ISTANBUL U OKTOBRU - avionom iz Podgorice
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Prevoz: avionom iz Podgorice
Trajanje aranzmana: 26.10.-30.10.2017

ISTANBUL U OKTOBRU  - AVIONOM IZ PODGORICE           
26.10.-30.10.2017 – 5 dana
CIJENA: 399 €  ( sa ukljucenim aeorodromskim taksama) - HOTEL "BUYUK PARIS" SA 3* 
               420 
€ ( sa ukljucenim aeorodromskim taksama) - MARMARAY HOTEL YENIKAPI 4*                           GRUPNI ARANZMAN
Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prestonica tri velika carstva - Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad - Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Ovaj veliki grad ima površinu od 5700 km², a nastanjuje ga nešto više od 10 miliona stanovnika

1.dan 26.10.2017 /Cetvrtak/ PODGORICA – ISTANBUL 
Sastanak na aerodromu Golubovci dva sata prije leta na salteru Oki air-a. Let za Istanbul je u 09:50. Slijetanje u Istanbul u 10:50h. Slijedi transfer sa aerodroma i smještaj u hotel. Poslije kraceg odmora odlazak na pjesacku turu u pratnji vodica i prvo upoznavanje sa ovim prelijepim gradom. Noćenje.

2.dan 27.10.2017Petak/ ISTANBUL
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, odlazak na vidikovac Čamlidža. Povratak do Taksima, šetnja glavnom pješačkom zonom i ulicom Ištiklal. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel.  Noćenje. 

3.dan 28.10.2017/Subota/  ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, ili odlazak na fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije).Nakon krstarenja fakultativni obilazak palate DOLMABAHČE , podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Slobodno vrijeme za šetnju. Mogućnost fakultativnog odlaska u restoran GAR na večeru sa folklornim programom i trbušnim plesom Noćenje.

4.dan 29.10.2017 /Nedelja/ ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'.  Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svijetu, nemjerljive arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Podignuta je za nepunih šest godina (532-537) u doba cara Justinijana i posvećena je Hristu kao personifikaciji Božije mudrosti; pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Postala je muzej 1935. godine. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, gradjene na mjestu palate cara Kontantina od 1609. do 1616. godine, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cvijeta lale u pedesetak varijanti ; to je jedina džamija u islamskom svijetu - pored džamije u Meki  sa šest minareta. Posjeta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgradjenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri vijeka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odjeće i porcelana. Slobodno popodne. Noćenje.

5.dan 30.10.2017  / Ponedeljak / ISTANBUL-PODGORICA
Dorucak. Slobodno vrijeme za shopping i individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Podgoricu u 19:45h. Slijetanje na Aerodrom "Golubovci" u 19:30h. Kraj programa.

U cijenu aranžmana je uračunato:
-prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
- 4 noćenja sa doručkom u izabranom  hotelu na Laleliju 
 -panoramsko razgledanje grada u pratnji vodica
-transferi aerodrom-hotel-aerodrom
-pratnja vodica tokom cijelog putovanja

U cijenu aranžmana nije uračunato:  
-fakultativni izleti i ulaznice
-medjunarodno putno I zdravstveno osiguranje
-individualni troskovi putnika
 
FAKULTATIVNI IZLETI
● Posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji + krstarenje Bosforom. Cijena: 25 evra (transfer i vodič, ulaznice, brod);
●Posjeta palati Dolmabahce - 30 eura
● Hipodrom + Plava džamija + Topkapi palata + Aja Sofija. Cijena: 50 evra (transfer, ulaznica i vodič);
● Tursko veče. Cijena: 35 evra (večera u nacionalnom restoranu sa programom);Prijava za izlete vrši se prilikom rezervacije, a uplate na licu mjesta. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cijenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate.
Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

Način plaćanja:
-  -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 100 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
- plaćanje na 6 rata potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE ”ISTANBUL”
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 Voda: Preporučuje se korišćenje isključivo flaširane vode. Novac: Nova Turska lira 1 TRY=0.4381 evro.
 
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com