MILANO-VERONA-DJENOVA - LUGANO- GRUPNI AVIO ARANZMAN
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Milano-Verona-Lugano-Komo-Djenova
Prevoz: avion
Trajanje aranzmana: 10.10.-14.10.2017 i 17.10.-21.10.2017

Milano je u svijetu simbol modne prijestonice, raja za šoping, fudbalske prijestonice, internacionalne opere i dinamičnog noćnog života. U Italiji je Rim simbol stare Italije, a Milano nove Italije… Đenova predstavlja najveću luku u Italiji čije gradsko jezgro je na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Jedan od najstarijih italijanskih gradova, grad u kome je rođen Kristofer Kolumbo, danas, pored svojih starina privlači turiste i modernim građevinama (tržnim centrima, pomorskim muzejom sa najpoznatijim akvarijumom u svijetu, botaničkom baštom). 

MILANO - VERONA - ĐENOVA - KOMO - LUGANO

GRUPNI ARANŽMAN SA POLASKOM IZ PODGORICE !

5 DANA - 4 NOĆENJA / 279,00 € za prijave do 25.09.
DVA TERMINA:
10.10.-14.10.2017  - RASPRODATO
17.10.- 21.10.2017

( AVIO PREVOZ SA UKLJUČENIM TAKSAMA,  HOTELSKI SMJEŠTAJ SA DORUČKOM,  TRANSFERI,  VODIČ )

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN /  UTORAK - 10.10. / PODGORICA – MILANO /

Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 08:00 h. Let za Milano u 10:05 h. Slijetane u Milano u 11:55 h. Polazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava panoramskim razgledanjem utvrđenja porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / SRIJEDA - 11.10. / VERONA – SIRMIONE /

Doručak. Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak za Veronu i Sirmione. Po dolasku u Veronu slijedi organizovan obilazak grada romantike i istinske ljubavi: Arena i Gradska kuća, Piazza Bra, luksuzna ulica Via Mazzini, Piazza delle Erbe, renesansni trg Piazza dei Signori, Santa Maria Antica (Stara Bogorodicina Crkva), i za sam kraj nadaleko čuvena Casa di Giuletta (Julijina kuća). Slobodno vrijeme. Nakon toga (17:00h) odlazak do Sirmionea. Ovo je biser na obali jezera Garda, mjesto je gdje ćete uživati u otkrivanju bezbrojnih detalja u uskim uličicama, probati poznati limoncello, imati slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje. 
 

3. DAN / ČETVRTAK - 12.10. / MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. U povratku ka Milanu odlazak do jezera Komo. Jezero Komo je treće po veličini jezero u Italiji. Nalazi se na samom sjeveru zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mjesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svjetskog džet-seta: Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija... Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mjesto izuzetnom turističkom atrakcijom. Mogućnost fakultativnog organizovanja vožnje feribotom (ili brodićem) po jezeru, u zavisnosti od vremenskih uslova. Slobodno vrijeme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Povratak u Milano. Noćenje.

4. DAN / PETAK - 13.10. / ĐENOVA – SERRAVALLE OUTLET /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Đenove i obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svijetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.
 

5. DAN / SUBOTA - 14.10. / MILANO – PODGORICA /

Doručak ( Lanč paket ). Rani jutarnji transfer do aerodroma ( oko 04:45 h ). Let za Podgoricu u 07:50 h. Slijetanje u Podgoricu u 09:35 h. Kraj programa.

 

U CIJENU JE URAČUNATO:
- Avio prevoz na relaciji Podgorica – Milano – Podgorica
- Transferi autobusom po programu
- Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu
- Usluge pratioca / vodiča za razglede prema programu
- Organizacioni troškovi putovanja
- 1 komad malog ručnog kabinskog prtljaga dimenzija 42cm x 32cm x 25 cm (ruksak)

U CIJENU  NIJE URAČUNATO:
- Lokalna taksa koja se plaća isključivo na recepciji hotela ( 3 eura po osobi po danu )
- Čekirani prtljag ( kofer ) do 23 kg ili ručni prtljag do 10 kg dimenzija 56 cm x 45cm x 25 cm
- Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 5,00 € )
- Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju

NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
- plaćanje na 6 rata potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 40. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.
 
 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com