SKIJANJE FRANCUSKA - LES MENUIRES-VAL THORENS - 2023
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Les Menuires - Val Thorens - Tri doline - Francuska
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 13.01.-22.01.2023

                                               
SKIJANJE   U FRANCUSKOJ - 2023 - SIGURAN POLAZAK
LES MENUIRES – VAL THORENS -TRI DOLINE - NAJBOLJE SKIJALISTE NA SVIJETU
CIJENA: 570 EURA 

FIRST MINUTE CIJENA ZA PRIJAVE I UPLATE AVANSA DO 01.12.2022
13.01.-22.01.2023


PREVOZ+SMJESTAJ+SKI PASS

ZA ULAZAK U FRANCUSKU STO SE TICE COVID-a PO TRENUTNIM USLOVIMA NISU POTREBNE VAKCINE NI TESTOVI

TRI DOLINE. Ne postoji bolje skijalište u Evropi. Ujedno je i najveće- 600km staza. Idemo u sred sezone - snijeg je zagarantovan. Idealno za sve, od totalnih početnika do vrhunskih skijaša.
LES MENUIR. U dolini Bellville, malo ispod Val Torensa, nalazi se Les Menuires. Imate gdje da prošetate i izađete, nekoliko baš velikih prodavnica, dva fantastična bazena :) Pozicija mu je odlična za skijanje, potrebno je gondolom poći do grebena i odabrati kuda ćete se spuštati: u Val Torens, Meribel (druga dolina) ili nazad u Menuir. Naravno, ima još sijaset liftova.

SMJEŠTAJ u četvorokrevetnim i petokrevetnim apartmanima . Svi su ski in / ski out. Objekat se nalazi na odlicnoj lokaciji, na samoj stazi. 

SKI ŠKOLA I OPREMA. Ako ne skijate možete se dogovoriti sa našim instruktorom za časove, a ako ste skijaš sa iskustvom možete usavršavati svoje vještine individualno ili u manjim grupama. Ako vam treba skijaška oprema (tj. skije, pancerice i štapovi) možete je iznajmiti. Više info o  opremi 067 535 224 - Miso Dragojevic.
Casovi Skijanja: Darko Velimirovic - 067 516 966 i Miso Dragojevic - 067 535 224
NAJBOLJE SKIJANJE IKADA. Jedan naš drugar skijaš reče: “Hiljadu godina da živim svake godine bi skija’ u Tri Doline i nikad mi ne bi dosadilo”. Svi koji su bili u Tri Doline saglasni su sa rečenim :)


PROGRAM PUTOVANJA

• 13.januar - petak.
Okupljanje putnika u 8h kod Delte. Polazak u 8:30h. Putovanje preko Bosne, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kracim pauzama za odmor i granicne formalnosti.
• 14.januar - subota.
Voznja kroz Italiju i Francusku. Pauza u velikom tržnom kompleksu u Albertvilu. U Menuir stižemo u kasnim popodnevnim  satima.
• 15. januar - 20.januar,
nedelja-petak. Šest dana skijanja. 

• 21. januar - subota.
Nakon razduživanja apartmana polazak za Podgoricu. Apartmani se moraju razdužiti ujutro, što prije to bolje. Čim to završimo krećemo za Pg . 

• 22. januar - nedelja.
Dolazak u Podgoricu u popodnevnim satima. Kraj programa

CIJENA

FIRST MINUTE cijene za ovo putovanje koje važe do 10.11.  je 550€ u četvorokrevetnom apartmanu.
Prilikom prijave je potrebno uplatiti 150 eura avansa.
Osim sedmodnevnog smještaja cijena obuhvata prevoz na relaciji Podgorica – Les Menuires – Podgorica, šestodnevni ski-pas koji pokriva 150km staza u Les Menuir-u i Saint Martin-u. Ako želite da skijate i u dolinama Meribel i Courchevel, da vam je dostupno svih 600km staza doplata je ukupno 80 € za svih 6 dana skijanja.
Cijene su po osobi kada je apartman u potpunosti popunjen. Moguće je da i manji broj osoba boravi u apartmanu ali u tom slučaju neophodno je izvršiti odgovarajuću doplatu, tj. ako su: 

• tri osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata je 45€ po osobi;
• cetiri osobe u 5-krevetnom apartmanu doplata je 45€ po osobi;
• dvije osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata je 125€ po osobi
U cijenu nije uračunata boravišna taksa koja po osobi iznosi 2,00€ dnevno. 

HRANA

Mnogi od vas znaju kako treba funkcionisati kada je u pitanju ishrana na skijanju u Francuskoj. Svi apartmani posjeduju kompletno posuđe i kuhinju. Znači, kuvaćemo. Hranu možete nositi iz CG. Ili ponesite neke namirnice za svaki slučaj, a u Francuskoj kupite dodatno što vam treba. Imamo dovoljno velikih prodavnica u blizini a cijene su iste ili čak niže nego kod nas. 
Napravićemo i pauzu u Albertvilu u Francuskoj (ako budemo imali vremena, a vjerovatno hoćemo) gdje možete kupiti koju bocu vina, razne sireve i što god vam još treba, mada ponavljamo, sve to imate i u Menuiru po istim cijenama. Preporucujemo da nosite samo one stvari koje ne možete naći u Francuskoj, kao npr. neke domaće suhomesnate proizvode.
Za one koji idu prvi put, neka preporuka za ishranu bi bila: supe iz kesice, suhomesnati proizvodi, konzerve, pašte sa gotovim sosevima, orašasti plodovi(bademi, lješnici…), suvo voće, čajevi… E sad vi razmislite što ćete da nosite, a što da kupite u Francuskoj. Možda je najbolje da ponesete tačan broj obroka, čisto da se ne desi da se teglite sa bespotrebno velikom količinom hrane. 
PROVOD

U Tri Doline, kada je provod u pitanju, možete da nađete što god vam padne na pamet :) 
Ako ste do sada bili na nekom skijalištu u kojem se nalazi “La Folie Douce” onda znate što nas čeka . Taj čuveni klub nalazi se na stazi iznad Val Torensa. U većini lokala cijene pića su: pivo malo 5-7€, veliko 7-9€, kafa i čaj od 2-5€… A takve cijene su uglavnom i na stazama (La Folie Douce je nešto skuplji).  A možda volite ekskluzivne lokale u koje navraća svjetska elita kojih ima koliko god hoćete u Kurševelu gdje za čašu kuvanog vina treba izdvojiti tričavih 40€. Mada najbolje žurke su se uvijek pravile u apartmanima u kojima se najčešće, za razliku od francuskih kafana, može naći neka dobra rakija… ;) NAPOMENA: svi koji trebate da sredite ili iznajmite ski opremu javite se na 067 53 52 24. 

JOŠ MALO NAPOMENA:

• Potrebno je ponijeti sopstvenu posteljinu i peskire. 

• Depozit za najam apartmana iznosi oko 400€ po apartmanu, a plaća se na licu mjesta, neposredno prije ulaska u isti, kešom ili platnim karticama blokiranjem sredstava u visini depozita.

• Apartman je potrebno srediti, očistiti i dovesti u stanje u kojem je bio prije ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu. Cijena čišćenja je 40-150€.

• Putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i rizik od skijanja je obavezno. Možete ga uzeti preko naše agencije.

• Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel.

• Minimum za realizaciju aranžmana je 35 putnika.


TRI DOLINE – LES 3 VALLEES

Skijalište kojeg čine doline Bellville, Meribel i Courchevel. U najvećoj, dolini Bellville, nalaze se Val Thorens(2300mnv), malo niže je Les Menuires(1800-2000mnv), a tu je i Saint Martin(1400mnv). 

LES MENUIRES jedan je od najpopularnijih ski centara u Tri Doline. Zasluženo nosi naziv “Srce Tri Doline”. Raspolaže sa 71-om ski stazom (5 zelenih, 30 plavih, 29 crvenih i 7 crnih) ukupne dužine 160 km. Menuir je poznat i po olimpijskoj stazi za slalom. Pravi skijaši ovdje rado borave, naročito zbog izuzetnog odnosa kvalitet-cijena. Poseban je jer u ponudi staza daje najveću raznovrsnost. Neke od najboljih crvenih i crnih staza u Tri Doline upravo su u oblasti Les Menuires. 
Les Menuires nije jedinstveno naselje, već ga čini pet manjih cijelina: Croisette, Brelin, Preyerand, Fontanettes i Reberty. Besplatni shuttle-bus ih povezuje tokom čitavog dana, do kasno u noć. Ono što će svakog obradovati su bazeni. Snjeg pada, a vi se kupate (obavezne su kupaće gaćice, kupanje u šortsevima nije dozvoljeno) :) Pored bazena, u Menuiru su teren za sankanje, klizalište, kao i sniježni vrtić za djecu. Žičarama je izuzetno dobro povezan sa ostalim centrima u Tri doline. Staze u Menuaru su pokrivene sa čak 400 topova za snijeg (u Tri Doline ih ima 1300), što garantuje skijanje tokom cijele zimske sezone.

SAINT MARTIN je najljepše i najromantičnije alpsko turističko selo. Nalazi na samom ulazu u Vallée des Belleville, na nadmorskoj visini od 1450mnv. Sveti Martin je već dugo vremena bastion tradicionalnih ruralnih vrijednosti, a danas, Sveti Martin je skijalište sa u potpunosti sačuvanim identitetom. 

VAL THORENS je nešto više od skijališta jer nudi nevjerovatne uslove u bilo koje doba godine. Skijaška sezona traje od početka oktobra pa do početka juna zahvaljujući masivu na kojem se nalazi glečer i najviši vrh u Tri Doline, Aiguille de Peclet, koji je na visini od 3562 m. Glečer Peclet je posebno veličanstven tokom noći jer je u potpunosti osvjetljen.
Val Thorens je poznat i kao najviše skijaško naselje u Evropi, što mu pruža odlične mogućnosti za zimske sportove. To je mjesto u kome nema hodanja po asfaltu jer je apsolutno sve podređeno skijanju. U prilog tome govore specijalno propisani uslovi za saobraćaj, gdje se, kako bi se sačuvala priroda i klimatski uslovi, automobilima vrlo skupo naplaćuje ulazak u grad, dok se autobusima ograničava vrijeme koje smiju provesti u mjestu, na svega 2h. 
Kako bi se sa skijama moglo prolaziti po gotovo cijelom gradu, napravljene su uske, ograđene i zasnježene staze koje idu paralelno sa ulicama i koje se ne prekidaju ni kada se sijeku sa ulicom jer su napravljeni mostići preko kojih se skijaši normalno skijaju kako bi došli do svojih odredišta. Francuzi su do te mjere željeli da naprave pristupne puteve za skijaše da su postavili i ski lift - sidro koje ide skroz u središte naselja.
U Tri Doline se svake godine sagradi nešto novo. Da li su u pitanju nove staze, žičare ili gondole, nešto iz sfere dodatnih usluga ili infrastrukture, bitno je da se nivo kvaliteta iz godine u godinu sve više podiže. Samo u sezoni 2003/04 uloženo je preko 10 mil. eura za poboljšanje skijaških uslova i to samo u Val Thorensu, ne računajući ostala mjesta. Problem jedino leži u tome što grad više nema uslova za širenje, tako da je smještaj svake godine sve više na cijeni.
Skijalište u Val Thorens-u se nalazi na visini od 2300 m pa do 3300m, ima 140 km uređenih staza, od kojih su 5 crnih, 31 crvena, 23 plave i 8 zelenih. Snijeg je prvoklasan i uslovi za freeride su odlični. 
MERIBEL je naselje u istoimenoj dolini koje leži na 1750m, u središtu Tri Doline. Poznat je po velikom prometu skijaša koji prelaze iz doline u dolinu jer služi kao spoj između doline Vallee des Belleville u kojoj su Val Thorens i Les Menuires i doline Vallee de Courchevel sa druge strane. Meribel-Motarett, Meribel Village, Meribel i La Tania čine četiri razdvojena mjesta na 1750, 1450, 1400 i 1350 m/nv.
Dolina Meribel ima 150 km staza od kojih 9 crnih, 23 crvene, 34 plave i 8 zelenih, dvije olimpijske staze i jedan slalomski stadion. Sve je povezano sa 16 gondola, 18 korpi od kojih su tri šestosjeda i jedan osmosjed, 14 vučnica i 8 babyliftova. U okrugu su i dva velika snowboard parka.
Dolina COURCHEVEL se sastoji od 4 razdvojena naselja i to na 1300, 1550, 1650 i 1850 m/nv. Mjesto je idealna mješavina starog stila gradnje, pomješanog sa ekstravagantnim hotelima, apartmanima, restoranima i svim ostalim što čini centar takvog renomea. 
Dolina Courchevel ima 102-ije skijaške staze u dužini od 150km, povezane sa 65 ski liftova. Najviši vrh iznad Courchevela je Aiguille du Fruit (3050m), dok je najviši skijaški vrh Saulire (2738m) i sa njega se može spuštati u dolinu prema Courchevelu ili na drugu stranu u Meribel.
 
 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com