BARSELONA - AVIONOM - GRUPNI ARANZMAN U OKTOBRU IZ PODGORICE
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Prevoz: avion iz Podgorice
Termini polazaka: 13.10.-17.10.2019

                                                       BARSELONA U OKTOBRU
                                                         AVIONOM IZ PODGORICE                                                                                                                                                   13.10.-17.10.2019
                             CIJENA: 449 EURA ( SA UKLJUCENIM AERODROMSKIM TAKSAMA)
                                                         

                                                                 GRUPNI ARANZMAN
                                                              HOTEL SA 3* U CENTRU  

                                                           


Barselona je glavni grad pokrajne Katalonije i drugi grad po velicini u Španiji. Nalazi se na obalama Mediterana, u dolini koja je okružena morem na istoku, planinama Sijera de Koljserola na zapadu, rijekom Ljobregat na jugu i rijekom Besos na sjeveru. Barselona je grad koji ima dušu, cini se da je u njoj sve podjednako lijepo, i ono što stiže iz daleke prošlosti i ono što je tek nedavno ugledalo svjetlost dana. Ona je osobena, jedinstvena i prepoznatljiva zahvaljujuci prije svega katedrali Sagrada Familiji, nedovršenom dijelu cuvenog španskog arhitekte Antonija Gaudija, zatim Parku Guelj – mjestu gdje je poznati arhitekta živio poslednjih 20 godina svoga života... Jedno od najprivlacnijih mjesta je šetalište Las Ramblas koje se nalazi izmedu Trga Katalonije i luke. Barselonu karakteriše mediteranska klima sa dugim, žarkim i suncanim ljetima i vlažnim i blagim zimama.

Program putovanja:
1. DAN / NEDELJA - 13.10.2019. / PODGORICA – BARSELONA /
Okupljanje grupe kod info šaltera na aerodromu u Podgorici u 12:00h. Polijetanje za Barelonu je u 14:10h. Slijetanje u Barseloni u 17:00 h. Nakon izlaska sa aerodroma predviđen je panoramski razgled grada sa vodičem: Plaza Catalunya, La Rambla, Catedrala, Plaza Real, Colombov spomenik... Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN / PONEDELJAK - 14.10.2019. / BARSELONA /
Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak Barselone u pratnji vodiča: stadion Nou Camp, brdo Monjuic - na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Port Olimic, Paseo de Gracia gdje se nalaze fascinantne Gaudijeve kuće Casa Batlo i Casa Mila, Sagrada Familia - arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Vidjećemo i staro gradsko jezgro Gotska četvrt – većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana - Catedrala, zgrada Opštine... Slobodno vrijeme u centru grada. Mogućnost posjete Akvarijumu. Odlazak do Boqueria-e (najljepša i najstarija pijaca u Španiji) Povratak u hotel metroom. Uveče zajednički odlazak metroom do plaza Espanya. Individualni povratak. Noćenje.

3. DAN / UTORAK - 15.10.2019. / BARSELONA /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Guelj, Ciutadelu i etno selo “Pueblo Espanol”. Odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30-ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak metroom u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.


4. DAN / SRIJEDA - 16.10.2019. / BARSELONA /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras: Vožnja autobusom za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero - istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru -muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče Flamenco show. Noćenje.

5. DAN / ČETVRTAK - 17.10.2019. / BARSELONA  – PODGORICA /

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i transfer do aerodroma (oko 08:30h). Let za Podgoricu je predviđen u 10:55 h. Slijetanje u Podgoricu u 13:20h Kraj programa.

U CIJENU ARANZMANA  JE UKLJUCENO :
• Avionska karta na relaciji Podgorica – Barselona - Podgorica
• 4 noćenja sa doruckom u hotelu sa 3* u centru Barselone , u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
• Transferi  aerodrom-hotel-aerodrom
• Usluge vodica tokom cijelog putovanja
•aerodromske takse
•Jedan mali komad ručnog prtljaga do 40 x 20 x 25cm (ruksak )

U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO :
• Fakultativni izleti I ulaznice za muzeje:
• Putničko osiguranje 8€ ( moze se uzeti u agenciji )
• Individualni troškovi
Dodatni ručni ili čekirani prtljag – može se doplatiti preko agencije do 5 dana pred let:
  • Dodatni ručni prtljag do 10kg (do 55 x 40 x 20cm) – 30,00€ (ograničen broj prtljaga može biti dodat na jednom letu)
  • Dodatni čekirani prtljag do 20kg – 50,00€
•lokalne takse ,placaju se na recepciji hotela 

Napomene :
-Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 25 osoba
-Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 15 osoba. Placanje se vrsi u agenciji najkasnije 7 dana pred put

NAPOMENE:

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit;
 • Aviokompanija određuje nasumično raspored mjesta putnika na letu.
 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja.
- Organizator putovanja je Montesol Travel, licenca broj 320 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja
- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
- Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.
 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com