SKIJANJE U FRANCUSKOJ U MARTU - SERRE CHEVALIER

Aranzman: Serre Chevalier, Montgenevre, Les deuxe Alpes

Prevoz: autobus

Trajanje aranzmana: 10.03.-19.03.2023

SKIJANJE   U FRANCUSKOJ  U MARTU
SKIJAJTE U TRI VRHUNSKA SKIJALISTA:

SERRE CHEVALIER

MONTGENEVRE

LES DEUXE ALPES
CIJENA:

od 540 EURA 

FIRST MINUTE ZA PRIJAVE DO 01.02.2023

DATUM PUTIOVANJA: 10.03.-19.03.2023

PREVOZ+SMJESTAJ+SKI PASS

SMJEŠTAJ u trokrevetnim, četvorokrevetnim i sestokrevetnim apartmanima u objektu Signal du Prorel . Objekat se nalazi odmah pored gondole u Brinaconu.

CIJENE: 540 eur po osobi u 1/4 apartmanu

              570 eur  po osobi u 1/3 apartmanu

              535 eur po osobi u 1/6  apartmanu

SKI ŠKOLA I OPREMA. Ako ne skijate možete se dogovoriti sa našim instruktorom za časove, a ako ste skijaš sa iskustvom možete usavršavati svoje vještine individualno ili u manjim grupama. Ako vam treba skijaška oprema (tj. skije, pancerice i štapovi) možete je iznajmiti. Više info o  opremi 067 535 224 - Miso Dragojevic.
Casovi Skijanja: Darko Velimirovic - 067 516 966 i Miso Dragojevic - 067 535 224


PROGRAM PUTOVANJA

• 10.Mart - petak.
Okupljanje putnika u 8h kod Delte. Polazak u 8:30h. Putovanje preko Bosne, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kracim pauzama za odmor i granicne formalnosti.
• 11. Mart- subota.
Voznja kroz Italiju i Francusku sa kracim pauzama za odmor. U Briancon stižemo u  popodnevnim  satima.
• 12. Mart – 17. Mart
nedelja-petak. Šest dana skijanja.  Jednodnevni skijaski izleti u skijalista Montgenevre i Les deuxe Alpes.

• 18. Mart- subota.
Nakon razduživanja apartmana polazak za Podgoricu. Apartmani se moraju razdužiti ujutro, što prije to bolje. Čim to završimo krećemo za Pg . 

• 19. Mart - nedelja.
Dolazak u Podgoricu u popodnevnim satima. Kraj programa

.
Cijene su po osobi kada je apartman u potpunosti popunjen. Moguće je da i manji broj osoba boravi u apartmanu ali u tom slučaju neophodno je izvršiti odgovarajuću doplatu, tj. ako su: 

• tri osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata je 45€ po osobi;
• cetiri osobe u 5-krevetnom apartmanu doplata je 45€ po osobi;
• dvije osobe u 3-krevetnom apartmanu doplata je 80€ po osobi
U cijenu nije uračunata boravišna taksa koja po osobi iznosi 2,00€ dnevno. 

Aranžman obuhvata:
- Prevoz na relacijii Podgorica – Briancon- Podgorica
- Sedmodnevni smještaj u izabranim apartmanima u Brianconu
- Šestodnevni ski pas Grande Galaxy koji pruža mogućnost jednodnevnog skijanja u obližnjim mega skijalištima kao što su: Montgenevre (cio ski sistem Milky Way), Les2Alpes, Alpe d' Huez

Galaxy skipas: Montgenevre, Les2Alpes i Alpe d' Huez


HRANA

Mnogi od vas znaju kako treba funkcionisati kada je u pitanju ishrana na skijanju u Francuskoj. Svi apartmani posjeduju kompletno posuđe i kuhinju. Znači, kuvaćemo. Hranu možete nositi iz CG. Ili ponesite neke namirnice za svaki slučaj, a u Francuskoj kupite dodatno što vam treba. Imamo dovoljno velikih prodavnica u blizini a cijene su iste ili čak niže nego kod nas. 
Za one koji idu prvi put, neka preporuka za ishranu bi bila: supe iz kesice, suhomesnati proizvodi, konzerve, pašte sa gotovim sosevima, orašasti plodovi(bademi, lješnici…), suvo voće, čajevi… E sad vi razmislite što ćete da nosite, a što da kupite u Francuskoj. Možda je najbolje da ponesete tačan broj obroka, čisto da se ne desi da se teglite sa bespotrebno velikom količinom hrane. 

NAPOMENA: svi koji trebate da sredite ili iznajmite ski opremu javite se na 067 53 52 24. 

JOŠ MALO NAPOMENA:

• Potrebno je ponijeti sopstvenu posteljinu i peskire. 

• Depozit za najam apartmana iznosi oko 400€ po apartmanu, a plaća se na licu mjesta, neposredno prije ulaska u isti, kešom ili platnim karticama blokiranjem sredstava u visini depozita.

• Apartman je potrebno srediti, očistiti i dovesti u stanje u kojem je bio prije ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu. Cijena čišćenja je 40-150€.

• Putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i rizik od skijanja je obavezno. Možete ga uzeti preko naše agencije.

• Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel.

• Minimum za realizaciju aranžmana je 35 putnika.

Zimujte u jednom od top francuskih skijališta - Serre Chevalier, na skijaškim terenima koji se spuštaju u srednjovjekovni Briancon, grad koji je zbog svoje osobenosti pod zaštitom Unesco-a. Skijanje na visinama od preko 2800m, ogromna skijaška regija i boravak u ambijentu i u duhu srednjega vijeka su odlike kojima se druga skijališta ne mogu pohvaliti.

Serre Chevalier kao jedan od najvećih skijaških centara u Francuskoj posjeduje 250 km ski staza, koje se nalaze na visinama od 1200 – 2800 m. Nalazi se u francuskim Haute Alpima i neposredno pored grada Briancona. S obzirom da je skijalište zaista veliko i da nema velikih gužvi, to će skijašima posebno olakšati skijanje i omogućiti uživanje na prekrasnim terenima. Ski centar ima čak 107 ski staza od kojih su 14 crnih, 39 crvenih, 31 plava i 23 zelene, dok samo skijaško područje pored centralnog Briancona obuhvata nekoliko zimskih turističkih mesta: Puy Saint Andre, Puy Saint Pieere, Chantemerle, Villeneuve i Le Monetier les Bains.

Brijanson (fr. Briançon) je grad koji leži na visini od 1300 m/nv i na samo 13 km od granice s Italijom. Boraveci u Brijansonu, možete uživati u izuzetnom okruženju planinskih vrhova. Ulice grada će vas očarati, a slobodno vrijeme se može provesti u brojnim restoranima ili kafanama.

Tokom odmora opustićete se baveći se različitim aktivnostima. Gradić pruža mogućnost bavljenja zimskim sportovima, raftingom, kajakom, kupanjem u bazenu, jahanjem, paraglidingom. Ako imate želju za mirnim odomorom, Brijanson će vam ponuditi prelepi park, bioskope, kuglanu, a za osobe koje vole reskirati tu je Casino Brincon.

Mjesto se nalazi u regionu Provansa-Alpi-Azurna obala (Provence-Alpes-Côte d'Azur), u departmanu Gornji Alpi (Hautes-Alpes). Po podacima iz 1990. godine broj stanovnika u mjestu je bio 11.041, a gustima maseljenosti je iznosila 393 stanovnika/km2.

Kroz Brijanson protiče rijeka Durance koja izvire jugozapadno od greda ispod gdaničnog mesta i skijališta  Montgenèvre, pa prolazeći kroz Brijansin teče na jugozapad kroz gradove Embrun, Sisteron, Manosque, Cavaillon i Avignon gde se uliva u Rhonu. Glavne pritoke Durancea su Bléone i Verdon.

U Brijansonu se nalazi impozantna tvrđava, projaktovana od strane kraljevskog vojnog arhitekte Vaubana (Sébastien Le Prestre de Vauban, 1633.–1707.) i koja je 07. maja 2008. godine, od strane UNESCO-a, svrstana na listu mesta svetske baštine.

U Brijansonu (Hautes-Alpes) Vauban je utvrdio gradske zidine, ulicu "Ouvrage de la communication Y", most "Asfeld" i izgradio utvrđenja: Redoute des Salettes, Fort des Trois-Têtes, Fort du Randouillet.

Brijanson, kao važna raskrsnica na putu preko planinskog prevoja "Col de Montgenèvre" prema Torinu u Italiji, je sa istoka utvrđen radi obrane od Austrijanaca u 17. veku. Ima strme i uske, ali veoma slikovite ulice. Utvrđenje Janus se nalazi na 1,200 metara iznad grada.

 

 

 

 

 

 


PARTNERI
  • www.filiptravel.rs/
  • www.1atravel.rs
  • www.costacruise.com
  • www.alitalia.com
  • www.airserbia.com
  • montenegroairlines.com
  • www.msckrstarenja.com
  • www.turkishairlines.com