JEDINSTVENI VAKSRS NA KRFU
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Jedinstveni Vaskrs na Krfu
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 25.04.-29.04.2019
 

                                                    VASKRŠNJI PRAZNICI NA KRFU
                                                                25.04.-29.04.2019
                                                                5 dana / 3 noćenja
                                                                CIJENA: 169EURA 
                                                           za prijave do 15. Marta                                             
                                                      Veličanstveni Vaskrs na Krfu je događaj koji tradicionalno privlači stotine hiljada turista sa svih meridijana, svih naroda i svih vjera. Na ovom putovanju kroz par fakultativa vidjećemo (raskošnu palatu Ahilion, kao svojevrsni pečat austro-ugarske arhitekture), spektakularnu panoramu na Kanonima, odakle avioni slijeću i polijeću kao sa Vašeg dlana, minijaturno Mišje ostrvo i dah jonske topline, gde se prepliću brodovi i avioni, takođe i nevjerovatno poigravanje mora i kopna na primjeru Paleokastrice sa pet zaliva i isto toliko fantastičnih plaža ali i dva poluostrva sa značajnim kulturno-istorijskim spomenicima. Kanal ljubavi u Sidariju, prirodni prolaz nastao taloženjem pješčanih nasipa u moru koji predstavlja nezaobilaznu razglednicu ovog turističkog epicentra sjeverne obale Krfa. Ostrvo Vido - Plavu grobnicu, Srpsku kuću, sa mnogobrojnim istorijskim predmetima i činjenicama, koje svakako vrijedi vidjeti, i razumjeti zbog čega srpski narod, Krf osjeća bliskim i djelimčno svojim. Sam grad Krf koji svoju raskošnu ljepotu koju na neki način duguje i svojim osvajačima. Mletačka republika se ogleda u atmosferi uskih popločanih ulica i u samoj venacijanskoj ikonografiji. Britanski uticaj je isto tako vidljiv na reprezentativnim i osunčanim fasadama, a među njima Liston, izdvaja se po svojoj ljepoti i istoriji.

   
Jedan od najpopularnijih djelova grada Krfa je Liston. To je kompleks zgrada na Espianadi, u kojima se nalaze banke, a u prizemlju mnogobrojne kafeterije i restorani. Ovu elegantnu i aristokratsku gradjevinu, projektovao je čuveni francuski inženjer i arhitekta Leseps, 1807 godine. Leseps je poznat po izgradnji Sueckog kanala. Dizajn Listona je baziran na izgledu poznate pariske ulice Rivoli. Zanimljivo je i porijeklo imena. Naime, u vreme vladavine aristokrata, postojala je specijalna lista, i samo oni ljudi čija su se imena nalazila na njoj, su imali pravo da šetaju ispod prelijepih arkada Listona i sjede u njegovim restoranima. Kasnije je to pravo djelimično dodijeljeno i ostalima - obični smrtnici su mogli da šetaju, ali samo po drugoj strani ulice. Svaka arkada Listona ima fenjer, pa je poznat i kao "ulica fenjera".
Preko puta Listona nalazi se ulaz u Staru Tvrđavu, levo je palata Svetog Mihaila i Svetog Đorđa. Crkva Sv. Spiridona se nalazi u neposredoj blizini, odmah iza Listona, a okolne uličice su pune različitih zanatskih radnji, naročito zlatarskih.
U gradu Krfu danas živi oko 65000 stanovnika, a u dane Vaskrsa, što kopnom i morem, što vazduhom na "zeleno ostrvo" doputuju još toliko turista iz svih krajeva svijeta, a među njima i Vi.
Na ovom putovanju osim magično privlačnih filigranskih radnji i vrhunske ponude vina i hrane u porodičnim tavernama u centru, imaćemo prilike da prisustvujemo i nekim od mnogobrojnih litija, liturgija uz pratnju orkestra i horova i da čujemo zvona mnogobrojnih crkvi, od kojih se crkva Sv.Sporidona izdvaja kao zaštitnik ostrva i ostrvljana ( Svaki drugi muškarac na ostrvu nosi ime po njemu Spiro!). Vrhuncem Vaskršnjeg višednevnog slavlja i najatrktivnijim događajem smatra se tradicionalno bacanje vrčeva punih vode sa prozora i balkona na pločnik.
   
Otvorite srce, idemo na Krf!
Program putovanja:
1. dan 25.04.2019  četvrtak Podgorica, Drač, Kakavia
Polazak autobusa iz Podgorice  u 19.00 h. Noćna vožnja kroz Albaniju i Grčku sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan 26.04.2019 petak Igumenica, Krf
Dolazak u Igumenicu i ukrcavanje na feribot. Vožnja brodom do Krfa na koji stižemo u prijepodnevnim časovima. Smještaj u vilu, slobodno vrijeme za odmor. Popodnevni obilazak grada uz pratnju vodiča započinje od Espianade sa Listonom, crkve Svetog Spiridona, zgrade Jonske Akademije- tj. prvog grčkog fakulteta,  spomenika Šulenburgu i Stare tvrđave,  palate Sv. Mihaila i Georgija- danas Muzeja azijske umjetnosti, Kapije Sv. Georgija, Biblioteke i zgrade Udruženja čitalaca Krfa, zatim prema Staroj luci pored Vizantijskog muzeja, zgrade Prefekture- rodne kuće  Joanisa Kapodistrijasa prvog upravitelja Grčke. Slobodno vrijeme uz mogućnost učestvovanja u gradskim svečanim procesijama, litijama, liturgijama i svemu onome što Vaskršnje svečanosti čini jedinstvenim na ovom ostrvu. Noćenje.

3. dan 27.04.2019 subota
Polazak u 8.00h na glavnu proslavu Uskrsa u gradu i prisustvovanje atrakciji zbog koje turisti iz cijelog svijeta dolaze na Krf, tradicionalno bacanje vrčeva sa balkona i prozora na pločnik. Ovom prilikom možemo vidjeti kako Krfljani slave uz brojne orkestre i horove na mnogim mjestima u gradu, što čitav događaj pretvara u emotivni i vizuelni spektakl koji ćete pamtiti čitavog života. Predviđen je odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovanje svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije. Zašto se ova ceremonija, koja je vezana isključivo za Krf dešava saznaćete ako krenete sa nama na ovo putovanje ;-). Po završetku ceremonije slobodno vrijeme ili  izlet, jedna vrsta hodočašća, gdje ćemo posjetiti Srpsku kuću i ostrvo Vido  i pokloniti se sjenima mučenika u Plavoj grobnici.
U večernjim satima predviđena je poseta lokalnoj crkvi i prisustvovanje ANASTASI (Uskršnja liturgija) i velika ponoćno slavlje. Noćenje.

4. dan 28.04.2019. nedelja
Slobodan dan u gradu ili fakultativni izlet Kanoni – Paleokastrica  Polazak u 09.00, povratak oko 15.00. Putovanje do Paleokastrice koja se nalazi na zapadnoj obali ostrva . Obilazak manastira posvećenog Bogorodici, koji  se nalazi na uzvišenju, sa čarobnim pogledom na cijelu oblast. Slobodno vrijeme. Odlazak do  vidikovca Kanoni, odakle se pruža pogled na  crkvu Bogorodice Vlaherne i ostrva – Pontikonisi, kao i na aerodromsku pistu, gdje avioni slijeću  bukvalno 50 metara od vas. Nastavak putovanja do Ahiliona – raskošnog dvorca Austro-Ugarske carice Elizabete.  Slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak na Grčko veče uz  vaskršnje kucanje jajima, gozbu uz tradicionalna grcka jela, grčka vina, salate i uz bogat kulturno-umjetnički i muzički program kao dio je nezaboravnog Vaskršnjeg slavlja na ostrvu Krf. Noćenje.

5. dan29.04.2019 ponedeljak Krf, Igumenica, Kakavia, Tirana, Podgorica
Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 12:00. Ukrcavanje na feribot i polazak za Podgoricu. Vožnja preko Grčke i Albanije sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti . Dolazak u Podgoricu  oko ponoći. Kraj programa.
 
 U cijenu aranzmana je ukljuceno:
- Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu
- Usluga tri noćenja u apartmanima sa 3*** 
- Usluge vodiča za razglede prema programu
- Troškovi pratioca grupe
- Troškovi vožnje brodom od Igumenice do Krfa
- Organizacioni troškovi putovanja

U cijenu aranžmana nije ukljuceno:
- Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja - 5 eura
-fakultativni izleti
-ulaznica zo voznju brodom do ostrva Vido
-ulaznice za muzeje
- Individualni troškovi putnika
 
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 60 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka
- plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.
          * Napomena:  Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama
       * Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata CKB i Hipotekarne banke
       * Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 320         
    
 
                                                    MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 35 PUTNIKA
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com