LEFKADA - ATINA - LUTRAKI - PELOPONEZ
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Lefkada - Atina - Lutraki
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana:  08.09.-14.09.2018

 

LEFKADA - ATINA - LUTRAKI  - PELOPONEZ

7 DANA / 5 NOCENJA

CIJENA: 179,00 €

08.09.-14.09.2018

(PREVOZ, SMJEŠTAJ, VODIČ)


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / 08.09.2018 - SUBOTA/ PODGORICA /

Sastanak grupe u 21:45h na parkingu ispred hotela "City". Polazak grupe je planiran oko 22:00h. Vožnja kroz Albaniju i Grčku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe...

2. DAN /09.09.2018 - NEDELJA / LUTRAKI /

Dolazak u Lutraki, čuvenom atinskom ljetovalištu koga još i nazivaju Grčka Nica. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak na plažu koja se nalazi u blizini hotela. Slobodno vrijeme. Naveče odlazak u zajedničku šetnju. Noćenje.    

3. DAN / 10.09.2018PONEDELJAK/ LUTRAKI - ATINA /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak grupe u razgledanje Atine: trg Omonija, trg Sintagma i Parlament, Akademija nauka, Olimpijski stadion, Zevsov hram. Zajednička šetnja i odlazak na Akropolj (antičko svetilište posvećeno boginji Atini zaštitnici grada, po kojoj je grad dobio ime i obilazak antičkog lokaliteta na kome se nalaze Parthenon, Erehtejon, Propileji...). Slobodno vrijeme. Uveče povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 11.09.2018 -UTORAK / LUTRAKI - PELOPONEZ (KORINTSKI KANAL, EPIDAURUS, MIKENA, NAFPILION) 

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni cjelodnevni izlet za Peloponez. Vožnja do Korintskog kanala, kraća pauza uz šetnju i razgledanje kanala. Nastavak putovanja za Epidaurus (svetilište boga Asklepija), obilazak antičkog pozorišta iz IV vijeka p.n.e, čuvenog po svojoj akustičnosti. Nastavak putovanja do Nafpliona – jedan od najljepših gradova Peloponeza, poznat i kao grad tri tvrđave (srednjovjekovna tvrđava " Palamidi ", drevna tvrđava " Akronavplia", otomanska " Bourtzi "). Pješačko razgledanje centra grada i slobodno vrijeme za kraći odmor. Nastavak putovanja i dolazak u Mikenu. Kraći odmor uz obilazak Mikene sa razgledanjem čuvenih Lavljih vrata, grobnica, Artrejeve riznice, ostataka kiklopskih zidina. Povratak u Lutraki u poslijepodnevnim časovima. Noćenje.

5. DAN / 12.09.2018SRIJEDA/ LUTRAKI - LEFKADA /

Doručak. Nakon doručka polazak za Lefkadu. Po dolasku smještaj u apartmane i slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora odlazak u obilazak grada uz laganu šetnju. Njegova arhitektura najviše oslikava uticaj Vizantije koji se ogleda u sakralnim građevinama i utvrđenjima, dok su male dvospratne kuće i uske uličice karakteristične za ovo ostrvo. Građen je kao plansko, venecijansko, srednjovjekovno naselje, sa središnjim Trgom svetog Spiridona. Zemljotres je 1948. godine prilično oštetio zgrade, nakon čega je južno od nekadašnjeg istorijskog dijela grada izgrađen novi dio, tj. Neapolis. Poslijepodnevni boravak na plaži Katizma. Ovo je jedna od najljepših plaža na Lefkadi. Nalazi se na 14 kilometara južno od glavnog grada na zapadnoj obali, pored gradića Agios Nikitas. Dugačka plaža sa pijeskom i sitnim šljunkom daje prelijepu tirkiznu boju vode. Taverne i barovi nalaze se iznad plaže, kao i besplatni tuševi koji su rijetki na plažama na ostrvu. Iznad plaže nalaze se i prodavnice, a od taverni izdvajamo tavernu Colpa sa prelijepim bazenom. Povratak u apartmane. Noćenje.

6. DAN / 13.09.2018 - CETVRTAK / LEFKADA - KEFALONIJA - ITAKA /

Fakultativno krstarenje do Kefalonije i Itake. Ukrcavamo se na brod i spremni smo da zaplovimo u prelijepe vode Jonskog mora. Nakon što prođemo brojne plaže, ribarska sela, svetionike koji oduzimaju dah, pravimo pauzu za morske čarolije na čuvenoj plaži zaliva Porto Kaciki. Putovanje nastavljamo posjetom selu Fiskardo na Kefaloniji. Ovo je najveće i najočuvanije ribarsko selo u jonskom arhipelagu koje je preživjelo razorni zemljotres 1953. godine. Imaćemo sasvim dovoljno vremena za odmor, kupovinu suvenira i osveženje u nekom od kafića... Na sledećem odredištu – ostrvo Itaka možemo uživati u plaži ili posjeti divnom muzeju koji se ovdje nalazi. Za ovo ostrvo se vjeruje da je rodno mjesto opjevanog junaka Odiseja. U povratku posećujemo misteriozne Papanikolis pećine u koje ćemo ući direktno našim brodom i stati tačno na lokaciju gde su vojne podmornice znale da se kriju tokom 2. sv. rata. Povratak u apartmane. Noćenje.

7. DAN / 14.09.2018 - PETAK / LEFKADA - PODGORICA /

Napuštanje smještaja oko 09:00h. Slobodno vrijeme do polaska ka Podgorici. Vožnja prema Podgorici preko Patre, Janjine, Kakavije sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim satima

  U cijenu je uračunato:
- Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu
- Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu u Lutrakiju
- Usluga dva noćenja u apartmanima na Lefkadi
- Usluge vodiča za razglede prema programu
- Troškovi pratioca grupe
- Organizacioni troškovi putovanja

U cijenu aranžmana nije uračunato :
- Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 7,00 € )
- Fakultativni izleti, ulaznice za muzeje,
- Individualni troškovi…
-Lokalna turistička taksa (uvedena u Grčkoj Januara 2018.)

NAČIN PLAĆANJA:

 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 80 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska
  


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com