PROVANSA-MILANO-DJENOVA-MONPELJE-AVINJON-NIM-ARL-EKS AN PROVANS
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Provansa - Djenova-Avinjon - Nim- Arl
- Milano-Monpelje-Seravalle
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 29.04.-05.05.2019

HIT PUTOVANJE!!!
FRANCUSKA I ITALIJA
PROVANSA- MIRIS LAVANDE ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

DJENOVA-MILANO-EKS AN PROVANS-AVINJON-NIM- ARL-MONPELJE
SHOPPING U OUTLETU SERRAVALLE PORED DJENOVE
29.04.-05.05.2019 - 7 DANA
CIJENA: 275 EURA

Provansa je most koji povezuje prošlost i sadašnjost – pejzaži su išarani grčkim arheološkim nalazištima, rimskim amfiteatrima, akvaduktima, termama i trujumfalnim kapijama; Srednji vijek je tu ostavio veličanstvena romanska utvrđenja, zamkove i gotske katedrale, gradiće sa uskim ulicama i skrivenim trgovima, a savremeno doba blistave i bogate gradove na obali. Priroda i čovjek su skladno oblikovali prirodne ljepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvijek predstavljala raj za umjetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umjetnička djela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa..Provansa se nalazi u jugoistočnom dijelu Francuske, graniči se sa rijekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku. Da li je potrebno isticati ljepote San Rema? Vjerujemo da ste zahvaljujući čuvenom festivalu već čuli za Sanremo. To je grad cvijeća, prelijepih riva uz Ligurijsko more i fantastičnih noći Kazina Ariston i iluminacija Ruske crkve...
Dalje ćemo uživati u Azurnoj obali i njenim fantastičnim gradovima:  Nica – kraljica Azurne obale smještena u prelijepom Zalivu Anđela i naravno, Kneževina Monako sa srceparajućom pričom o jednoj ljubavi, ali i besanim noćima Monte Karla i njegove luksuzne Kockarnice... Na kraju nas očekuje prelijepa Đenova sa svojim čudesnim spomenicima i fantastičnim pričama.

Program putovanja:
1.dan 29.04.2019 /Ponedeljak/ Podgorica - Milano
 Sastanak putnika  u 12:30h . Polazak autobusa u 12:45h .  Vožnja kroz Hrvatsku I Sloveniju sa  kracim pauzama za odmor I granicne formalnosti.
 

 2.dan 30.04.2019 / Utorak / Milano
Dolazak u Milano u kasnim podnevnim casovima( u slucaju ranijeg dolaska u Milano panoramsko razgledanje grada ce se odraditi autobusom prije ulaska u hotel). Smjestaj u hotel. Poslije kraceg odmora odlazak do grada sa vodicem.  Obilazak Milana ( ide se metroom)-modni, privredni i medijski centar Italije i glavni grad pokrajine Lombardija  u pratnji turističkog vodiča: centralne zone grada:dvorac Sforca-Viskonti,Trijumfalna kapija,trg Trgovaca, Duomo,pokriveni pasazi-galerija Vitora  Emanuela,Skala. Slobodno vrijeme. Smjestaj u hotel sa 3* u okolini Milana.Slobodno vrijeme. Nocenje.

3.dan 01.05.2019 / Srijeda/  Eks an Provans
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Eks an Provans.  Eks an Provans je poznati univerzitetski grad koji je vjekovima prestonica Provanse. Poznat je i kao grad "sto fontana" jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima....   Obilazak Aks-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.  Smještaj u hotel.. Noćenje
 
4.dan 02.05.2019 / Cetvrtak / EKS AN PROVANS - AVINJON- NIM –ARL
 Doručak.  Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea...Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana, kada se zvao Nemesus sto znači „od izvora". Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. . Nastavak putovanja za Arl - grad u kome je Vinsent Van Gog proveo poslednje godine svog života.. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živio Van Gog Povratak u Eks an Provans.  Noćenje.
 
5.dan 03.05.2019 / Petak / EKS AN PROVANS-MONPELJE-DJENOVA
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme Ili odlazak na fakultativni izlet za Monpelje. Monpelje – jedan od najvećih gradova na Francuskoj obali Mediterana, glavni grad regiona Langdok – Rusijon I departmana Ero. Monpelje je industrijski centar poznat po proizvodnji medicinske opreme, tekstila, agrarne tehnike, vina i prerade metala. U gradu su rođeni utemeljitelj pozitivizma Ogist Kon I Žilijet Greko. Po dolasku šetnja do centra grada: trg Komedije, trg Evrope, živopisna ulica Foš, Trijumfalna kapija,šetalište Pejru, crkva Svetog Petra … Slobodno vrijeme. Povratak za Eks an Provans. Nastavak voznje za Djenovu. Smjestaj u hotel. Nocenje.
 
6.dan 04.05.2019 / Subota/ DJENOVA- SERRAVALLE
Dorucak. Napustanje hotela. Obilazak Đenove pješačka tura: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofora Kolumba.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. . Polazak  prema outletu  “Serravalle” jednom od najvecih u Italiji. Slobodno vrijeme za shopping. Polazak za Podgoricu u popodnevnim satima. Nocna voznja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku.

7.dan 05.05.2019 / Nedelja/ Podgorica
Dolazak u Podgoricu u popodnevnim satima . Kraj programa.

 U cijenu aranžmana je uključeno:
-prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
-jedno noćenje s doruckom u hotelu sa 3* u okolini Milana
-dva nocenja sa doruckom u hotelu sa 2/3* u Eks an Provansu
-jedno nocenje sa doruckom u hotelu sa 3* u Djenovi
-organizacioni troškovi
-obilasci prema programu putovanja
-licencirani vodic tokom cijelog trajanja putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
-fakultativni izlet –Avinjon – Nim – Arl
-fakultativni izlet za Monpelje
-medjunarodno putnicko I zdravstveno osiguranje – 7 eura
-lokalne takse, placaju se iskljucivo na recepciji hotela
-ulaznice za muzeje
-individualni troskovi putnika


NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 80 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka
- plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com