MILANO-TORINO-LUGANO-KOMO -SIRMIONE - GARDA - ZA 1. MAJ
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Milano-Torino-Lugano-Komo-Sirmione - shopping
Prevoz:autobus
Trajanje aranzmana: 28.04.-03.05.2017

***POPULARNO**
ITALIJA I SVAJCARSKA - HIT PUTOVANJE
MILANO-TORINO-LUGANO-JEZERO KOMO-SIRMIONE-GARDA
SHOPPING U DESIGNER OUTLETU "VICOLUNGO"

28.04.-03.05.2017
6 dana / 3 nocenja
FIRST MINUTE CIJENA: 175 EURA
za prijave do 20 Marta
                                                                


Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1,3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umjetnika, fotografa, manekena. Milano je moderan grad sa starom dušom; ima stari dio grada sa zanimljivim građevinama i palatama, zbog čega privlači brojne turiste. Smatra se „privrednim srcem“ Italije; svjetski je poznat privredni, modni i medijski centar.

Dobrodošli u grad ljubavi! Dobrodošli u grad romantike! Dobrodošli u Veronu!U sjevernoj Italiji, u pokrajini Veneto, na površini od 206 km2, nalazi se omiljena turistička destinacija, središte Šekspirove poznate drame „Romeo i Julija“ – Verona. Veo misterije nadvija se nad Veronom: detalji rane istorije nisu poznati, kao ni porijeklo njenog imena. Ali, ono što je vidljivo jeste da je Verona grad sa dugom istorijom, pun zanimljivih građevina i trgova, okružen zidinama. Zbog toga je poznata i kao „mali Rim“.
Jezero Komo je dio čuvene regije Lombardija i predstavlja jedno od najromantičnijih mjesta cijele Italije. Nalazi se između Milana i Švajcarske i predstavlja prirodnu granicu sa Švajcarskom. Njegova magična kombinacija Mediterana i alpskih vrhova, specifična arhitektura vila i kuća, drveni dizajn kao i tradicionalna i romantična vožnja brodićem po jezeru, privlači godišnje veliki broj turista iz svih krajeva svijeta.
Jezero Garda se nalazi u sjevernom dijelu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Najveće je jezero u Italiji. Zbog blage klime, prirodnih ljepota, obala prepunih malih gradića i sela koja dodaju šarm na već postojeće prirodne ljepote, predstavlja idealno mjesto za odmor, uživanje u svježem vazduhu i prelijepom pejzažu. Posjetioce fasciniraju brojne atrakcije i istorijski spomenici, smješteni u gradu Garda, antičkom utvrđenom gradu Sirmione, gdje se nalazi zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjevjekovne odbrambene luke, i drugim gradićima u okolini jezera. Kulinarska tradicija jezera dosta je bogata a veliki izbor specijaliteta može se probati u njegovim simpatičnim restoranima. U blizini jezera, u gradiću Castel Nuovo, nalazi se Gardaland, najpoznatiji zabavni park u Italiji.

Program putovanja:
1.dan/Petak/  28.04.2017
Polazak iz Podgorice u 11:45h ispred hotela “City”.Dnevno nocna voznja preko Hrvatske I Slovenije sa kracim pauzama za odmor I osvježenje.

2.dan / Subota / 29.04.2017
Dolazak u Milano u kasnim podnevnim casovima. Smjestaj u hotel.  Obilazak Milana ( ide se metroom)-modni, privredni i medijski centar Italije i glavni grad pokrajine Lombardija  u pratnji turističkog vodiča: centralne zone grada:dvorac Sforca-Viskonti,Trijumfalna kapija,trg Trgovaca, Duomo,pokriveni pasazi-galerija Vitora  Emanuela,Skala. Slobodno vrijeme. Smjestaj u hotel sa 3* u okolini Milana.Slobodno vrijeme. Nocenje.

 3.dan. / Nedelja / 30.04.2017
Dorucak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili odlazak na fakultativni izlet za Torino.Torino je prestonica pokrajine Pijemont, nekadašnje kraljevsko središte dinastije Savoj sa raskošnim bulevarima i palatama… Po dolasku panoramsko razgledanje grada: rijeka Po, park i dvorac Valentino, Borgo Mediovale – rekonstruisano srednjovjekovno seoce, sjedište kompanije „Fiat“… Pješački obilazak istorijskog centra grada: trg Sv. Karla sa crkvama bliznakinjama, trg Kastelo sa Kraljevskom rezidencijom dinastije Savoj, palata Madama, Mole Antonianela – čuvena kupola, jedan od simbola Torina.Slobodno vrijeme. Polazak za outlet "Vicolungo" jedan od najvecih i najpoznatijih outlet centara u Italiji. Slobodno vrijeme za soping. Povratak za Milano. Nocenje

4.dan / Ponedeljak / 01.05.2017
Dorucak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili odlazak na fakultativni izlet za Komo I Lugano.Dolazak u Komo . Razgledanje grada: staro gradsko jezgro, Piazza Cavour, Katedrala, Vila Olmo, Piazza San Fedele...  Vožnja brodom po jezeru. Jezero Komo je jedno od najljepsih jezera u Evropi okruzeno   velicanstvenim  Alpima i popularno je ljetovaliste  aristokratije I bogatih ljudi jos iz vremena Rimske imperije a danas stjeciste zvijezda-Madona, Dzordz Kluni,Stalone,Versace...Vile Serbeloni,Melci d'Eril,Vila d'Este...Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Cetrdesetominutna voznja brodom po jezeru tokom koje cete uzivati u pogledu na Alpe kao i u pogledu na luksuzne vile sa carobnim vrtovima svjetskog dzet seta.   Polazak za Lugano, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park, Gradska kuca... Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Povratak za Milano. Nocenje.

5.dan / Utorak/ 02.05.2017
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Polazak za Sirmione i jezero Garda oko 15h.Po dolasku  slijedi obilazak Sirmionea. Ovo je biser na obali jezera Garda, mjesto je gdje ćete uživati u otkrivanju bezbrojnih detalja u uskim uličicama, probati poznati limoncello, imati slobodno vrijeme za večeru. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor.

6.dan / Srijeda / 03.05.2017
Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

U cijenu aranžmana je ukljuceno:
- prevoz modernim turistickim autobusom (TV,CD, klima) 
 -tri  nocenja sa doruckom (kontinentalni) u hotelu sa  4**** u okolini Milana
 -usluge licenciranog vodica tokom cijelog trajanja aranzmana
 -troskove organizacije putovanja.

U cijenu aranžmana nije ukljuceno:
-fakultativni izleti i ulaznice za muzeje
-individualni troskovi putnika
-medjunarodno zdravstveno osiguranje – 6 eura
-boravisna taksa tokom boravka u Milanu- 3 eura po noci po osobi (placa se na licu mjesta)


NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
- plaćanje na 6 rata potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 40. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com