MINHEN-REGENSBURG-NIRNBERG & DVORCI BAVARSKE
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Minhen-Nirnberg-Regensburg & dvorci Bavarske
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 27.04.-02.05.2018

DVORCI  BAVARSKE  &  MINHEN  -1. MAJ
HERENKIMZE & NIRNBERG & REGENSBURG
27.04.-02.05.2018

CIJENA: 230€ 

Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Njemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsjednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj mjeri uspio u svojim nastojanjima, potrošio je vjekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan prije tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim. Regensburg koji se nalazi na rijekama Regen i Dunav, sjedište biskupije koju je osnovao papa Benedikt u 8.vijeku, najpoznatiji je po kamenom mostu preko Dunava iz 12. vijeka i starom, srednjovjekovnom jezgru grada, koje se nalazi na Unesco listi svjetske kulturne baštine. Nirnberg je grad bogate istorije i nalazi se u Bavarskoj. Prvi put se pominje u dokumentu cara Henrika III još 1050. godine. Ovdje se nalazilo utvrđenje u kojem je često boravio car Svetog Rimskog Carstva. Zbog toga se smatra da je Nirnberg bio nezvanična prestonica Carstva i ogledalo njemačke istorije gdje su cvjetali trgovina i umjetnost. 

1.dan 27.04.2018 / Petak / PODGORICA  – MINHEN
Sastanak putnika ispred hotela City u 10:45. Polazak u 11:00h.  Dnevna voznja  preko  Hrvatske  sa kracim pauzama za odmor I granicne formalnosti. 
 
2. dan (Subota, 28.04.2018)  MINHEN – MINHENSKA PALATA RESIDENZ
 Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Njemačkoj posle Berlina i Hamburga, koji leži na rijeci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživio je sredinom 19. vijeka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije; u to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar njemačke kulture i umjetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obilježio 200 – godišnjicu, privlači svake godine – za samo dvije nedelje – oko šest miliona posjetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pješice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom vjećnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vijek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. vijeku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508. do 1918. godine. Ova najveća gradska palata u Njemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Odlazak do grada metroom.  Noćenje.

3. dan (Nedelja, 29.04.2018) MINHEN – dvorac LINDERHOF -dvorac NOJŠVANŠTAJN – MINHEN (oko 270 km). Doručak. Odlazak na fakultativni izlet Dvorci Bavarske.  Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II.  Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mjesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen.  Noćenje.

4. dan (Ponedeljak, 30.04.2018) MINHEN – REGENSBURG – NIRNBERG – MINHEN (oko 390 km).
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet “Regensburg & Nirnberg”. Polazak prema Regensburgu (oko 120km). Obilazak neoklasicističkog hrama – Valhalle po uzoru na Partenon – gdje se nalaze statue najvećih njemačkih vladara i ličnosti. Obilazak pješice istorijskog centra grada koji je proglašen djelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: kameni most iz 12.vijeka, katedrala sv. Petra iz 12.vijeka koja je bila sjedište biskupije osnovane još u 8. vijeku , benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Rathaus u kojem je zasedao Reichstag – skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806… Slobodno vrijeme. Polazak za Nirnberg ( oko 110 km) u oblasti Frankonija, carski grad gdje su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962–1806). Po dolasku, obilazak centra grada pješice: Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra (1471–528) najvećeg njemačkog renesansnog slikara, Ulica starih zanata, Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim funkcionerima, gradski bedemi… Slobodno vrijeme. Povratak u Minhen (oko 160 km). Uveče, fakultativna večera u jednoj od minhenskih pivnica, uz pivo i bavarske specijalitete.

05. dan (Utorak, 01.05.2018) MINHEN – dvorac HERENKIMZE – Podgorica (oko 1100 km).
Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze(ulaznica nije ukljucena u cijenu). Posjeta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien.  Polazak za Podgoricu. Noćna vožnja kroz Austriju i Hrvatsku.

6. dan (Srijeda, 02.05.2018) Podgorica
Dolazak u Podgoricu u podnevnim satima.

U cijenu aranzmana je ukljuceno:

- prevoz autobusom na relaciji Podgorica - Minhen - Podgorica

- Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u okolini Minhena

- Usluge vodiča za razgledanja prema programu

- Organizacioni troškovi putovanja
 

U cijenu aranžmana nije ukljuceno :

- Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 6 € )

-  Fakultativni izleti i ulaznice
-  voznja brodom na jezeru Herenkimze i ulaznica za dvorac na jezeru Herenkimze
-  lokalne gradske takse (placaju se na recepciji hotela)

NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura, drugu i trecu ratu pocetkom Marta i Aprila a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
- plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

- Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

- Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

- Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

- Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika

- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.

 

 

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com