGURAN POLAZAK
GRUPNI ARANŽMAN - DIREKTAN LET IZ TIRANE NA ABU DABI
 

07.10.-13.10.2022  - SIGURAN POLAZAK - 699 eur

17.11.-24.11.2022 -  NOVI POLAZAK - first minute cijena: 699 eur - za prijave do 25.09.

(lokalni vodic, obilasci po programu,  7 nocenja sa doruckom u hotelu sa 4* na odlicnoj lokaciji - TECOM, transferi)       HOTEL: SIGNATURE 1 TECOM 4*     

Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od pjeskovitih plaža od kojih je najljepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima.Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom.

Program putovanja: 07.10.-13.10.2022

1 DAN-07.10. -  PODGORICA-TIRANA-DUBAI/
Sastanak grupe  u  12h kod Delte na strani Zare. Transfer do aerodroma u Tirani. Let za Abu Dabi je u 18:10h. Dolazak  u Abu Dabi  je  u 01:25h. Transfer do Dubaia. Smjestaj u hotel. Nocenje.

2.DAN. -08.10. – Dubai/
Dorucak. Odlazak na  petocasovno    razgledanje  Dubaia u pratnji vodica u podnevnim casovima tokom kojeg cete vidjeti  prelijepa mjesta najvećeg komercijalnog i turističkog centra Srednjeg istoka, Sheik Mohammed Palace, Sheikh Zayed road, Burj Al Arab pored kojeg cemo napraviti pauzu za kratku posjetu I fotografisanje, Burj Khalifa – najvisa zgrada na svijetu. Obici cemo Palm Island Jumeirah ( 8. Svjetsko čudo svijeta), Jumeirah Medinah trzni centar, Dubai marinu, najvecu marinu na svijetu.Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.   Nocenje.

3.DAN/ DUBAI / 09.10. ABU DABI – FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Dubaiju ili fakultativni odlazak na poludnevni izlet u Abu Dhabi Posjeta starom jezgru grada, prolazak pored hotela „Emirates Palace”, zdanja sa sedam zvjezdica. Obilazak novih djelova grada, odlazak do Sadijat ostrva gdje su trenutno u izgradnji novi projekti kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World”. Obilazak Šeik Zaid džamije, jedne od najvećih na svijetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo je i mauzolej jer je u njemu pohranjeno tijelo oca nacije Šeik Zaida. Slobodno vrijeme. Možete posmatrati kontraste stare i nove arihtekture: Nacionalnu Banka Dubaia, Privrednu komoru, kuću šeika Zajeda... Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN - 10.10.2022 /  Muzej buducnosti I AL seef – fakultativni izlet

Dorucak. Odlazak na fakultativni izlet u popodnevnim casovima. Simbolično značajnog datuma, 22.02.2022. godine, otvoren je Muzej budućnosti, koji je  na vrhu liste obaveznih atrakcija kako za turiste, tako i za stanovnike UAE. Zgrada muzeja je smještena pored Emirates Towers-a. Sama građevina predstavlja čudo arhitekture i inženjeringa, jer samouvjereno spaja prošlost i budućnost primjenjujući modernu tehnologiju na tradicionalne umjetničke forme. Iz muzeja ističu da će to biti ulaz u svijet budućnosti, koji su kreirali vizionarski dizajneri, umjetnici i filmski stvaraoci. Kapija u svijet udaljen 50 godina od sadašnjeg trenutka pokazuje kako rešenja budućih generacija, koja uključuju sve, od vještačke inteligencije do nove stvarnosti, mogu da poboljšaju naše živote. Muzej budućnosti je, takođe, sjedište gradske inicijative Veliki arapski umovi koja ima za cilj da predstavi 1.000 izuzetnih arapskih talenata u različitim oblastima. Muzej budućnosti je okružen baštom sa 100 biljnih vrsta koje odražavaju nasleđe i biodiverzitet Ujedinjenih Arapskih Emirata. Drveće i biljke, od palmi do bagrema, niču sa zelenog platoa na kome se nalazi građevina. Po obilasku Muzeja buducnosti odlazak u AL Seef.  Al Seef,je izgrađen prije 2 godine kao podsjetnik na kulturno nasleđe Emirata. U njemu možete jesti, kupovati ili šetati, osjećaćete se kao da ste uplovili u neku od priča iz 1001 noći.

Odražava bogatu kulturu i nasleđe Dubaija i ima jedan od najbolje ocijenjenih restorana u toj oblasti. Ovo mjesto se takođe sastoji od različitih zidnih slika i skulptura Dubaija i Bliskog istoka i savršeno je mjesto za fotografisanje. U sumrak ovo mjesto može biti idealan izbor za večernju šetnju ili vožnju čamcem Dubai creek-om Ova oblast predstavlja stare zgrade i arhitekte Dubaija i ima prelijepa mjesta i hotele.

5.DAN - 11.10.2022. - DUBAI – STARI DIO GRADA – PALM VIEW -  KRSTARENJE DUBAI MARINOM /
Doručak.  Fakultativni prijepodnevni izlet stari dio grada I Palm View (Dubai Creek, Deira, Golden Souk, pijaca zacina, Muzej, Palm Tower).v Kada se pomisli na Dubai, svima je u glavi slika futurističke arhitekture. I najveći dio jeste takav, ali ako vas zanima kako se ovdje nekada živjelo, posjetite stari Dubai. Prvi naseljenici su se skoncentrisali oko velike močvare (Dubai Creek) i odatle se grad širio. Posjeticemo  muzej u kome najbolje možete saznati o istoriji Dubaija. Muzej je smješten u najstarijoj građevini u gradu, Al Fahidi tvrđavi (izgrađena 1787.). Posjeta pijaci zlata Gold Souk I posjeta pijaci zacina I tekstila,  gdje cete vidjeti veliki zlatni prsten, kupiti suvenire, zacine i osjetiti duh starog Dubaija.  Slobodno vrijeme. Nastavak izleta I odlazak na Palm Jumeirah. Doživite uzbuđenje gledajuci  horizont Dubaija s 240 metara visine. Snimite zadivljujući pogled na Palm Jumeirah od 360 stepeni. Otkrijte ljepotu Palm Jumeiraha na spoljnoj  terasi 'The View at The Palm' na 52. spratu kultnog Palm Towera u Dubaiju. Povratak u hotel.

U večernjim satima odlazak na fakultativni izlet krstarenje Dubai marinom - romantična plovidba modernim brodom u Dubai marini, najvecoj na svijetu uz tradicionalnu večeru. Nocenje.

6. DAN - 12.10.2022. / DUBAI /BURJ KALIFA /  JEEP SAFARI /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili posjeta najvisocijoj zgradi na svijetu Burj Khalifi (individualan  povratak ).U poslijepodnevnim casovima (15:00h) odlazak na fakultativni izlet DZIP SAFARI U PUSTINJI. Tokom ove ture vidjećete ljepote beskonačne pustinje i njenih velelepnih dina. Počinje avanturističkom vožnjom zlatnom pustinjom po velikim pješčanim dinama, a završava zaustavljanjem kako bi se uživalo u zalasku Sunca. Bićete impresionirani magičnom večeri koju ćete doživjeti. Možete da jašete kamilu, uradite tatu kanom ili probate nargilu prije serviranja večere u kampu. Tradicionalno, zabavu će upotpuniti trbušne plesačice. Vozićete se sa profesionalnim vozačima u zatvorenim Land Cruiser vozilima. Kapacitet automobila je maksimalno 6 osoba, a svi  vozači govore engleski jezik. Povratak u Dubai oko 21h. Nocenje.

7.DAN  13.10. - DUBAI-TIRANA-PODGORICA/
Rani doručak . Slijedi napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u Abu Dabiju u 9h. Let iz Abu Dabija za Tiranu u 14:05h. Slijetanje na aerodrom u Tirani u 17:50. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

 

 

 

 

 

 

 

 Program putovanja 17.11.-24.11.2022:
1 DAN- PODGORICA-TIRANA-DUBAI/
Sastanak grupe  u  12h kod Delte na strani Zare. Transfer do aerodroma u Tirani. Let za Abu Dabi je u 18:10h. Dolazak  u Abu Dabi  je  u 01:25h. Transfer do Dubaia. Smjestaj u hotel. Nocenje.

2.DAN. – Dubai/
Dorucak. Odlazak na  petocasovno    razgledanje  Dubaia u pratnji vodica u podnevnim casovima tokom kojeg cete vidjeti  prelijepa mjesta najvećeg komercijalnog i turističkog centra Srednjeg istoka, Sheik Mohammed Palace, Sheikh Zayed road, Burj Al Arab pored kojeg cemo napraviti pauzu za kratku posjetu I fotografisanje, Burj Khalifa – najvisa zgrada na svijetu. Obici cemo Palm Island Jumeirah ( 8. Svjetsko čudo svijeta), Jumeirah Medinah trzni centar, Dubai marinu, najvecu marinu na svijetu.Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.   Nocenje.
 
3.DAN.  DUBAI - ABU DABI/
Doručak .Fakultativni odlazak na poludnevni izlet u Abu Dhabi u pratnji vodica. Posjeta starom jezgru grada, prolazak pored hotela „Emirates Palace”, zdanja sa sedam zvjezdica. Obilazak novih djelova grada, odlazak do Sadijat ostrva gdje su trenutno u izgradnji novi projekti kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World”. Obilazak Šeik Zaid džamije, jedne od najvećih na svijetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo je i mauzolej jer je u njemu pohranjeno tijelo oca nacije Šeik Zaida. Slobodno vrijeme.Povratak za Dubai. .  Možete posmatrati kontraste stare I nove arihtekture: Nacionalnu Banka Dubaia, Privrednu komoru, kuću šeika Zajeda... Povratak u hotel. Nocenje.

4.DAN. DUBAI/ - KRSTARENJE 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo odmor uz sunčanje i kupanje na plaži Jumeirah, posjetu Dubai Festival Cityu, provozajte se na raznim roller-coasterima u Aquaventure vodenom parku ili istražite izgubljene odaje potopljene Atlantide - veličanstveni akvarijum sa preko 250 vrsta morskih stvorenja, kitova, piranja i egzotičnih riba u novootvorenom hotelu Atlantis the Palm. Dan možete iskoristiti i za posjetu  Wild Wadiju (zabavni vodeni park pokraj Burj Al Araba) ili posjeti Dubai Marini. U večernjim satima odlazak na krstarenje - romantična plovidba modernom jahtom u Dubai marini, najvecoj na svijetu uz tradicionalnu večeru (fakultativno) Nocenje.

5.DAN.  DUBAI - BURJ KALIFA - JEEP SAFARI/
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili posjeta najvisocijoj zgradi na svijetu Burj Khalifi (individualan odlazak i povratak ).U poslijepodnevnim casovima (15:00h) odlazak na fakultativni izlet DZIP SAFARI U PUSTINJI. Tokom ove ture vidjećete ljepote beskonačne pustinje i njenih velelepnih dina. Počinje avanturističkom vožnjom zlatnom pustinjom po velikim pješčanim dinama, a završava zaustavljanjem kako bi se uživalo u zalasku Sunca. Bićete impresionirani magičnom večeri koju ćete doživjeti. Možete da jašete kamilu, uradite tatu kanom ili probate nargilu prije serviranja večere u kampu. Tradicionalno, zabavu će upotpuniti trbušne plesačice. Vozićete se sa profesionalnim vozačima u zatvorenim Land Cruiser vozilima. Kapacitet automobila je maksimalno 6 osoba, a svi  vozači govore engleski jezik. Povratak u Dubai oko 21h. Nocenje

 6.DAN. DUBAI - 
Dorucak. Slobodan dan .Vrijeme  za individualne aktivnosti i šoping  – u nekom od šoping molova  gdje možete napraviti pauzu u nekom od mnogobrojnih lokala i restorana kao i obići ogromni akvarijum sa mnoštvom raznolikih riba ili posjetiti  skijaliste Ski Dubai ili provesti dan na Jumeriah beach ili u nekom od mnogobrojnih plaznih klubova koji se nalaze na plazi u blizini Dubai Marine (Barasta, Zero gravity). Slobodno vrijeme. Nocenje.

7. DAN   - DUBAI - Poludnevni izlet  MIRACLE GARDEN / GLOBAL VILLAGE
Dorucak. 
Slobodno vrijeme. MOgucnost organizovanja fakultativnog izleta MIRACLE GARDEN I GLOBAL VILLAGE.Polazak iz hotela  oko 14h. Na ovom izletu cemo posjetiti dvije znacajne atrakcije Dubaia, Miracle Gardens i Global Village.  Da li ste nekad zamišljali kako izgledaju rajski vrtovi...

Zaista, sve umijeće vrtlara, svo bogatstvo vladara Dubaija, sva moć, raskoš, želja za isticanjem i ekstravagancijom vidi se ovde...U sred pustinje, na mjestu gdje je nekada bio suv pustinjski pijesak niklo je ovo šarenilo boja i bogatstvo mirisa...a da i čulo sluha ne bi bilo zapostavljeno, tu je i saksofonista čija muzika odjekuje baštom... Miracle Gardens – je najveci cvjetni vrt na svijetu napravljen od prirodnog cvijeca. Ovaj park ima preko 110 miliona cvijetnih vrsta koji su rasprostranjeni na 72 000 metara kvadratnih I oblikovani u razlicitim oblicima. Ovaj vrt je poceo sa radom 14 Februara  2013 godine na Dan Zaljubljenih.

Nakon posjete Miracle Garden-u slijedi obilazak Global Village.  Global Village je jos jedna od mnogih popularnih atrakcija Dubaia, gdje su na jednom mjestu  napravljeni paviljoni predstavljajuci svoje drzave sa njihovim prepoznatljivim znamenitostima, hrani, proizvodima I kulturnim posebnostima.  Ideja tvoraca Dubaija je bila da spoje sve ljude na jednom mjestu, da sve ljepote svijeta donesu u ovaj grad..zašto ići u Irak,Iran, Kinu, afričke zemlje kad se sve ono što nude nalazi na jednom mjestu...Tako su stvorili Global Village-globalno selo. Sve važne države svijeta predstavljene su ponekom zgradom.Ona predstavlja kapiju, unutar čijih se zidina krije tržnica gdje možete pronaći proizvode vezane za datu državu-nacionalnu odjeću, hranu, začine, čajeve...


8.DAN   - DUBAI-TIRANA-PODGORICA/
Rani doručak . Slijedi napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u Abu Dabiju u 9h. Let iz Abu Dabija za Tiranu u 14:05h. Slijetanje na aerodrom u Tirani u 17:50. Transfer do Podgorice. Kraj programa.
 
 
U CIJENU ARANZMANA JE UKLJUCENO:
-Avio prevoz Tirana – Abu Dabi-Tirana sa ukljucenih 10kg rucnog prtljaga po osobi
- Transfer od aerodroma u Abu Dabiju   do hotela u Dubaiju I obrnuto
- 7 noćenja  sa  doručkom u hotelu sa   4* na odlicnoj lokaciji - TECOM  
-poludnevni obilazak Dubaia u pratnji lokalnog vodica na nasem jeziku
-pratilac grupe iz agencije
-lokalni vodic na nasem jeziku
-transfer Podgorica-Tirana-Podgorica

Doplata za jednokrevetnu sobu 260 eur

U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUCENO:
-medjunarodno putno i zdravstveno osiguranje - 20€
-cekirani prtljag od 20kg
-fakultativni izleti I ulaznice (za fakultativne izlete potrebno se prijaviti 15 dana prije polaska)
turističke i boravišne takse (plaćaju se na recepciji hotela) - u iznosu od 15 AED (trenutna vrijednost 5.5 USD) - po sobi po noći;


Napomene:
- Većina hotela ne prima dvoje odraslih i dvoje djece u jednu sobu, pa se u tom slucaju vrši upit kod hotela
- Dodatni ležaj u dvokrevetnoj sobi se radi na upit
- Jednokrevetne sobe se rade na upit

Način plaćanja:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 250€, a zadnju ratu 10 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka
Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel

NAPOMENA:

 • Za ovo putovanje potreban je negativan PCR test na COVID19 ne stariji od 48h; ili primljene dvije doze vakcine
 • U slučaju pozitivnog PCR testa putnik je dužan platiti samo realno učinjene troškove organizacije putovanja;
 • U slučaju da putnik tokom putovanja oboli od koronavirusa putnim zdravstvenim osiguranjem se pokrivaju troškovi karantinskog smještaja, liječenja i povratnog leta za novi datum, nakon ozdravljenja;
 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja;


 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com