MILANO - VENECIJA - VERONA - KOMO - GARDALAND - BERGAMO
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

 Aranzman: Venecija-Verona-Milano-Gardaland- Bergamo
Trajanje aranzmana :22.06.-27.06.2017
Prevoz: autobus

VERONA-MILANO-VENECIJA-BERGAMO
GARDALAND - JEZERO KOMO – JEZERO GARDA-SIRMIONE
22.06.-27.06.2017
6 DANA / 3 NOCENJA
FIRST MINUTE CIJENA: 169 EURA

 
Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1,3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umjetnika, fotografa, manekena. Milano je moderan grad sa starom dušom; ima stari dio grada sa zanimljivim građevinama i palatama, zbog čega privlači brojne turiste. Smatra se „privrednim srcem“ Italije; svjetski je poznat privredni, modni i medijski centar.
Venecija se nalazi u sjevernoj Italiji. Glavni je grad oblasti Veneto. Ime grada i oblasti potiče od plemena Veneto koje je naselilo ovu oblast još u rimsko doba. Venecija je poznata kao jedan od najljepših i najromantičnijih gradova svijeta. Prostire se na 117 malih ostva u Venecijanskoj laguni na obali Jadranskog mora. Zahvata površinu od 414.57 km2, a ima 270.660 stanovnika, sa gustinom naseljenosti 652.9 stanovnika/km2.
Dobrodošli u grad ljubavi! Dobrodošli u grad romantike! Dobrodošli u Veronu!U sjevernoj Italiji, u pokrajini Veneto, na površini od 206 km2, nalazi se omiljena turistička destinacija, središte Šekspirove poznate drame „Romeo i Julija“ – Verona. Veo misterije nadvija se nad Veronom: detalji rane istorije nisu poznati, kao ni porijeklo njenog imena. Ali, ono što je vidljivo jeste da je Verona grad sa dugom istorijom, pun zanimljivih građevina i trgova, okružen zidinama. Zbog toga je poznata i kao „mali Rim“.
Jezero Komo je dio čuvene regije Lombardija i predstavlja jedno od najromantičnijih mjesta cijele Italije. Nalazi se između Milana i Švajcarske i predstavlja prirodnu granicu sa Švajcarskom. Njegova magična kombinacija Mediterana i alpskih vrhova, specifična arhitektura vila i kuća, drveni dizajn kao i tradicionalna i romantična vožnja brodićem po jezeru, privlači godišnje veliki broj turista iz svih krajeva svijeta.
Jezero Garda se nalazi u sjevernom dijelu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Najveće je jezero u Italiji. Zbog blage klime, prirodnih ljepota, obala prepunih malih gradića i sela koja dodaju šarm na već postojeće prirodne ljepote, predstavlja idealno mjesto za odmor, uživanje u svježem vazduhu i prelijepom pejzažu. Posjetioce fasciniraju brojne atrakcije i istorijski spomenici, smješteni u gradu Garda, antičkom utvrđenom gradu Sirmione, gdje se nalazi zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjevjekovne odbrambene luke, i drugim gradićima u okolini jezera. Kulinarska tradicija jezera dosta je bogata a veliki izbor specijaliteta može se probati u njegovim simpatičnim restoranima. U blizini jezera, u gradiću Castel Nuovo, nalazi se Gardaland, najpoznatiji zabavni park u Italiji.
 
 
Program putovanja:
1.dan/Cetvrtak/  22.06.2017
Polazak iz Podgorice u 16h ispred hotela “City”.Dnevno nocna voznja preko Hrvatske I Slovenije sa kracim pauzama za odmor I osvježenje.

2.dan / Petak/ 23.06.2017
Dolazak u Veronu u  podnevnim casovima  . Po dolasku obilazak grada :trg Bra,Arena,ulica Macini,trg Erbe,Danteov trg,crkva Santa Marija Antika I grobnica Skalidjerija,Romeova I Julijina kuca.Slobodno vrijeme. Smjestaj u hotel.  Slobodno vrijeme. Nocenje.
 
3.dan/ Subota / 24.06.2017
Dorucak. Slobodan dan u Veroni za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak  za Milano I jezero Komo. Po dolasku, slijedi  obilazak Milana-modni, privredni i medijski centar Italije i glavni grad pokrajine Lombardija  u pratnji turističkog vodiča: centralne zone grada:dvorac Sforca-Viskonti,Trijumfalna kapija,trg Trgovaca, Duomo,pokriveni pasazi-galerija Vitora  Emanuela,Skala. Slobodno vrijeme. Polazak za jezero Komo. .Dolazak u Komo . Razgledanje grada: staro gradsko jezgro, Piazza Cavour, Katedrala, Vila Olmo, Piazza San Fedele...  Mogucnost vožnje brodom po jezeru (individualno). Jezero Komo je jedno od najljepsih jezera u Evropi okruzeno   velicanstvenim  Alpima i popularno je ljetovaliste  aristokratije I bogatih ljudi jos iz vremena Rimske imperije a danas stjeciste zvijezda-Madona, Dzordz Kluni,Stalone,Versace...Vile Serbeloni,Melci d'Eril,Vila d'Este...Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Cetrdesetominutna voznja brodom po jezeru tokom koje cete uzivati u pogledu na Alpe kao i u pogledu na luksuzne vile sa carobnim vrtovima svjetskog dzet seta. Povratak za Veronu. Nocenje.
 
4.dan. / Nedelja / 25.06.2017
Dorucak. Nakon doručka, fakultativni odlazak u zabavni park GARDALAND ili odlazak za Bergamo. Slobodno vrijeme za uživanje u atrakcijama parka: SVIJET SNOVA – LUDA KUĆA –  LETEĆE OSTRVO – ČAROBNA PLANINA – AFRIČKI SAFARI KANUOM – TRANSGARDALAND EXPRESS – 4D AVANTURA – SEKVOJA – ATLANTIDA – DOLINA KRALJEVA – PANORAMSKI TOČAK – PLAVI TORNADO, MAMUTI I LEDENO DOBA. Po zatvaranju parka (18h)  odlazak do Sirmionea. Ovo je biser na obali jezera Garda, mjesto je gdje ćete uživati u otkrivanju bezbrojnih detalja u uskim uličicama, probati poznati limoncello, imati slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.
 
Za putnike koji se odluce za izlet za Bergamo: Polazak za Bergamo,grad  ispod obronaka Alpa, grad teatra i muzičke umjetnosti sa vjekovnom tradicijom. U Bergamu je u 16. vijeku nastala komedija del arte, specifična pozorišna forma, vrlo popularna u Italiji i Francuskoj, sa glumcima pod maskama koji improvizuju tekst na utvrđene teme. Bergamo je poznat i kao jedan od četiri grada u Italiji, pored Ferare, Luke i Groseta, čija su gradska jezgra u cjelosti okružena potpuno očuvanim srednjovjekovnim zidinama. Šetnja gornjim gradom oko Starog trga,  istorijskog centra Bergama. Setnja centrom grada: glavna ulica Via Colleoni, Basilice Santa Maria Maggiore, katedrala, Piazza Vecchia, Piazza del Duomo…  Slobodno vrijeme. Povratak za Veronu. Svracanje do gradica Sirmione. Slobodno vrijeme. Nocenje.

5.dan / Ponedeljak / 26.06.2017
Dorucak. Napustanje hotela. Polazak za Veneciju Odlazak  do luke Punto Sabioni, gdje slijedi ukrcavanje na brodić. Polučasovna vožnja brodićem do Venecije. Po dolasku u Veneciju, obilazak grada u pratnji vodica: Trg Sv.Marka, Katedrala Sv.Marka, Most uzdaha, Rialto...Slobodno vrijeme do17h.Povratak u luku Punto Sabioni. Polazak za Podgoricu. Nocna voznja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku sa kracim pauzama za odmor I granicne formalnosti.

6.dan / Utorak/ 27.06.2017
Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

U cijenu aranžmana je ukljuceno:
- prevoz modernim turistickim autobusom (TV,CD, klima) 
 -tri  nocenja sa doruckom (kontinentalni) u hotelu sa  3***   u okolini Verone
 -usluge licenciranog vodica tokom cijelog trajanja aranzmana
 -troskove organizacije putovanja.

U cijenu aranžmana nije ukljuceno:
-fakultativni izleti i ulaznice za muzeje
-individualni troskovi putnika
-medjunarodno zdravstveno osiguranje – 6 eura

NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
- plaćanje na 6 rata potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 40. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com