RIM AVIONOM - NOVA GODINA 2019
  • Listing

Aranzman: Rim - Nova godina 2019
Prevoz: avionom iz Dubrovnika
Trajanje aranzmana: 30.12.-03.01.2019

CIJENA : 449,00€ 
30.12.2019 – 03.01.2019.
AVIO PREVOZ SA TAKSAMA I PRTLJAGOM, TRANSFERI, HOTEL SA DORUČKOM, VODIČ

Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova istorija je među najbogatijim  i najburnijnijim. Rim se nalazi se na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva na ušću rijeke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka: Esqulino, Palatino, Capitol, Aventino, Quirinale, Viminale i Celio – gdje se nalazi centar Rima. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj “vječni grad” je jedinstven u svijetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelijepih fontana.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN /30.12.2018. / PODGORICA & DUBROVNIK & RIM /

Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITYu 5:15h. Polazak za Dubrovnik u 5:30h. Transfer do  Dubrovnika. Polijetanje za Rim u 11:45 h. Po dolasku u Rim u 13:00 h i po završetku graničnih formalnosti odlazak na prvo upoznavanje grada. Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Poslijepodne, nastavak obilaska grada pješaka u pratnji vodiča...Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2. DAN / 31.12.2018. / FORUM I KOLOSEUM /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodiča . Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovečene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vuciča odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo. Individualni povratak u hotel. Noćenje. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i pripreme za doček Nove godine. Uveče odlazak na fakultativni Doček Nove godine na trgu ili diskoteci. Noćenje.

3. DAN / 01.01.2019. / RIM /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Rimu. Noćenje.

4. DAN / 02.01.2019. / VATIKAN/

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevnu fakultativnu posjetu Vatikanu u pratnji vodiča ( ide se metrom ). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi obilazak najveće crkve na svijetu - Crkve svetog Petra. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
 

5. DAN / 03.01.2019. / RIM & DUBROVNIK & PODGORICA /

Doručak. Nakon doručka predviđeno je slobodno vrijeme do napuštanja hotela. Transfera do aerodroma. Let za Podgoricu je predviđen u 15:15 h po redu letjenja. Dolazak u Dubrovnilk  oko 16:30 h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

U CIJENU JE URAČUNATO:

- Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik – Rim – Dubrovnik

- Transfer na relaciji Podgorica - Dubrovnik - Podgorica

- Transfer od aerodroma do hotela i obratno

- Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Rimu

- Usluga pratioca/ vodiča za obilaske po programu

- Organizacioni i ostali troškovi

- Aerodromske takse

 U CIJENU NIJE URAČUNATO:

- Troškovi putnog  zdravstvenog osiguranja ( 5,00 € )

- Fakultativne posjete i ulaznice

- Gradska taksa: za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4 evra po osobi po danu, dok u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi isključivo na recepciji hotela. 

* Napomena:

- Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama.

- Trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

- Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 120 € za svo vrijeme boravka

-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 100 eura a zadnju ratu15 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 20. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA


PARTNERI
  • www.filiptravel.rs/
  • www.1atravel.rs
  • www.costacruise.com
  • www.alitalia.com
  • www.airserbia.com
  • montenegroairlines.com
  • www.msckrstarenja.com
  • www.turkishairlines.com