ISTANBUL -1.MAJ - avionom iz Podgorice
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Prevoz: avionom iz Podgorice
Trajanje aranzmana: 29.04.-03.05.2018

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstva - Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad - Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Ovaj veliki grad ima površinu od 5700 km², a nastanjuje ga nešto više od 14 miliona stanovnika

ISTANBUL –PRVI MAJ 2018
AVIONOM IZ PODGORICE           
29.04.-03.05.2018 – 5 dana     
GRUPNI ARANZMAN
CIJENA:395 EURA


Program putovanja:
1.dan 29.04.2018 /Nedelja/ PODGORICA – ISTANBUL
 /Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Turkish airlines-a u 07:00h. Let za Istanbul u 09.50h. Slijetanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 12:50h. Nakon toga slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Aksaraj, Valensov viadukt, Zlatni rog, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na Azijsku stranu ovog divnog grada I obilazak jednog od najlJepših vidikovaca, Čamlidža…Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan 30.04.2018/Ponedeljak/ ISTANBUL/Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'.  Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svijetu, nemjerljive arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Podignuta je za nepunih šest godina (532-537) u doba cara Justinijana i posvećena je Hristu kao personifikaciji Božije mudrosti; pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Postala je muzej 1935. godine. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, gradjene na mjestu palate cara Kontantina od 1609. do 1616. godine, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cvijeta lale u pedesetak varijanti ; to je jedina džamija u islamskom svijetu - pored džamije u Meki – sa šest minareta. Posjeta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgradjenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri vijeka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odjeće i porcelana. Slobodno popodne.. Mogućnost fakultativnog odlaska u restoran GAR na večeru sa folklornim programom i trbušnim plesom Noćenje.

3.dan 01.05.2018/Utorak/  ISTANBUL /Doručak.  Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta i  obilazak Prinčevskih ostrva – arhipelag od devet ostrva koji se nalazi u Mramornom moru. Danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula, a u vrijeme Vizantije su ostrva korišćena za slanje u egzil pretendenata na carski presto. Obilazak Buyuk Ade, najvećeg ostrva u ovom arhipelagu. Posle saobraćajne verve Istanbula, posjeta ovom ostvru će vas vratiti prirodi, motorni saobraćaj je ovdje isključen. Mogućnost obilaska ostrva kočijama ili biciklom. Povratak u Istanbul. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 
4.dan 02.05.2018 /Srijeda/ ISTANBUL
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije).Nakon krstarenja fakultativni obilazak palate DOLMABAHČE , podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Noćenje.

5.dan 03.05.2018 /Srijeda/ ISTANBUL /Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Transfer na aerodrom oko 16:45h. Polijetanje iz Istanbula u 19:45h, i dolazak u Podgoricu u 19:30h.

U cijenu aranžmana je uračunato:
- prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*  na Laleliju 
- panoramsko razgledanje grada u pratnji vodica
- transferi aerodrom-hotel-aerodrom
- pratnja vodica tokom cijelog putovanja
- aerodromske takse

U cijenu aranžmana nije uračunato:  
- fakultativni izleti i ulaznice
- medjunarodno putno i zdravstveno osiguranje
- individualni troskovi putnika
 
U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cijenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate.
Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

Način plaćanja:
- mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 100 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
- mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke 

Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE ”ISTANBUL”
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 Voda: Preporučuje se korišćenje isključivo flaširane vode. Novac: Nova Turska lira 1 TRY=0.4381 evro.                             
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com