RIM AVIONOM ZA 1. MAJ
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Prevoz: avion - sa svim taksama
Trajanje aranzmana: 30.04.-04.05.2017
 

                                                        RIM ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE
                                                      VATIKAN-KOLOSEUM-FORUM-TIVOLI

                                                             AVIONOM IZ DUBROVNIKA
                                                                   30.04.-04.05.2017
                                                                  CIJENA: 399 EURA  
                                                                 (SA SVIM TAKSAMA)
                                                                 GRUPNI ARANZMAN
Rim, koji je vjekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katoličkog svijeta, sjedište grada-države Vatikana, posjetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svijet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući cjelinu kakva se nigdje drugdje u svijetu ne može naći. Kao drevno mjesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad. Možda će posjetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvijek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umjetnosti, mode i kulinarskog umijeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vrijeme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj.
 
1. dan / Nedelja / 30.04.2017 Podgorica-Dubrovnik - Rim
Sastanak grupe ispred hotela “City”u 6:30h . Transfer do Dubrovnika. Polijetanje za Rim u 11:40 h. Po dolasku u Rim u 12:45 h poludnevno panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrdjava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smještaj. Popodne, nastavak obilaska grada pješice u pratnji vodica: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Nocenje.

2. dan /Ponedeljak / 01.05.0217  Vatikan
Doručak. Poludnevna fakultativna posjeta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata u pratnji vodica (ide se metroom). U okviru posjete obilaze se najznacajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antickih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi obilazak najvece crkve na svijetu - Crkve svetog Petra. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nocenje.

3. dan / Utorak / 02.05.2017 Forum i Koloseum
Doručak.Fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodica (ide se metroom). Obilazak najznacajnijih lokaliteta antickog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovecene njegove najvece pobjede i dostignuca. Nekada središte politickog, religioznog i javnog života. Obilazak ukljucuje: Koloseum, najveci rimski amfiteatar, “cudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i poklice najznacajnijeg društvenog dogadaja antickog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajacke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajuci naziv “Caput Mundi” (Prestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vucica odgajila Romula i Rema, mitske osnivace grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih gradana; Forum, centar politickog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antickog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo.
 
4. dan / Srijeda / 03.05.2017 Tivoli
Dorucak Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i posjeta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradicu Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgradene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Slobodno vrijeme. Nocenje.

5.dan. / Cetvrtak / 04.05.2017
Dorucak. Napustanje hotela. Transfer do aerodroma. . Let za Dubrovnik je predviđen u 14:50 h . Dolazak u Dubrovnik u 16:15h. Transfer do Podgorice. Dolazak ispred hotela “City”. Kraj programa.
 
 
U cijenu aranzmana je ukljuceno:
-avionski prevoz na relaciji Dubrovnik - Rim - Dubrovnik (prevoznik Vueling),
-Transfer Podgorica – Dubrovnik - Podgorica
- smještaj u hotelu kategorije tri zvjezdice u sirem centru Rima 
-cetiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama,
-transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
-poludnevno panoramsko razgledanje grada,
-usluge vodiča
-troškovi organizovanja putovanja. 
-aerodromske takse
 
U cijenu aranzmana nije ukljuceno:
-  fakultativni izleti i ulaznice
-  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, (5 eura)
- gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.
 
-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 100 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
- plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika
 
Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA
 
 
 
 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com