PARADISKI - SKIJANJE FRANCUSKA 2018
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Paradiski - Skijanje u Francuskoj
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 26.01.-04.02.2018
 

PARADISKI – RAJSKO SKIJALIŠTE U SRCU SAVOIA
SKIJANJE U FRANCUSKOJ
PARADISKI – LA PLAGNE CENTRE (1970 mnv)
26.01.-04.02.2018
FIRST MNUTE CIJENA: 449€
PREVOZ+SMJESTAJ+SKI PASS
ZA PRIJAVE DO 18. NovembraJedno od tri najveća ski domena u Francuskoj – 329 staza, 425km.  Među najljepšim svjetskim skijalištima, sa potpunim pravom nosi ime Paradiski – rajsko skijalište. Smještaj u apartmanima u srcu ovog impresivnog skijališta na blizu 2000mnv. Kraj januara – termin najbolji za skijanje, udaljenost od staze 0 metara – staza prolazi kroz rezideciju u kojoj smo smješteni.

Već smo bili u ovom skijalištu, ali u Les Arc-u. Ovog puta ispravljamo nepravdu jer ćemo biti smješteni u La Planju koji jeste skuplji od Lez Arka, ali je bolji smještaj,  mnogo je bolje pozicioniran, staze su prilično bolje, ima ih više i većina je iznad 2000m.


FIRST MINUTE CIJENA do 18. Novembra: od 439€ do 459€ po osobi. Uračunat prevoz od Podgorice do La Planja i nazad, smještaj u rezidenciji La France (od trokrevetnih do šestokrevetnih apartmana), i ski pas za La Plagne (225km staza, a kome ovo nije dovoljno za samo 20€ dobija ski pas i za Les Arc). Poslije 31. oktobra cijena je viša za 20€.

Obzirom da smo smješteni u La Plagne Center na 1970, da je udaljenost od staze 0 metara,
da idemo u sred skijaške sezone, da imamo vrhunske staze, da skijamo u jednom od najljepših svjetskih skijališta, da su apartmani sjajni (u odnosu na one u kojima smo do sada bili) – ova cijena je veoma povoljna!

Osim skijanja u Paradiski organizujemo i skijanje u Tinju i Val d’Izeru 05.01.-14.01.2018. i Banskom 13.01-20.01.2018.


PROGRAM PUTOVANJA

• 26.januar - petak.  Okupljanje u 10h ispred hotela City. Polazak u 11h. Idemo preko Niksica, Bilece, Hrvatske, Slovenije i Italije. Pauze se prave u skladu sa EU zakonom koji se odnosi na puteve, putovanja i sl. 

• 27.januar - subota. Ako vožnja protekne bez neplaniranih zadržavanja, pauzu pravimo po ulasku Francusku u Albertvilu gdje se nalaze supermarket  i ogromni Intersport . U  La Planj stižemo u popodnevnim satima i smještamo se u naše apartmane.  

• 28. Januar .- 02. februar - nedelja-petak. Šest dana skijanja. 

• 03. februar - subota. Nakon razduživanja apartmana polazak za Podgoricu. Apartmani se moraju razdužiti ujutro, što prije to bolje.  Oko 10h krećemo za Pg . Neposredno ispred Milana, posjetićemo jedan od najvećih outlet tržnih centara u Italiji - Vicolungo.

• 04. februar - nedelja. Dolazak u Podgoricu u popodnevnim satima.

FIRST MINUTE CIJENE 

 439€ u četvorokrevetnim studijima i apartmanima od 22m2, 24m2 i 29m2;
 445€ u petokrevetnom apartmanu od 31m2;
 455€ u šestokrevetnom apartmanuod 42m2;
 459€ u  trokrevetnom apartmanu u 22m2;

Za sve koji uplate prvu ratu do 18.Novembra važi FIRST MINUTE cijena.
Poslije 18. Novembra cijena je viša za 20€
Minimalni iznos za prvu ratu je  100€ po osobi.
Posljednja rata se mora uplatiti do 30. decembra 2017.

Uračunat prevoz od Podgorice do La Planja i nazad, smještaj u rezidenciji La France (od trokrevetnih do šestokrevetnih apartmana), i ski pas za La Plagne. 

Na raspolaganju su nam 5 trokrevetnih studija od 22m2, 7 četvorokrevetnih (jedan od 29m2-  dvoprostorni, jedan od 24m2 – studio i 5 studija od 22m2), jedan petokrevetni, dvoprostorni od 31m2 dva šestokrevetna od 42m. Prilikom prijavljivanja birate apartman pa je logično da oni koji se prvi prijave imaju veći izbor. 

Cijene su po osobi kada je apartman u potpunosti popunjen. Moguće je da i manji broj osoba boravi u apartmanu ali u tom slučaju neophodno je izvršiti odgovarajuću doplatu, tj. ako su: 

• dvije osobe u 3-krevetnom apartmanu doplata je 60€ po osobi;
• tri osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata je 35€ po osobi;
• četiri osobe u 5-krevetnom apartmanu doplata je 30€ po osobi;
• pet osoba u 6-krevetnom apartmanu doplata je 25€ po osobi.

Za sve koji idu sopstvenim prevozom, cijena je niža 60€, ali vodite računa da se parking plaća 57€ za nedjelju dana na otvorenom, a u zatvorenim garažama cijena je 68€ za nedjelju dana. Broj mjesta je ograničen pa se mora rezevisati na vrijeme.

NAPOMENA 2: Kad pogledate cijenu ovog aranžmana i što je uključeno, lako ćete shvatiti da ne idemo u ekstra komforne luksuzne aprtmane sa đakuzijima. Oni koji su do sada bili na skijanju u Francuskoj znaju što ih očekuje – skromni apartmani namjenjeni skijašima, najčešće simpatično opremljeni sa maksimalno iskorišćenim prostorom.  Onima koji dolaze zbog skijanja ovakav vid smještaja nikad nije bio problem. 
NAPOMENA 2: Vodite računa kako se pakujete jer ako ponesete npr. dva kofera, a po dva ponesu i prijatelji koji su sa vama u apartmanu – e onda ćete imati problema sa prostorom :)


SKIJALIŠTE

Paradiski se sastoji od tri skijališta : Les Arcs,  La Plagne i Peisey-Vallandry -130 liftova, 260 staza, 425 km od čega 36 crnih, 77 crvenih, 135 plavih i 12 zelenih omogućava da na ovom skijalištu mogu uživati svi, od apsolutnih početnika pa do tehnički najnaprednijih skijaša i snowboardera. 

La Planj je centralno, najbolje i najpopularnije skijalište. Ima vrhunske liftove, siguran glečer na 3.250m i staze koje idu sve do 1.250m. Sadrži 77 liftova, 134 obilježene staze (225 km) 19 crnih, 34 crvene, 72 plave, 9 zelenih i popriličan broj “off-piste” staza. Jedno od rijetkih francuskih skijališa u kojima se šuma penje visoko u planinu pa je skijanje stazama kroz šumu posebno lijep užitak. U La Planju se nalazi i najduža “Funslope” staza u Evropi, veliki Snowpark različitih stepana zahtjevnosti gdje i početnici mogu uživati.

Les Arcs i La Plagne i povezani su žičarom Vanoise Express, jedinstvenom na svijetu double-decker gondolom, kapaciteta od čak 200 ljudi, koja u 4 minuta vožnje premošćuje 1800m, brzinom od 12.5 m/s.  A pogled iz gondole na Ponthurin dolinu sa 380m visine je nešto posebno !


La Plagne se sastoji od 6 skijaških naselja u podnožju skijaških staza: Aime la Plagne (2100 m), Belle Plagne (2.050 m), Plagne Villages/Soleil (2.050 m), Plagne Bellacote (1.930 m), Plagne Centre (1.970 m) i Plagne 1800 (1.800 m). Sva ova naselja su povezana besplatnim autobusima i žičarama.


HRANA

Svi apartmani posjeduju kompletno posuđe i kuhinju. Hranu možete nositi iz CG. Ili ponesite neke namirnice za svaki slučaj, a u Francuskoj kupite dodatno što vam treba. Preporučujemo da nosite samo one stvari koje ne možete naći u Francuskoj, kao npr. neke domaće suhomesnate proizvode. 
Za one koji idu prvi put, neka preporuka za ishranu bi bila: supice iz kesice, suhomesnati proizvodi, konzerve, pašte sa gotovim sosevima, orašasti plodovi(bademi, lješnici…), suvo voće, čajevi… E sad, vi razmislite što ćete da nosite, a što da kupite u Francuskoj. Možda je najbolje da ponesete tačan broj obroka, čisto da se ne desi da se teglite sa bespotrebno velikom količinom hrane. Ne zaboravite da ponesete i 5-6 tabletica za mašinu za pranje suđa. 


PROVOD

La Plagne Centre je glavno naselje u ovom skijalištu u njemu su skoncertisane sve mogućnosti za provodom. U većini lokala cijene pića su:  pivo malo 3-4€, veliko 5-6€, kafa i čaj od 2-5€…  A takve cijene su uglavnom i na stazama. Mada, na nekom finom mjestu na stazi ili u gradu možemo organizovati zajednički provod i probati da dobijemo neki popust za našu ekipu. Dobre žurke su se uvijek pravile i u apartmanima u kojima se najčešće, za razliku od francuskih kafana, može naći neka dobra rakija… ;) 


SKI INSTRUKTOR

U našoj grupi će biti i ski instruktor Mišo Dragojević. Ako nikad niste stali na skije ovo može biti sjajna prilika za vas. A ako ste dobar skijaš, možda vam ne bi falilo malo korekcije od strane instruktora. Prethodnih godina su mnogi od nas u Francuskoj i u Banskom uz instruktora naučili da skijaju ili značajno poprave svoje znanje. 
Za razliku od prethodnih godina neće se raditi u većim grupama. Ove sezone instruktor će za zainteresovane držati individualne časove ili u grupama po max. 3 osobe. Sve u vezi časova skijanja, njihove cijene i ostalih detalja dogovarate direktno sa ski instruktorom. Možete se sa njim dogovoriti u Francuskoj, mada zbog ograničenog broja termina za časove bolje bi bilo da se dogovorite što prije. Instruktor Mišo Dragojević, 067 535 224.

OPREMA

Iznajmljivanje  skija u Francuskoj košta vas od 10€ pa na gore za dan. I to samo na nekim mjestima se mogu naći po toj cijeni. Postoji i varijanta rezervacije opreme preko pojedinih sajtova. Bordovi su nešto skuplji. 
I  kod nas možemo naći opremu (skije, cipele i šatapovi) - 5€ po danu, zato prilikom prijavljivanja obavezno naglasite ako trebate opremu i naš instruktor će naći idealnu za vas. On je takođe majstor za skije i bordove tako da imate kome da se obratite ako budete imali bilo kakvih problema sa opremom dok budemo na skijanju.  

PRIJAVLJIVANJE I INFORMACIJE

Prijavljivanje je preko turističke agencije Montesol Travel, ul. Vuka Karadžića 9, Podgorica, uz potpisivanje ugovora o putovanju i uplatu prve rate ili cijelokupnog iznosa. Za sve koji uplate prvu ratu do 31. oktobra važi FIRST MINUTE cijena. Minimalni iznos za prvu ratu je u visini od 100€. Možete plaćati u ratama, na nekoliko načina:

• u koliko god hoćete rata, sa tim što je  potrebno uplatiti 100€ prilikom prijave, a poslednju ratu do 30. decembra; 
• možete platiti i kroz 6,9 ili12 rata kreditiranjem kod CKB, Hipotekarne ili Lovćen banke;
• plaćanje u ratama potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.

JOŠ MALO NAPOMENA:

• Ukoliko ne želite da nosite sopstvenu posteljinu i peškire, doplata za posteljinu iznosi za čaršav i jastučnicu 19,5€ za jednu osobu, a za dvije osobe 23,5€ za nedjelju dana. Ukoliko hoćete i peškire, tri komada (različitih veličina) + posteljina 25,5€ za jednu, a za dvije osobe 35,5€. Ako želite ovu uslugu morate to naglasiti prilikom prijavljivanja.

• Depozit za najam apartmana iznosi 100 - 150€ po osobi, zavisno od broja osoba u apartmanu, a plaća se na licu mjesta, neposredno prije ulaska u isti, kešom ili platnim karticama blokiranjem sredstava u visini depozita. Poslije napuštanja  apartmana i pregleda osoba iz agencije, ako nije pričinjena nikakva šteta, novac se vraća, odnosno kartica se odblokira. 

• Apartman je potrebno srediti, očistiti i dovesti u stanje u kojem je bio prije ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu. Cijena čišćenja je 40-150€.

• Možete rentirati MiniBox Pocket internet, 1GB dnevno, za nedjelju dana 39€. Možete ga nositi svuda sa sobom i na njega povezati  10 uređaja. 

• Putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i rizik od skijanja je obavezno. Možete ga dobiti preko agencije. 

• U cijenu nijje uračunata taksa koja iznosi 1€ dnevno po osobi.

• Za prijavljivanje i sve dodatne informacije pozovite na brojeve: 020 231 217,  068 750 572 i 067 546 586 . 

• Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel.

• Minimum za realizaciju aranžmana je 40 putnika.


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com