KRALJEVSKI MAROKO & BARSELONA
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Maroko-Rabat-Marakes-Casablanca-Fes-Meknes
Prevoz: avion
Trajanje aranzmana: 28.10.-04.11.2018

 KRALJEVSKI MAROKO &  BARSELONA
MARAKESH-RABAT-CASABLANCA-FES-MEKNES
28.10.-04.11.2018
AVIO KARTE SA UKLJUCENIM AERODROMSKIM TAKSAMA+7 NOCENJA U HOTELIMA SA 3/4*+TRANSFERI + OBILASCI PO PROGRAMU+VODIC
FIRST MINUTE CIJENA:799 EUR
za prijave do 15. Septembra


 
Maroko, prikladno ušuškan na sjeverozapadnoj obali Afrike, predstavlja pravu zemlju kontrasta. S jedne strane je veoma evropeiziran  sa nizom modernih hotela, restorana i noćnih klubova, a sa druge sa savršeno očuvanim starim zdanjima i jedinstvenim spomenicima kulture. Teško uporediv, smješten u istočnu bajku sa dvorcima, parkovima, baštama i jezerima. Sačinjem je od planinskih masiva pokrivenih vječnim snijegom, vodopada, rijeka koje dodiruju pustinju, ravnica sa stablima mandarina i nara i drevnih gradova sa bezbroj istorijskih mjesta.  Stare medine čini splet sokaka, arapskih kućica, koloritnih pijaca i veličanstvenih džamija po kojima šetaju žene otkrivenog lica i u mini suknjama. Blaženstvo i raskoš istoka, egzotična marokanska kultura, evropski komfor i savremena poslovnost – sve je to Maroko koja uspjeva da impresionira svakog posjetioca

Program putovanja:
1.dan 28.10.2018 / Nedelja / Podgorica-Dubrovnik-Marakesh
Okupljanje putnika ispred hotela City u 9:00h.Transfer do Dubrovnika. Let za Barselonu je u 14:50h. Slijetanje u Barselonu je u 17:05h.  Nastavak leta za Marakesh je u 20:45h. Slijetanje u Marakesh je u 22:10h. Transfer do hotela.  Noćenje.
 
2.dan 29.10.2018 / Ponedeljak /MARAKESH
Doručak. Polazak na razgledanje grada u pratnji vodica. Marakeš je biser Maroka koji je preživio vladavinu četiri dinastije. Svaka od njih je u gradu ostavila tragove svoje vlasti. Marakeš je prava priča „iz 1001 noći“ gdje se po tajanstvenim lavirintima starog grada (medine) može  danima šetati ili uživati u sjenovitim alejama mnogobrojnih parkova. U starom gradu su i tradicionalne kuće marokanaca, zanatske radnje, kafeterije i fontane. Razgledanje: Zidina, Kutubija džamije iz 12. vijeka, veličanstvenog mauzoleja dinastije Saadi sa čuvenom salom „ 12 stubova“  draguljem špansko – mauritanske umjetnosti, dvorca Bahia pravog spleta kuloara i stepeništa, romantičnih vrtova Agdal i Menara i na kraju najznačajnijeg trga Džema el Fna gdje se danonoćno može lutati medju tezgama prepunim voća i poslastica a uveče slušati priče orijentalnih pripovjedača i gledati čuda fakira... Povratak u hotel. Noćenje.
 
3.dan 30.10.2018 / Utorak / MARAKESH
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Marakeš je srce marokanskog istoka i berberska prestonica. U podnožju Atlaskih planina, ovaj treći po veličini grad je užurban, bučan i mnogoljudan i iz sve snage se trudi da sačuva duh i ljepotu istočne bajke koja je toliko privlačna turistima. Središte grada je trg Džema el Fna, upisan u spisak svjetskog nasledja UNESCO, koji od ranog jutra do večeri predstavlja pravu pozornicu za dresere zmija koje igraju uz muziku frule, marokance istetovirane kanom, nerazumljive pjevače okružene  bjeličastim dimom nargila... Marakeški bazar i najveći trg dozvoljavaju da se na njima upoznaju naravi i običaji zemlje i uz to da se od lokalnih zanatlija kupe prekrasni suveniri. Na trgu Džema el Fna berberi sa Visokog Atlasa igraju nacionalni ples „auaš“, na ruševinama nekadašnjih palata se gnijezde rode. Noćenje.
 
4.dan 31.10.2018 / Srijeda / MARAKESH - RABAT
Doručak. Napustanje hotela. Polazak za Rabat. Po dolasku slijedi obilazak grada u pratnji vodica. . Rabat nije samo prestonica Maroka već i ogromna riznica znamenitosti koja rado prikazuje svoju arhitektonsku mješavinu stilova. Iako je danas savremeni poslovni centar u punoj mjeri je sačuvao svoj istočni kolorit. Panoramsko razgledanje kraljevske palate, glavne gradske tvrdjave Kasba Udaja,  mauzoleja Mohameda V, Hasanove kule kao i mjesta gdje je prije 800 godina trebala da bude najveća džamija svijeta. Slobodno vrijeme. Smjestaj u hotel. Nocenje
 
5.dan 01.11.2018 / Cetvrtak / RABAT-MEKNES - FES- RABAT
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet za Meknes i  Fes. Po dolasku u Meknes slijedi razgledanje ove stare carske prestonice Maroka autobusom i pješice: gradske zidine, veliki rezervoar, glavni trg El Hedim, džamija i grob Mulaja Ismaila, Bab al Mansur, najveća i najraskošnija kapija grada. Pauza za ručak i odlazak za Fes.  Fes nije samo najstariji od četiri imperatorska  grada, već je i četvrti po veličini u Maroku. Ujedno je i spomenik trima epohama koje su se odrazile u arhitekturi i obliku starog grada koji je upisan u spisak kulturne baštine UNESCO. Poludnevno razgledanje: mauzoleja Idrisa II, sina osnivača prve dinastije (Idrisida) u Fesu; Islamskog univerziteta Al-Karun; kvarta prerade i bojenja kože; Dvorca emira; medrese u kojoj su Kraljevski dvorac, Evropsko groblje, vrtovi Buželud, 14 vrata, 6000 ulica, 200 džamija i 180 hamama. Slobodno vrijeme. Povratak u Rabat. Noćenje
 
6.dan 02.11.2018 / Petak/ RABAT-CASABLANCA
Doručak. Napustanje hotela.  Odlazak autobusom za Kazablanku. Ovaj lučki grad je ostavljao tužne utiske sve do trenutka dok ga nisu preuzeli Francuzi i stvorili unikat Afrike u mauritanskom stilu. Na grad asocira i holivudsko remek djelo o ljubavi snimljeno u njemu 40-ih godina proslog vijeka. Razgledanje veličanstvene džamije Hasana II (ulazak), skvera Mohameda V, rezidencijalnog dijela Anfa kao i promenade Ain Diab. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.
 
7.dan 03.11.2018 / Subota / CASABLANCA-MARAKESH-BARSELONA
Doručak. Napustanje hotela. Polazak za Marakesh I transfer za aerodrom. Transfer do Marakeša, do aerodroma. Polijetanje aviona za Barselonu u 13:30 h . Slijetanje u Barselonu u 16.55 h.  Transfer sa aerodorma I odlazak na panoramsko pjesacki obilazak Barselone. Odlazak do centralnog gradskog trga i upoznavanje sa prijestonicom Katalonije. Setnja cuvenom La Ramblom, posjeta pijaci La Boqueria… Slobodno vrijeme. Smjestaj u hotel. Nocenje.
 
8.dan 04.11.2018 / Nedelja/ BARSELONA-DUBROVNIK-PODGORICA
Dorucak. Napustanje hotela. Transfer do aerodroma u Barseloni. Let za Dubrovnik je u 11:55. Slijetanje na aerodrom Cilipi u 14:10. Transfer do Podgorice. Kraj programa.
 
U CIJENU ARANZMANA  JE UKLJUCENO :
-Avionska karta na relaciji Dubrovnik – Barselona- Marakesh, i Marakesh-Barselona-Dubrovnik
-Transfer : Podgorica – Dubrovnik – Podgorica,
-3 noćenja u hotelu "Mogador Casbah"  sa 4* u   Marakeshu  na bazi N/D
-2 nocenja u hotelu "Texuda sa 3* u Rabatu na bazi N/D
-1 nocenje u hotelu "Diwan" sa 4* u Casablanci na bazi N/D
-1 nocenje u hotelu sa 3* u okolini Barselone na bazi N/D
-Transferi  aerodrom-hotel-aerodrom
-cekirani prtljag do 20 kg
-Obilasci po programu
-Usluge vodica tokom cijelog putovanja
-aerodromske takse


U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO :
• Fakultativni izlet za Meknes - Fes I ulaznice za muzeje
• Putničko osiguranje 10 € ( moze se uzeti u agenciji )
• viza za Maroko - obezbjedjuje agencija ( 50 eura)
• Individualni troškovi
•lokalne takse ,placaju se na recepciji hotela
•doplata za jednokrevetnu sobu 150 eura

Napomene :
-Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 30 osoba
-Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 25 osoba.


NACIN PLACANJA:
-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 300 eura a zadnju ratu 20  dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka
 
 
 
 
 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com