BUKUREST & SOFIJA & BRASOV
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Bukurest- Sofija - Brasov za drzavne praznike
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana:18.05.-22.05.2019

BUKUREŠT - SOFIJA - BRASOV - ZA DRZAVNE PRAZNIKE

5 DANA / 3 NOCENJA - 175 EUR

18.05.-22.05.2019

( PREVOZ, VODIČ, HOTELSKI  SMJEŠTAJ )

 

Bukurešt koga mnogi nazivaju istočni Pariz, jedan je od najljepših gradova Evrope. Po ulasku u grad, ne možete se izbjeći utisak da se radi o pravom megalopolisu, sa ogromnim bulevarima, prostranim ulicama, veličanstvenim parkovima i fantastičnim građevinama u francuskom i italijanskom stilu. Građevine po kojima je Bukurešt poznat su: Trijumfalna kapija, izgrađena po uzoru na istovetnu imenjakinju u Parizu, Rumunski ateunum i Palata pravde, kao i nekadašnja kraljevska palata, koja je danas pretvorena u Muzej umjetnosti. Palata Parlamenta je posebna priča za sebe, svojom veličinom i impozantnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sama pomisao da je to monumentalno zdanje nastalo u vrijeme vladavine jednog od najbrutalnijih komunističkih vođa, Nikolajea Čaušeskua, daje ovoj zgradi jednu mračnu notu.

 

PROGRAM PUTOVANJA:                                                 
1. DAN / 18.05.2019. / PODGORICA /Okupljanje putnika ispred Delte” u 05:00. Polazak u 5:15h. Putovanje preko Srbije ka Sofiji dnevna voznja  sa kraćim pauzama za odmor.
Dolazak u Sofiju u kasnim popodnevnim casovima. Obilazak grada, panoramsko pjesacka tura:crkve Svetog Đorđa, Svete Sofije, Svete Petke, Svetih Sedam Svetaca, ruska crkva Svetog Nikolaja, patrijaršijska katedrala Aleksandra Nevskog, džamija Banja Baši jedna od najstarijih džamija na Balkanskom poluostrvu i spomenik kulture, sinagoga, Rotonda Svetog Đorđa, Narodno pozorište, zgrada Predsjedništva, Ulica Cara Osloboditelja (popločana keramičkim pločicama i vjeruje se da je jedan dio pločica od čistog zlata), spomenik Aleksandra Nevskog, zgrada Skupštine, jezero Arijana, Ulica Vitoša ( idealna za shopping i kafu u jednom od gradskih kafića)... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Nocenje.
 
2. DAN / 19.05.2019 / SOFIJA-BUKUREST / Dorucak. Napustanje hotela. Polazak za Bukurest. Dolazak u Bukurešt u popodnevnim časovima. Organizovan obilazak glavnog grada Rumunije, koji još zovu “Pariz na istoku”: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Parlament (po zapremini druga građevina na svijetu), Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umjetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), Senat, crkva Kreculesku, Patrijaršija… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor.  Noćenje.
 3. DAN / 20.05.2019. SINAJA – DVORAC PELEŠ –  BRAN – BRAŠOV / Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske, ili organizovan fakultativni izlet manastir Sinaja – dvorac Peleš – Bran – Brašov . Putovanje do Sinaje, mondenskog mjesta u Južnim Karpatima. Obilazak manastira iz 1695. godine, koji je ime dobio po Sinajskoj gori u Egiptu, sa crkvama Biserica Veche (Stara crkva) iz 1695, i Biserica Mare (Nova crkva) iz 1846. godine, i dvorca Peleš - koji se smatra jednim od najljepših dvoraca u Evropi, a nekad je bio ljetnja rezidencija Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Slijedi odlazak prema mjestu Bran, te posjeta čuvenog Dvorca grofa Drakule koji leži na impozantnoj 60 metara visokoj stijeni, sa koje se pruža prekrasni pogled na cijelu dolinu. Slobodno vrijeme za kupovinu autentičnih suvenira. Nastavak putovanja ka najvećem gradu Transilvanije - Brašovu. Slijedi razgled istorijskog jezgra grada u pratnji vodiča: Crna crkva – ( najveća gotička crkva između Beča i Istanbula; naziv crkve proizlazi iz njenog izgleda koji je posljedica velikog požara iz 1689. godine), Stara gradska vijećnica, Strada sforri („ulica konca”- najuža ulica u Europi, široka je samo 1.3 m), Bijeli i crni toranj… Inače staro ime za Brašov je Kronstadt, koji je bio naseljen većinom Nijemcima, vrsnim saskim rudarima koji su vadili zlato iz transilvanijskih rudnika. Slobodno vrijeme. Povratak u Bukurešt. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4. DAN / 21.05.2019/ Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske. Organizovan odlazak u tržni centar AFI Palace (www.aficotroceni.ro), najbolji i najpopularniji tržni centar u Bukureštu, sa mnoštvom vrhunskih brendova i atrakcijama poput klizališta, roler kostera, igrališta za djecu… Slobodno vrijeme. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko Srbije ka Crnoj Gori sa usputnim pauzama za odmor i granične formalnosti.
5. DAN / 22.05.2019 / PODGORICA /Dolazak u Podgoricu u poslepodnevnim časovima. Kraj programa.         
 
U CIJENU JE UKLJUČENO:
- Prevoz novim modernim autobusima vise turističke klase na navedenim relacijama;
- 1 nocenje sa doruckom u hotelu sa 3* u Sofiji
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u Bukureštu;  
- Obilasci prema programu putovanja;
- Usluge pratioca grupe / vodiča;
- Organizacioni troškovi.
- međunarodno osiguranje 5,00 €  (obezbjeđuje agencija);
 
U CIJENU NIJE UKLJUČENO
- Fakultativni izleti, ulaznice i karte za gradski prevoz
-gradske takse – placaju se na recepciji hotela
 
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 60 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka
- plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnikaZa ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com