SKIJANJE BANSKO 2023- HOTEL CASA KARINA 4* - LAST MINUTE
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Zimski odmor i skijanje u Banskom
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 14.01.-22.01.2023

 


                                    SKIJANJE  - BANSKO 2023 - LAST MINUTE
                  TRADICIJA ORGANIZVANJA SKIJANJA U BANSKOM SE NASTAVLJA !!!                 

                                                                                   
TERMIN:
14.01.-22.01.2023

HOTEL"CASA CARINA" SA 4*  - POLUPANSION
LAST MINUTE CIJENA: 389 EURA
PREVOZ + 7 NOCENJA NA BAZI POLUPANSIONA U HOTELU SA 4*+ PRATILAC 

 

 

CIJENE:

DOUBLE ROOM : 389 eur po osobi

cijena  za djecu: 0-7 god.- gratis

cijena za djecu od 7 do 12 god. – 230 eur

JEDNOSOBNI  APARTMAN - 410 EUR PO OSOBI

Djeca od 0 do 7 god. - gratis

djeca od 7 do 12 god. – 230 eur i imaju zaseban lezajPoslije fenomenalnih zimovanja u Banskom prethodnih godina, što reći osim: IDEMO PONOVO :)))  Najbolji ski centar u regionu sa stazama do 2600 mnv, koji se nalazi iznad  Banskog - gradića  sa vrhunskim i veoma jeftinim vanpansionskim provodom. Idealano mjesto za skijanje i bordanje, i za vrhunske skijaše i za početnike (ski instruktor ide sa nama). Hotel renoviran prošle godine (samo je 100m od gondole i glavnih mjesta za izlazak),  sa spa centrom, a poslije dana provedenog na snijegu sauna i bazen su najpotrebniji.  


HOTEL

Hotel Casa Karina je iz godine u godinu sve bolji. Ovo je ocjena svih nas koji svake sezone skijamo u Banskom (ovo će biti jedanaesta godina). Bili smo i u dosta drugih hotela ali niko ne želi da Casa Karinu mjenja nekim drugim. Pruža daleko najbolji odnos kvalitet/cijena, sa hranom su gosti više nego zadovoljni, a posebno je bitno što je u centru jer vam ne treba prevoz do gondole i možete da budete na stazi prije nego krenu da dolaze skijaši iz udaljenih hotela. A kad želite u večernji izlazak svi najbolji lokali su u blizu (ovo je jako bitno, jer kada ste u udaljenom hotelu puno novca potrošite na taxi).

CIJENA
Na raspolaganju su nam dvokrevetne sobe, jednosobni i dvosobni apartmani. Apartmani su namijenjeni porodicama (roditelji sa djecom) i njih imamo manje od dvokrevetnih soba pa ako želite da idete sa djecom i treba vam apartman, onda se prijavite što prije!

Ako želite da budete sami u sobi doplata je 140 €.
Ako želite da idete sopstvenim prevozom, cijena je niža 50€ po osobi.


SKIJALIŠTE, SKI-PAS I OPREMA

Skijalište jepokriveno topovima, sa savremenim liftovima i veoma modernim uređenjem. Dovoljno je znati da se tamo održava Svjetski Kup. Staze u dužini od 70km (plus staze za bordere, kroz šumu i neutabane kosine iznad šume), idu sa 2600mnv do 900mnv, a posebno je dobro što su izvrsno povezane i ne gubite vrijeme da pređete sa staze na stazu. Najduža staza je 17km. Jedna gondola, 6 liftova sa tanjirom ili sidrom i 9 liftova sa korpama. Idealno je za sve skijaše/bordere jer ima staza svih težina, i kratkih i dugih, izuzetno dobro povezanih. Za one koji počinju da uče ili još ne znaju dobro da skijaju/borduju uslovi su fantastični. Dva bebi lifta, tanjirače na blagoj padini i pokretne stepenice na padini idealnoj za bordere.
Preporuka je da ne kupujete 6-dnevni ski pas jer ga u slučaju loših vremenskih prilika ili povrede ne možete refundirati, a ne možete ga dati ni nekom drugom jer je na njemu vaša fotografija (kontrola na ulasku u ski-zonu). 
Ako želite da iznajmite ski opremu, skije sa štapovima i pancericama se mogu iznajmiti za 15-20€ ako ih uzimate na više dana. Bordovi su skuplji za iznajmljivanje, oko 20€, mada mogu se naći i jeftinije. U Banskom se nalazi i dosta prodavnica sa skijašom opremom. Cijene su ok, tako da ako vam nešto bude falilo od opreme možete tamo uzeti.

Što se tiče našeg hotela, zove se Apart Hotel Casa Karina ( http://bansko-casakarina.com/winter ). Izabrali smo ovaj hotel iz dva razloga. Prvi je blizina staze i gondole, što je najvažnija stvar kada ste na skijanju u Banskom! Ne treba vam nikakav prevoz iz hotela, možete poći na stazu kad hoćete ili se vratiti u njega šetajući. A i blizina najboljih lokala u Banskom je takođe važna ;) Drugi razlog je što je hotel renoviran i prethodnih godina svi su bili prezadovoljni onim što su dobili za cijenu aranžmana :)

SKI INSTRUKTOR

Posebno dobra stvar je što će sa nama ići ski instruktori Miso Dragojevic i Darko Velimirović. Ako nikad niste stali na skije ovo može biti sjajna prilika za vas. A ako ste dobar skijaš, možda vam ne bi falilo malo korekcije od strane instruktora ;) Prethodnih godina su mnogi od nas u Francuskoj i u Banskom uz instruktora naučili da skijaju ili značajno poprave svoje znanje. 
Za razliku od prethodnih godina neće se raditi u većim grupama. Ove sezone instruktori će za zainteresovane držati individualne časove ili u grupama po max. 3 osobe. Sve u vezi časova skijanja, njihove cijene i ostalih detalja dogovarate direktno sa ski instruktorima. Možete se sa njima dogovoriti u Banskom, mada zbog ograničenog broja termina za časove bolje bi bilo da se dogovorite što prije. Instruktori:
Miso Dragojevic: 067 535 224 i Darko Velimirović, 067 516 966.

SKI OPREMA:
U slucaju da Vam treba ski oprema u Podgorici najam ski opreme košta od 5 do 7€ dnevno i tu opremu možete nositi sa sobom u autobus. Za sve informacije povodom iznajmljivanja ski opreme i servisiranja, možete kontaktirati našeg  instruktorora Misa Dragojevica: 067 535 224. 

RADNI DAN

Budi se kad kako hoće, mada preporuka je da budete prvi na gondoli. Lagano, pređemo 150 metara i eto nas na gondoli. Skijanje do kraja dana, tj. u 16:15 je poslednja ukrcavanje u korpe. Poslednja gondola kreće u 17h ka polaznoj tački. Ko želi ranije u hotel, samo neka izvoli. Rijetko ko koristi gondolu u povratku jer je ljepše spustiti se stazom do Banskog. Ta staza je lagana tako da će i početnici možda već poslije par dana skijanja moći da se spuste do dolje. Oko 17h smo u hotelu. Tuširanje , pa večera i onda saune, bazen ili možda vam odgora prvo SPA pa onda večera. U 20h spremanje i onda lagano u šetnju. Polazna tačka za skijalište je i centar večernjih dešavanja i većina mjesta za provod su u blizini, znači od našeg hotela oko 2 min šetnje. Oko 23h bi savjesni skijaši/borderi trebalo da su u krevetu (ako žele da skijaju sjutra dan). Ako ste nesavjesni, ili se polakomite na sjajnu atmosferu u klubovima, lako se može desiti da vam sjutradan skijanje „izađe na nos“. Bar jednu noć, vjerovatno posljednju, napravićemo zajednički izlazak u tom našem omiljenom klubu. A ako se kojim slučajem desi da neki dan ne budemo mogli da skijamo zbog vremenskih nepogoda ili sl., svakako da ćemo imati plan kako da utošimo vrijeme.

PROGRAM PUTOVANJA

NAPOMENA: Putujemo preko Albanije, Kosova i Makedonije (Skadar – Prizren – Skoplje). U ovom trenutku za državljane Bosne i Rusije potrebna je viza za Kosovo. Alternativa je da idemo preko Skadra, Tirane, Elbasana, Ohrida ili preko Srbije. Na odabir maršute uticaće isključivo vremenski uslovi.

14. januar - Subota. Okupljanje u 19:30h kod trznog centra "Delta city" na strani benzinske pumpe Ina. Polazak  u 20:15h. 

15. januar - Nedelja. Dolazak u Bansko u ranim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotelu. Ostatak dana možete provesti kako hoćete, mada imaćemo nekoliko finih predloga za taj dan, možda vam se i svidi neki.

16.-21. januar - Ponedeljak-Subota. Šest dana skijanja. Usluga na bazi polupansiona. Tokom boravka organizovacemo i fakultativni izlet za Sofiju.  Obici cemo glavni i najveći grada  Bugarske: Crkva Aleksandra Nevskog, Crkva Sv. Sofije, Ruska Crkva, Rotonda, Crkva Sv. Nedelje, Sobranje… Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i povratak u Bansko. 

22. januar - Nedelja. Doručak, pakovanje i odjava iz hotela. Sve to završavamo do 09h i krećemo za Podgoricu. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim casovima.

U cijenu aranzmana je uključeno:
-prevoz na navedenim relacijama autobusom visoke turisticke klase
-7 noćenja na bazi polupansiona u hotelu Casa Karina 4 * 
-korišćenje sadržaja hotela (zatvoreni bazen, sauna, teretana)
-pratilac grupe iz agencije

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:
-međunarodno putno i izdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom (možete ga uzeti preko agencije)
- ski pass
-instruktor skijanja 
-individualni troškovi putnika


Način plaćanja:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je potrebno uplatiti prilikom prijave 150 eura, , a poslednju ratu deset  dana prije polaska

Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel 
 

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com