SKIJANJE FRANCUSKA - RISOUL / VARS 2020
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Risoul & Vars 
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 24.01.-02.02.2020

SKIJANJE U FRANCUSKOJ 2020 - nastavljamo tradiciju najboljih skijanja u Francuskoj
FORET BLANCHE – RISOUL / VARS - SIGURAN POLAZAK
24.01.-02.02.2020
FIRST MINUTE CIJENA: od 410 EURA
za prijave i uplate avansa do 10. Decembra
SEDAM NOĆENJA-PREVOZ-ŠESTODNEVNI SKI PASS
SMJESTAJ U APARTMANIMA “CHALET DES RENES & PRA SAINT MARIES" SA ZATVORENIM BAZENOM


  Forêt Blanche je skijalište koje zajedno formiraju Risoul i Vars. Nalazi se između Queyras i Écrins nacionalnih parkova sa 180 km staza, najveće je skijaško područje u južnom dijelu francuskih Alpa. Vrh Pic de Chabrières (2750m) čini granicu između dva skijališta, Varsa s jedne strane i Risoul-a s druge. Oba skijališta nude preko 300 sunčanih dana godišnje, kao i bogate sniježne nanose. Risoul  je mali gradić u Hautes-Alpes regiji koja se nalazi u jugo-istočnim Alpima , između gradova Briancon i Gap. Surfland . Snowpark postoji vec preko deset godina i sada je upotpunjen stazama kako za početnike tako i za iskusne bordere. Snowpark je izabran kao trening zona za ZOI Torino 2006. Apres-ski  je veoma raznolik uz veliki broj kafića, barova i noćnih klubova unutar kompaktnog gradskog jezgra. Od aktivnosti pored skijanja tu su klizališta u Risoulu i Varsu, nezaboravna vožnja motornim sankama i ogroman bioskopski kompleks. Jedno od rijetkih francuskih ne-glečerskih skijališta Forêt Blanche je još poznat i po bujnoj vegetaciji što je specifično za alpska skijališta niske nadmorske visine. Prednost takvog skijališta je veliki freeride potencijal kroz šumu. Napredni skijaši i snowboarderi koji vole dubok snijeg, imaju na raspolaganju ogroman broj off piste trailova koji se protežu duž cijelog skijališta i završavaju u Les Clauxu ili Saint Marie selu. Ovdje možete probati tradicionalnu hranu iz ovih krajeva kao što je fondue, raclette i pierrade koja su dostupna u većini restorana, zajedno sa tipičnom internacionalnom kuhinjom - pizza, tjestenina, odrezak, burgeri i pomfrit. Prosječna cijena obroka je oko € 15, znatno jeftinije u pogledu na ostala francuksa skijališta, tu je i dobar izbor domaćih vina i sireva.

Program putovanja:
 1 dan  / 24.01.2020 /
 
Okupljanje na parkingu kod Delte i polazak iz Podgorice  u 11h. Polazak u 11:30h. Dnevno noćnja vožnja preko Bilece kroz Hrvatsku I Sloveniju sa kraćim pauzama za odmor I granične formalnosti.
 2 dan  / 25.01.2020 / 
Dolazak u Risoul u popodnevnim časovima i smještaj u apartmane. Podjela ski passova.
3 – 8 dan  / 26.01.-31.01.2020 /
Šestodnevno skijanje na Forêt Blanche.
9 dan  /01.02.2020 /
Spremanje za put, raspremanje apartmana, odjava.  Polazak za Podgoricu u 10h. Svracanje u outlet Vicolungo pored Milana. Nastavak voznje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa kracim pauzama za odmor.
10 dan / 02.02.2020 / 
 Dolazak u Podgoricu u podnevnim časovima. Kraj programa

Smjestaj:
Tokom ovog putovanja bicemo smjesteni u apart hotelu  “Chalet des Renes”. Ovaj apart hotel je jedan od najboljih u Varsu, I objekat je nov.  Apartmani su u chalet stilu i imaju balkone s pogledom na planinu. U okviru objekta dostupno je besplatna skijasnica. Gosti imaju besplatan pristup unutrasnjem bazenu , a uz dodatnu doplatu mogu uživati ​​i u spa uslugama, uključujući vruću kadu, parnu sobu i saunu.Apartmani sadrže kombinaciju stila chalet i modernog namještaja, a svaki sadrži prostor za sjedenje s kaučem, TV-om ravnog ekrana i DVD playerom. Vlastita kupatila uključuju kadu ili tuš, fen za kosu i WC. Besplatan WIFI dostupan je na recepciji.Frizider,masina za sudje i aparat za kafu mogu se naći u kuhinji svakog apartmana. Restorani i trgovina prehrambenih proizvoda nalaze se na 500 metara od objekta u centru grada. Prva zicara je udaljena 100 metara od rezidencije.
 
 Cijene:
-Smještaj u 4-krevetnim apartmanima = 435 eur.
-Smještaj u 6-krevetnim apartmanima = 420 eur.
-Smjsmeštaj u 8-krevetnim apartmanima = 410 eur.
 
Doplata u slucaju da apartmani nisu u potpunosti popunjeni:
Ako su 3 osobe u 4-krevetnom apartmanu, doplata po osobi iznosi 50 evra
 Ako su  dvije osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata je 150e po osobi.
 Ako pet  osoba borave u sestokrevetnom apartmanu, doplata po osobi iznosi 30 evra po osobi.
Ako  7 osoba boravi u 8-krevetnom apartmanu, doplata iznosi 20 evra po osobi.
 
Posebno dobra stvar je što će sa nama ići ski instruktor Miso Dragojevic . Ako nikad niste stali na skije ovo može biti sjajna prilika za vas. A ako ste dobar skijaš, možda vam ne bi falilo malo korekcije od strane instruktora ;) Prethodnih godina su mnogi od nas u Francuskoj i u Banskom uz instruktora naučili da skijaju ili značajno poprave svoje znanje. 
Za razliku od prethodnih godina neće se raditi u većim grupama. Ove sezone instruktori će za zainteresovane držati individualne časove ili u grupama po max. 3 osobe. Sve u vezi časova skijanja, njihove cijene i ostalih detalja dogovarate direktno sa ski instruktorima. Instruktor: Miso Dragojevic: 067 535 224. 

SKI OPREMA:
U slucaju da Vam treba ski oprema u Podgorici najam ski opreme košta od 5 do 7€ dnevno i tu opremu možete nositi sa sobom u autobus. Za sve informacije povodom iznajmljivanja ski opreme i servisiranja, možete kontaktirati našeg  instruktorora Misa Dragojevica: 067 535 224. 
 
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- 7 noćenja u apart hotelu “Chalet des Renes”. 
- 6 dana ski pass
-prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Podgorica-Vars-Podgorica
-pratioc grupe iz agencije
-organizacione troškove

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
1. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom
2. Individualne troškove putnika.
3. Najam posteljine
4. gradska taksa, placa se na recepciji hotela
 

Depozit: Depozit u zavisnosti od veličine apartmana iznosi 300 evra po apartmanu, a plaća se neposredno prije ulaska smještaj. Ukoliko posjedujete deviznu kreditnu karticu možete da je date kako bi vam na ime depozita blokirali sredstva u naznačenom iznosu. Depozit se dobija natrag na kraju boravka, prilikom razduživanja apartmana.

Završno čišćenje:  Apartman je potrebno srediti, očistiti i dovesti u red da bude u stanju kakav je bio prije ulaska u isti. Ukoliko za to želite angažovati specijalizovanu službu za čišćenje, moraćete platiti njihove usluge. Cijena čišćenja je 60-75 evra po apartmanu zavisno od veličine apartmana.


NAČIN PLAĆANJA:
Način plaćanja:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 200 eura, drugu ratu do 5. Decembra, trecu do 5. Januara
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka
 
Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana prije puta.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL I SASTAVNI SU DIO UGOVORA O PUTOVANJU
 

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA

Ukupna dužina ski staza: 180 km
Od toga:
- Dužina lakih staza: 99 km
- Dužina srednjih staza: 70 km
- Dužina teških / zahtevnih staza: 11 km.
Broj kategorizovanih staza: 112
Od čega je:
- Zelenih 17,
- Plavih 50,
- Crvanih 37,
- Crnih 8.
Ukupan broj žičara: 55 (36 vučnica, 17 sedežnica i 2 gondole).
Snowpark: 2 snowparka (jedan u Risoulu i jedan u Varsu).
Cross-country staze: 40km.


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com