RIM AVIONOM ZA VASKRS - IZ PODGORICE
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Prevoz: avion - sa svim taksama
Trajanje aranzmana:16.04.-20.04.2023
 

RIM - AVIONOM -ZA VASKRS
VATIKAN-KOLOSEUM-FORUM

AVIONOM IZ PODGORICE
16.04.-20.04.2023
FIRST MINUTE CIJENA: 439 EURA ZA PRIJAVE DO 05.02.2023
(SA SVIM TAKSAMA)
GRUPNI ARANZMAN
Rim, koji je vjekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katoličkog svijeta, sjedište grada-države Vatikana, posjetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svijet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući cjelinu kakva se nigdje drugdje u svijetu ne može naći. Kao drevno mjesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad. Možda će posjetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvijek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umjetnosti, mode i kulinarskog umijeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vrijeme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj.
 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / NEDELJA- 16.04.2023 / PODGORICA  & RIM /

Sastanak grupe dva sata prije leta na info pultu. Polijetanje za Rim u 13:05h. Po dolasku u Rim u 14:35 h i po završetku graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrdjava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak pješaka do čuvenih trgova: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale… Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN /PONEDELJAK - 17.04.2023/ FORUM I KOLOSEUM /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodiča (ide se pješaka). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovečene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vuciča odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

3. DAN / UTORAK 18.04.2023 / VATIKAN /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu Vatikanu u pratnji vodiča ( ide se metroom ). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi slobodno vrijeme koje možete iskorisititi za obilazak najveće crkve na svijetu - Crkve svetog Petra. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje. 

4. DAN / SRIJEDA – 19.04.2023. / RIM - TIVOLI /

Doruĉak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet u Tivoli i posjeta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U njoj je živio kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i mnogobrojne čuvene umjetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Noćenje

5. DAN / PONEDELJAK -20.04.2023 / RIM  & PODGORICA /

Dorucak . Transfer do aerodroma. Let za Podgoricu je u 11h. Dolazak u Podgoricu u 12:30h. Kraj programa.

U cijenu aranzmana je ukljuceno:

-avionski prevoz na relaciji Podgorica - Rim - Podgorica 
- smještaj u hotelu kategorije tri zvjezdice u sirem centru Rima 
-cetiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama,
-transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
-poludnevno panoramsko razgledanje grada
-Ručni prtljag do 10kg (55x40x23cm) 
-usluge vodiča
-troškovi organizovanja putovanja. 
-aerodromske takse
 
U cijenu aranzmana nije ukljuceno:
-  fakultativni izleti i ulaznice
-  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, (10 eura)
- gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.
 
-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 150 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na rate kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA
 
 
 
 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com