TIGNES & VAL D`ISERE - SKIJANJE FRANCUSKA 2018
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Tignes & Val D`isere
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 05.01.-14.01.2018

SKIJANJE i BORDANJE  U FRANCUSKOJ
TIGNES I VAL D’ ISERE
05.01. - 14.01. 2018.
FIRST MINUTE CIJENA: od 439 eura
za prijave do 18. Novembra
PREVOZ+SMJESTAJ+SKI PASS ZA CIJELU OBLAST 


Ako se smatrate strastvenim skijašem ili borderom željnim izazovnih vrhunskih staza, onda su Tignes (Tinj) I Val D’ Isere pravi izbor. Jedno od najboljih svjetskih skijališta - 300 km staza, a ne možete naći lošu, a po mnogima br. 1 za bordere kad se uzmu ova tri faktora: puder, snow-parkovi i zabava. Snijeg zagarantovan – sezona je otvorena 30.9.

FIRST MINUTE CIJENA do 18. Novembra: od 429€ do 469€ po osobi. Uračunat prevoz  Podgorica – Tinj - Podgorica, smještaj u Le Lac-u i Val Claret-u (od trokrevetnih do šestokrevetnih apartmana), 6-dnevni ski pas za L’ ESPACE KILLY koji obuhvata  Tignes (2100mnv) i Val D’ Isere (1850mnv) kao i korišćenje bazenskog kompleksa i klizališta . Poslije 18. Novembra cijena je viša za 20€.

Smješteni smo u najboljim i najvisočijim kvartovima iz kojih kreću žičare (Le Lac i Val Claret), skijamo i bordamo u jednom od najboljih svjetskih skijališta, a tu je i najbolja zabava u cijelim Alpima – prvi, najčuveniji i najbolji La Folie Deuce. Složićete se da su ove cijene veoma povoljne!

Osim skijanja u Tinju i Val d’Izeru organizujemo i skijanje u Paradiski - La Plagne 26.01.-04.02.2018. 

PROGRAM PUTOVANJA

05.januar - petak.  Okupljanje u 10h ispred hotela City. Polazak u 11h. Idemo preko Hrvatske, Slovenije i Italije. Pauze se prave u skladu sa EU zakonom koji se odnosi na puteve, putovanja i sl. 

06.januar - subota. Ako vožnja protekne bez neplaniranih zadržavanja, pauzu pravimo po ulasku Francusku u Albertvilu gdje se nalaze supermarket  i ogromni Intersport . U  Tinj stižemo u popodnevnim satima i smještamo se u naše apartmane :) 

07.-12. januar - nedelja-petak. Šest dana skijanja. 

13. januar - subota. Nakon razduživanja apartmana polazak za Podgoricu. Apartmani se moraju razdužiti ujutro, što prije to bolje.  Oko 10h krećemo za Pg . Neposredno ispred Milana, posjetićemo jedan od najvećih outlet tržnih centara u Italiji - Vicolungo.

14. januar - nedelja. Dolazak u Podgoricu u popodnevnim satima.

FIRST MINUTE CIJENE 

 429€ u petokrevetnom apartmanu u Val Claret;
 439€ u četvorokrevetnom apartmanu Val Claret;
 449€ u trokrevetnom apartmanu od u Val Claret;

 439€ u šestokrevetnom apartmanu u Le Lac;
 449€ u četvorokrevetnom apartmanu Le Lac;
 469€ u trokrevetnom apartmanuod u Le Lac;
Minimalni iznos za prvu ratu je  100€ po osobi.
Posljednja rata se mora uplatiti do 30. decembra 2017.

U Val Claret-u su nam na raspolaganju 2 trokrevetna studija od 18m2, 1 četvorokrevetni od 24m2 i jedan petokrevetni od 24m2, a u  Le Lac-u 1 trokrevetni studio od 22m2, 10 četvorokrevetnih (8 od 28m2 i dva od 24m2) i   jedan 6-krevetni, dvoprostorni od 40m2. Prilikom prijavljivanja birate apartman pa je logično da oni koji se prvi prijave imaju veći izbor. 

Cijene su po osobi kada je apartman u potpunosti popunjen. Moguće je da u apartmanima u Le Lac-u i manji broj osoba boravi u apartmanu ali u tom slučaju neophodno je izvršiti odgovarajuću doplatu, tj. ako su: 

• dvije osobe u 3-krevetnom apartmanu doplata je 70€ po osobi;
• tri osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata je 40€ po osobi;
• pet osoba u 6-krevetnom apartmanu doplata je 25€ po osobi.

Svi apartmani u Val Claret-u moraju biti u potpunosti popunjeni. 

Za sve koji idu sopstvenim prevozom, cijena je niža 60€, ali vodite računa da se parking plaća oko 60-70€ za nedjelju dana. Broj mjesta je ograničen pa se mora rezevisati na vrijeme.

NAPOMENA 1: Kad pogledate cijenu ovog aranžmana i što je uključeno, lako ćete shvatiti da ne idemo u ekstra komforne luksuzne aprtmane sa đakuzijima. Oni koji su do sada bili na skijanju u Francuskoj znaju što ih očekuje – skromni apartmani namjenjeni skijašima, najčešće simpatično opremljeni sa maksimalno iskorišćenim prostorom.  Onima koji dolaze zbog skijanja ovakav vid smještaja nikad nije bio problem. 
NAPOMENA 2: Vodite računa kako se pakujete jer ako ponesete npr. dva kofera, a po dva ponesu i prijatelji koji su sa vama u apartmanu – e onda ćete imati problema sa prostorom :)

SKIJALIŠTE

Ovo skijalište nije potrebno previše predstavljati. Svi ste čuli za njega. Smatra se jednim od najboljih na svijetu zbog veoma kvalitetnih staza, količine i kvalite snijega, kao i dobrog provoda.
U L’ Espace Killy ukupna dužina staza je 300km. U Tinju je 150km i Val D’Izeru isto toliko.
Najviša tačka na koju izlazimo je 3450mnv na glečeru Grande Motte iznad Tinja, a drugi glečer Pissaillas je iznad Val D’Izera. Ski liftova ima 96, od toga 8 su gondole, 2 ski voza 45 žica sa korpama, a ostalo su vučni ski liftovi. Katagerizovano je 137 staza: 16 crnih, 35 crvenih, 64 plavih i 22 zelene staza + 2 snowparka. Skijalište je pokriveno sa 331 topom.

HRANA

Svi apartmani posjeduju kompletno posuđe i kuhinju. Hranu možete nositi iz CG. Ili ponesite neke namirnice za svaki slučaj, a u Francuskoj kupite dodatno što vam treba. Preporučujemo da nosite samo one stvari koje ne možete naći u Francuskoj, kao npr. neke domaće suhomesnate proizvode. 
Za one koji idu prvi put, neka preporuka za ishranu bi bila: supice iz kesice, suhomesnati proizvodi, konzerve, pašte sa gotovim sosevima, orašasti plodovi(bademi, lješnici…), suvo voće, čajevi… E sad vi razmislite što ćete da nosite, a što da kupite u Francuskoj. Možda je najbolje da ponesete tačan broj obroka, čisto da se ne desi da se teglite sa bespotrebno velikom količinom hrane. Ne zaboravite da ponesete i 5-6 tabletica za mašinu za pranje suđa. 

PROVOD

Ako ste do sada bili na nekom skijalištu u kojem se nalazi “La Folie Douce” onda znate što nas čeka. Nalazi se na stazi iznad Val D’ Isere-a i važi za najbolji i najluđi od svih La Folie Douce klubova.  
U većini lokala cijene pića su:  pivo malo 3-4€, veliko 5-6€, kafa i čaj od 2-5€…  A takve cijene su uglavnom i na stazama (La Folie Douce je nešto skuplji). Mada, na nekom finom mjestu na stazi ili u gradu možemo organizovati zajednički provod i probati da dobijemo neki popust za našu ekipu. Dobre žurke su se uvijek pravile i u apartmanima u kojima se najčešće, za razliku od francuskih kafana, može naći neka dobra rakija… ;) 

SKI INSTRUKTOR

U našoj grupi će biti i ski instruktor Mišo Dragojević. Ako nikad niste stali na skije ovo može biti sjajna prilika za vas. A ako ste dobar skijaš, možda vam ne bi falilo malo korekcije od strane instruktora. Prethodnih godina su mnogi od nas u Francuskoj i u Banskom uz instruktora naučili da skijaju ili značajno poprave svoje znanje. 
Za razliku od prethodnih godina neće se raditi u većim grupama. Ove sezone instruktor će za zainteresovane držati individualne časove ili u grupama po max. 3 osobe. Sve u vezi časova skijanja, njihove cijene i ostalih detalja dogovarate direktno sa ski instruktorom. Možete se sa njim dogovoriti u Francuskoj, mada zbog ograničenog broja termina za časove bolje bi bilo da se dogovorite što prije. Instruktor Mišo Dragojević, 067 535 224.


OPREMA

Iznajmljivanje  skija u Francuskoj košta vas od 10€ pa na gore za dan. I to samo na nekim mjestima se mogu naći po toj cijeni. Postoji i varijanta rezervacije opreme preko pojedinih sajtova. Bordovi su nešto skuplji. 
I  kod nas možemo naći opremu (skije, cipele i šatapovi) - 5€ po danu, zato prilikom prijavljivanja obavezno naglasite ako trebate opremu i naš instruktor će naći idealnu za vas. On je takođe majstor za skije i bordove tako da imate kome da se obratite ako budete imali bilo kakvih problema sa opremom dok budemo na skijanju.  


PRIJAVLJIVANJE I INFORMACIJE

Prijavljivanje je preko turističke agencije Montesol Travel, ul. Vuka Karadžića 9, Podgorica, uz potpisivanje ugovora o putovanju i uplatu prve rate ili cijelokupnog iznosa. Minimalni iznos za prvu ratu je u visini od 100€. Možete plaćati u ratama, na nekoliko načina:

• u koliko god hoćete rata, sa tim što je  potrebno uplatiti 100€ prilikom prijave, a poslednju ratu do 30. decembra; 
• možete platiti i kroz 6,9 ili12 rata kreditiranjem kod CKB, Hipotekarne ili Lovćen banke;
• plaćanje u ratama potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.


JOŠ MALO NAPOMENA:

• Ukoliko ne želite da nosite sopstvenu posteljinu i peškire, doplata za posteljinu iznosi za čaršav i jastučnicu oko 15-20€ za singl krevet, a za francuski nešto malo skuplje. Ukoliko hoćete i peškire to je još nekih 5-10€. Ako želite ovu uslugu morate to naglasiti prilikom prijavljivanja. 

• Depozit za najam apartmana iznosi 100 - 150€ po osobi, zavisno od broja osoba u apartmanu, a plaća se na licu mjesta, neposredno prije ulaska u isti, kešom ili platnim karticama blokiranjem sredstava u visini depozita. Poslije napuštanja  apartmana i pregleda osoba iz agencije, ako nije pričinjena nikakva šteta, novac se vraća, odnosno kartica se odblokira. 

• Apartman je potrebno srediti, očistiti i dovesti u stanje u kojem je bio prije ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu. Cijena čišćenja je 40-150€.

• Putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i rizik od skijanja je obavezno. Možete ga dobiti preko agencije. 

• U cijenu nijje uračunata taksa koja iznosi 1€ dnevno po osobi.

• Za prijavljivanje i sve dodatne informacije pozovite na brojeve: 020 231 217,  068 750 572 i 067 546 586 . 

• Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel.

• Minimum za realizaciju aranžmana je 40 putnika.
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com